Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-17-08, 02:53 PM   #1
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
(問題)加裝router後.....

唔該
我想有兩個寬頻連線,原本加左router的(使用中)
另外而今想加多個拔去router插回早初只有modem用的
請問要點set?

此篇文章於 12-17-08 02:58 PM 被 星矢 編輯。
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-08, 03:01 PM   #2
dreamfb
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 星矢 查看文章
唔該
請問要點set?
先釋放個ip
係執行度打cmd > ipconfig/release
之後就可以換
dreamfb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-08, 03:30 PM   #3
星矢
Game Master

引用:
作者: dreamfb 查看文章
先釋放個ip
係執行度打cmd > ipconfig/release
之後就可以換
請問係釋放個ip先
定係執行度打cmd > ipconfig/release < 這就係釋放個ip嗎?
如果不是請問如何釋放ip?

唔該
舊 12-17-08, 04:07 PM   #4
星矢
Game Master

打完cmd > ipconfig/release

請問點換?
我拔掉router後
modem插回電腦
但都不行

圖中第一條同第二條選項係咪要教到先得?

此篇文章於 12-17-08 04:10 PM 被 星矢 編輯。
舊 12-17-08, 04:26 PM   #5
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:

請問點換?
我拔掉router後
modem插回電腦
但都不行
插過去modem後, 試下打ipconfig /renew
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-08, 04:28 PM   #6
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
唔該
請問要點set?
其實唔係好明, 想加多個但又唔用router?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-08, 04:36 PM   #7
星矢
Game Master

引用:
作者: ahleung 查看文章
其實唔係好明, 想加多個但又唔用router?
其實因為mail出錯 (登入到但開唔到mail頁)
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=183182
我打去技術支援,佢同我check過話個信箱無事
可能我個router問題....
叫我試下不駁router只駁modem check下
睇下入唔入到mail

加多個的意思係:
想"建立多一個"寬頻連線"進入icon (不經router的形式用)

此篇文章於 12-17-08 04:43 PM 被 星矢 編輯。
舊 12-18-08, 01:01 AM   #8
nacho
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:

請問點換?
我拔掉router後
modem插回電腦
但都不行

圖中第一條同第二條選項係咪要教到先得?
你係 netvigator 的話應該是要選 第二個,
然後 入番 login name 同 password,
佢就會整左個 寬頻連線ga 啦
then modem 插你部機 之後 click 番arm arm 整左果個 再click 連線 就得.
但 你果個 咩事 灰左ge

其實會唔會係你部機有d 野呢 ???
nacho 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:43 PM

手機版 | APP版