Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
PC電腦遊戲討論版>BIO 4(Resident Evil 4)
ben_fung924 02:43 AM 02-04-07
玩左~GIVE UP=.=
manpower893 03:31 AM 02-04-07
我有GC,PS2版..仲唸住儲埋PC版..
見到咁既畫面...可以慳番了
RPG之鬼 05:08 AM 02-04-07
點解會冇光源?
dx9喎...
ELT 08:55 AM 02-04-07
作者: 遊雲gspirit:
講講下又好似係...
GC版記得因為容量問題而要變3D...= ='''
如果真係依個問題, ps2/pc版過場cg應該可以靚10倍
ELT 08:57 AM 02-04-07
作者: RPG之鬼:
點解會冇光源?
dx9喎...
我覺得移植得好求其lor, d字體, hp值果d全部都朦茶茶咁....
Reishin 12:19 PM 02-04-07
想問下隻game用mouse玩得唔得...?
即係可唔可以用mouse黎瞄準
arnoldyuhin 01:03 PM 02-04-07
作者: Reishin:
想問下隻game用mouse玩得唔得...?
即係可唔可以用mouse黎瞄準
唔得
不過某騎士網好似整緊
Montague 01:07 PM 02-04-07
講講下又好似係...
GC版記得因為容量問題而要變3D...= ='''
無錯~gc版過場event係即時運算的,所以有時會有dd lag
ps2係播片,gameplay過時d光源質感冇哂...過場就返返哂黎...
遊雲gspirit 02:25 PM 02-04-07
作者: ELT:
如果真係依個問題, ps2/pc版過場cg應該可以靚10倍
過場行CG movie 照計動作上會流暢 [不過同時畫面可能會削d...]

GC行mini-DVD 就算佢想行movie 亦應該係唔得...[除非把movie 再壓縮...]
冇記錯PS2/PC版個Game image都過3G...呢...
RPG之鬼 03:11 PM 02-04-07
其實用翻real time咪幾好
統一好多呀
依家搞到畫面咁樣...
雖則說一早預左會必買
FOKKIT 06:54 PM 02-04-07
過場行CG movie 照計動作上會流暢 [不過同時畫面可能會削d...]

GC行mini-DVD 就算佢想行movie 亦應該係唔得...[除非把movie 再壓縮...]
冇記錯PS2/PC版個Game image都過3G...呢...
GC機能應付到real time洗咩行CG
ELT 07:07 PM 02-04-07

事實證明左gc版行到full real time, cg movie最大o既問題係畫質會粗左, 而且你知啦, 爆左機後又有第二件衫換, 唔通又要整多一set movie?

用哂real time o既好處係成隻game o既感覺會統一
遊雲gspirit 10:43 AM 02-05-07
原來黑房都可以o甘光...XDDD

所以我都話最大都係陰影/光影問題,其次應該係d 由2D圖構成的遠背境(將本身係PS2 d圖就o甘用落PC的高reso畫面度....- -)
ELT 09:45 AM 02-07-07
原來黑房都可以o甘光...XDDD

所以我都話最大都係陰影/光影問題,其次應該係d 由2D圖構成的遠背境(將本身係PS2 d圖就o甘用落PC的高reso畫面度....- -)
好唔自然, 咁o既光度下, 個銅像冇影.....咁都拎出黎賣真係服左佢
RPG之鬼 02:54 AM 02-08-07
最低死就係呢段路本身應該是黑到唔可以再黑
但pc版就光過日頭...
搞到都唔知點解要拎住個電筒係度照...

覺得遊戲整得最好(?)
就係打火龍那間房...
個d熔岩似翻d樣
不過lag得好正...
但平常畫面卻唔lag...
why?
月之民 ̄▽ ̄ 02:09 PM 02-09-07
將目錄"movie"改名或者delete
可以睇到半成品即時演算(只有場景 無人物同聲
supermanlady 06:19 PM 02-09-07
http://game.ali213.net/thread-1361146-1-4.html
有字幕...
FOKKIT 06:20 PM 02-09-07
作者: supermanlady:
http://game.ali213.net/thread-1361146-1-4.html
有字幕...
某討論改埋Leon個樣...
信長 04:36 PM 02-11-07
無玩pc 版,想問下開發game 加光源好難咩??
RPG之鬼 10:26 PM 02-11-07
作者: 信長:
無玩pc 版,想問下開發game 加光源好難咩??
要視乎用乜engine同做個班人掂唔掂有關
不過還有一個考慮因素
就是想服務到多少玩家
因為有d玩家的display都幾低檔下...
TCS_disable 03:14 PM 02-15-07
好野~
睇完 Screenshot 可以慳返筆

畫面同PS2版一樣爛
寇維克斯 03:39 PM 02-15-07
日本仔果然唔識做電腦game, 唉
DevilElvis 04:08 PM 02-15-07
好可怕,這是Bio 4來的嗎
TCS_disable 07:57 PM 02-15-07
screen shot 影果度
我有個提議

整暗個 Mon
阿聰 10:47 PM 02-15-07
要得到最佳享受,最直接都係買部 wii/GC 玩 GC 版 bio 4 吧。
1 2 3 4 

返回主題版面