Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2
Neo Entertainment TREND>港台電視31 每日 6am-1:30am丨 重新愛上睇電視
DevilElvis 11:02 PM 01-12-14
作者: Iro:
唔係喎 我都有i-cable 天線經佢入電視 上個月係電視自動追台31, 32, 33, 同不明9XX 一次就出左嚟
剛在上星期三終於detect到,反而無咗ch900
IDGAF 11:09 PM 01-12-14
終於收到港台電視31了

假的,實際上是通過網絡,
而且應該唔係正式,是通過第36屆十大中文金曲個官網。

http://rthk.hk/special/goldsong2013/concert.htm
PiroPiro 12:52 AM 01-13-14
港台電視31啟動禮

http://youtu.be/JYUQEKNrXxE
N0T51B 08:31 AM 01-13-14
作者: 陸奧 貴志:
點樣可以知道?
你係喺邊一個發射站範圍
你嘅舊台係收邊個頻道編號(機頂盒應該check到)
其實最準確應該係問大廈整天線嗰個

數碼電視主發社站

神風@AMD 03:00 PM 01-15-14
深水埗表示收唔到…反而收到廢台900
IDGAF 04:28 PM 01-15-14
其實我覺得宜家似75%人收唔到RTHK TV多D…

我估除咗佢哋跨大咗初期覆蓋率外,就係大廈公共天線呢D硬件設施根本都未配合到…
kircheis 11:59 AM 01-20-14
作者: 神風@AMD:
深水埗表示收唔到…反而收到廢台900
原來廢台900係奇妙電視~!
DC 97 02:38 PM 01-20-14
作者: kircheis:
原來廢台900係奇妙電視~!
有D咩睇?
我淨系得港台?
DevilElvis 03:41 PM 01-20-14
作者: DC 97:
有D咩睇?
我淨系得港台?
得幾條顏色bar

測試訊號為主
N0T51B 08:05 AM 01-22-14
有無人有睇萬象潮中???
kircheis 09:26 AM 01-22-14
作者: DC 97:
有D咩睇?
我淨系得港台?
唔知幾時開台
IDGAF 06:35 PM 01-30-14
今日終於正式收到RTHK果3個台了~!
主要都係要等管理處果邊更新系統。
N0T51B 07:18 PM 02-05-14

多得禮義廉同香港人
港台電視又要試播多幾年
PiroPiro 10:00 PM 02-05-14
作者: N0T51B:

多得禮義廉同香港人
港台電視又要試播多幾年
現在跟本唔關錢事~
次前話好多錢唔批 之後減左7億 又係話貴
又話要人交出 2018年既節目時間表(TVB都冇可能現在就交到出來吧)
而且最重要一樣野 係起新大樓市民係唔洗比 extra 錢
因為當港台搬左之後 廣播道果 3塊地至少值 90 億
起完新大樓 政府都仲有 30億收.....

現在分明係政治目的....
做得太難睇了....
N0T51B 03:45 AM 02-06-14
作者: PiroPiro:
現在跟本唔關錢事~
次前話好多錢唔批 之後減左7億 又係話貴
又話要人交出 2018年既節目時間表(TVB都冇可能現在就交到出來吧)
而且最重要一樣野 係起新大樓市民係唔洗比 extra 錢
因為當港台搬左之後 廣播道果 3塊地至少值 90 億
起完新大樓 政府都仲有 30億收.....

現在分明係政治目的....
做得太難睇了....
嗰班禮義廉啲理據根本就反智...
最慘係班禮義廉咁離譜香港人竟然完全唔出聲
真係枉一班員工咁努力抗爭,香港人一句 "節目好悶/一早淪陷" 就打沉咗港台
港台如果真係淪陷啲班禮義廉使乜咁落力狙擊
之前仲聽過有人話鏗鏘集,頭條新聞質素差, 真唔知啲人係從來無睇過呀定睇cctvb睇到傻咗
IDGAF 09:47 PM 02-07-14
啱啱20:30播到21:30果集 寰看 BBC (BBC Selections) 金屬解碼 又幾好睇喎。

個節目由淺入深講金屬的發展史,有中英雙語,同埋已經中文化畫面上出現的文字。

不過,一個星期得一集,又應該因為版權問題無得網上重播…

http://programme.rthk.hk/rthk/tv/pro...lection&p=6090

金屬解碼

英國倫敦國際學院材料科學系主任,馬克米奧當歷克教授,將帶大家發掘材料世界中不為人知的事實,展示材料為人類帶來的好處。他將深入研究幾種材料蘊含的特質,發掘這神秘世界裡潛藏的秘密。系列的第一集裡,馬克將探討冶金術如何促進工程學及科技的發展,幫助人類由青銅時代漸漸進化到航天時代。

播放頻道: 港台電視31台
播出時間: 星期五晚上8時30分(首播)
星期六凌晨0時30分(重溫)

Dangerous-boy 07:04 PM 03-25-14
原來真係關有線事,屋苑管理處call咗有線工程部來搞,今日終於睇到港台了!
半人馬-RigiL- 09:55 PM 05-16-14
想問cctv 9 (即係33台)
係咪無中文字幕?
PiroPiro 10:30 AM 05-27-14
作者: 半人馬-RigiL-:
想問cctv 9 (即係33台)
係咪無中文字幕?
是沒有的.....
westpat 08:57 PM 06-15-14
套獅子山下幾好睇,最衰每個禮拜先做一集,有排追
半人馬-RigiL- 09:01 PM 06-29-14
獅子山下真係幾好睇
今日第一次睇,仲以為係單元故事~
syncmaster 12:48 AM 02-24-15
之前收到近排又唔得, 都唔知咩事
管家婆 03:51 PM 05-06-15
而家九點半唔睇無線 , 晚晚睇獅子山下~
W!LL 11:56 PM 05-26-15