Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-04, 10:17 PM   #1
亞飛
Moderator
野人生活中

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code5086 0979 5484
トルネコの大冒険3 討論區

哈哈哈,我失蹤了一排...終於出現了!!!

出左la!
剛入手 $390,來貨價$370

夜d玩完,寫小報告

有關資料

舊 06-24-04, 11:19 AM   #2
bnature
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 亞飛
哈哈哈,我失蹤了一排...終於出現了!!!

出左la!
剛入手 $390,來貨價$370

夜d玩完,寫小報告

有關資料
哈哈,終於等到了
係邊到買平呀,知道0既可唔可以話聲我聽呀
bnature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-04, 11:41 AM   #3
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
死火la 好似冇人咩玩依隻game咁?
咁又係定價咁貴...

講番隻game先
一開save就有兩個mode你選擇: (其實睇說明書都有講)
1) 開始肥佬既大冒險 (Story Mode)
2) Extra Mode 可以自已選擇角色落迷宮

Story Mode未玩; Extra Mode 我揀左肥佬個仔玩左陣

呀仔唔可以裝備劍及盾, 只可以裝爪(狼人? ) 仲有用呀仔打怪
隻怪臨死前會入隊 跟住會幫手打怪 仲可以升埋lv (我試過擁有3隻slimes一隻蝙蝠)
每隻寵物頭上都有個心, 有顏色之分 (紅-> 黃 -> 灰 ->死)
俾怪獸打就會扣好感度
最麻煩係d寵物lv高了 會唔留係你身邊 自己係迷宮某一角落打怪 (可能用"命令"可改變他們的行動)

唉 小弟日文差得很 好多野都睇唔明 抱歉

舊 06-24-04, 12:57 PM   #4
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: 亞飛
死火la 好似冇人咩玩依隻game咁?
咁又係定價咁貴...

講番隻game先
一開save就有兩個mode你選擇: (其實睇說明書都有講)
1) 開始肥佬既大冒險 (Story Mode)
2) Extra Mode 可以自已選擇角色落迷宮

Story Mode未玩; Extra Mode 我揀左肥佬個仔玩左陣

呀仔唔可以裝備劍及盾, 只可以裝爪(狼人? ) 仲有用呀仔打怪
隻怪臨死前會入隊 跟住會幫手打怪 仲可以升埋lv (我試過擁有3隻slimes一隻蝙蝠)
每隻寵物頭上都有個心, 有顏色之分 (紅-> 黃 -> 灰 ->死)
俾怪獸打就會扣好感度
最麻煩係d寵物lv高了 會唔留係你身邊 自己係迷宮某一角落打怪 (可能用"命令"可改變他們的行動)

唉 小弟日文差得很 好多野都睇唔明 抱歉
似乎幾好玩咁 唔知可以有幾多隻怪跟住呢
390.....太貴喇......
[妄想MODE]等佢落返300以下先入手 [/妄想MODE ]

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-04, 01:46 PM   #5
bnature

引用:
作者: JEREMY
似乎幾好玩咁 唔知可以有幾多隻怪跟住呢
390.....太貴喇......
[妄想MODE]等佢落返300以下先入手 [/妄想MODE ]
我無記錯的話一個迷宮應該可以帶10隻怪
舊 06-24-04, 02:27 PM   #6
JEREMY
祖離米

XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
請問點可以令d怪加入??
我用呀仔打,打左幾層,淨係得一隻加入過...
我成日殺死佢地 究竟點先可以令佢地加入??

舊 06-24-04, 03:04 PM   #7
MΛkubeX

註冊日期: Apr 2003
明天買..............肯定正過上集~!!!!

旺角邊到最平?thx ^^
MΛkubeX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-04, 03:52 PM   #8
木C
Insane Gamer

PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
GBA GAME貴到咁....Orz

不過都會捧場o既,話晒都係DQ...

請問,隻game係咪得1個save file用

(話說上集GBA 版就因為得1個save file,一個唔覺意就將那把+99金屬王劍掉了.......灰到想死... )
木C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-04, 05:25 PM   #9
bnature

引用:
請問點可以令d怪加入??
我用呀仔打,打左幾層,淨係得一隻加入過...
我成日殺死佢地 究竟點先可以令佢地加入??
一定要用阿仔雙手打死怪先會有機會加入
用杖呀,石頭打死係唔會加入的

遲些應該會有一些爪可以俾阿仔裝備,其中1隻可以令怪比較容易加入。
舊 06-24-04, 05:28 PM   #10
bnature

引用:
作者: 木C
GBA GAME貴到咁....Orz

不過都會捧場o既,話晒都係DQ...

請問,隻game係咪得1個save file用

(話說上集GBA 版就因為得1個save file,一個唔覺意就將那把+99金屬王劍掉了.......灰到想死... )
好似最少有兩個

但掉了的意思係洗左個save定係迷宮中掉了。如果是後者,呢一次都一樣無得救。因為一個冒險只可用一個save
舊 06-24-04, 10:01 PM   #11
JEREMY
祖離米

用sms stick黎backup 咁咪唔驚law~

舊 06-24-04, 10:20 PM   #12
bnature

係~~
咁枝stick係邊到買呀

仲有,今日去曬旺角同黃金都唔見有
大家知唔知仲有邊到有呀?
舊 06-24-04, 10:21 PM   #13
JEREMY
祖離米

引用:
作者: bnature
係~~
咁枝stick係邊到買呀
各game鋪都有得買

舊 06-25-04, 09:52 AM   #14
bnature

引用:
各game鋪都有得買
咁要幾多錢到呀?
因為玩呢隻game時如果一唔小心就會白費心機呢!!
舊 06-25-04, 12:13 PM   #15
JEREMY
祖離米

引用:
作者: bnature
咁要幾多錢到呀?
因為玩呢隻game時如果一唔小心就會白費心機呢!!
4m好似$48
8m好似$68

4m大約可以裝4個pokemon save

舊 06-25-04, 06:00 PM   #16
gamerroid
Game Master

註冊日期: May 2002
PSN  IDgamerroid
XBox Live Gamertaggamerroid
請問gba版和ps2版有何分別?如果相差不遠的話,我寧願玩ps2版算了!!

gamerroid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-04, 06:44 PM   #17
MΛkubeX

周街都冇得買...
舊 06-25-04, 06:44 PM   #18
蒼真
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: gamerroid
請問gba版和ps2版有何分別?如果相差不遠的話,我寧願玩ps2版算了!!
無咩分別

舊 06-25-04, 09:00 PM   #19
bnature

引用:
作者: 蒼真
無咩分別
分別在於可以帶出街玩同係屋企玩

我都旺角,黃金及188搵過曬

全部都無呢~~~

如果大家見到邊到有的話記得同我講聲呀~
舊 06-25-04, 09:06 PM   #20
MΛkubeX

我今日都係旺角,黃金,荃灣搵過...........................

都無
舊 06-25-04, 11:49 PM   #21
gamerroid
Game Master

註冊日期: May 2002
PSN  IDgamerroid
XBox Live Gamertaggamerroid
通常好物都是無意中發現的。(經驗談)

gamerroid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-04, 12:24 AM   #22
bnature

ai

我由20號開始就搵到而家
23號晚仲係未見旺角有,
點知24號一出就賣曬
聽講好多game舖都因為呢隻貴,所以入好少貨...

想玩都無得玩,唔通真係要我玩番PS2版
舊 06-26-04, 06:37 PM   #23
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
星期四, 萬利/淘大 都無

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-04, 08:30 PM   #24
bnature

由20號搵到而家都無,所以我決定唔搵了
隨緣啦
舊 06-27-04, 12:12 PM   #25
MΛkubeX

完全冇................

冇引...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GBA] Super Mario Advance 4 討論區 t-cup 手提遊戲機討論版 94 10-25-06 12:00 AM
TOMICA 討論區 VOL.2 Samuel 收藏品討論版 909 03-29-06 09:34 PM
Pinky 討論區 3 SK2 收藏品討論版 1000 07-02-04 07:31 PM
XB/GC PSO Episode I&II 討論區 參 magnum 攻略及心得交流區 404 06-05-04 11:47 AM
攻殼機動隊[S.A.C.] 討論區 亞索龍α 攻略及心得交流區 11 05-09-04 09:13 AM

現在的時間是 08:30 PM

手機版 | APP版