Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-27-16, 02:52 AM   #1
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
ダークソウル3 -薪の王たちに玉座なしー 攻略Thread

無人開唯有我開

WIKI
http://kamikouryaku.xsrv.jp/darksouls3/
http://darksouls3wiki.alloyape.com/

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 04-02-16 01:39 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 02:53 AM   #2
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

感覺上NPC各種Flag管理都有好多Bug
我隻龜殼無神神死左,然後光頭賤人又失左蹤....搞到我隻洋蔥騎士Event行唔到落去

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-28-16, 01:12 PM   #3
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
有冇網站有今代雀巢交換物品資料?
今代個雀巢交換即放即換咁好既
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 11:57 PM   #4
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
去到冷たい谷のイルシール突然變得好難打咁
小弟LV55 持たざる者 玩緊腦筋
デーモンの遺跡已經淆淆地,一去到イルシール條橋隻大狗直頭完全唔夠打,後面拎曲刀果d都好難打
可能要乖乖地升下lv先得lu

引用:
作者: teealpha 查看文章
有冇網站有今代雀巢交換物品資料?
今代個雀巢交換即放即換咁好既
http://kamikouryaku.xsrv.jp/darksouls3/?ぴゅーぴゅーぽこぽこ
唔知呢個幫唔幫到你

舊 03-29-16, 12:25 AM   #5
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
去到冷たい谷のイルシール突然變得好難打咁
小弟LV55 持たざる者 玩緊腦筋
デーモンの遺跡已經淆淆地,一去到イルシール條橋隻大狗直頭完全唔夠打,後面拎曲刀果d都好難打
可能要乖乖地升下lv先得lu

http://kamikouryaku.xsrv.jp/darksouls3/?ぴゅーぴゅーぽこぽこ
唔知呢個幫唔幫到你
我lv40玩到イルシール
打完エルドリッチ先升50,所以我覺得你lv其實已經夠高 sosad
而且腦筋型既,應該大部份既敵人都係2~4刀之內解決至岩...我自己用狼騎士大劍+2基本上大抵既怪係力26既情況下都係單手2~4刀就死
小心D一隻一隻打應該無問題,只係要記著唔好太靠個盾,基本上法王騎士既劍全部都唔擋得
有無囉加回避性能果隻血戒?裝左會輕鬆少少

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-29-16, 02:45 AM   #6
Crazy Gamer

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我lv40玩到イルシール
打完エルドリッチ先升50,所以我覺得你lv其實已經夠高 sosad
而且腦筋型既,應該大部份既敵人都係2~4刀之內解決至岩...我自己用狼騎士大劍+2基本上大抵既怪係力26既情況下都係單手2~4刀就死
小心D一隻一隻打應該無問題,只係要記著唔好太靠個盾,基本上法王騎士既劍全部都唔擋得
有無囉加回避性能果隻血戒?裝左會輕鬆少少
感謝意見
小弟就系好靠個盾,偏向擋完有空隙先起手
但對住法王騎士果種轉埋黎連打4、5下既攻擊真系無所適從,聽日試下多避少擋

加回避性能血戒系咪カーサスの血環?小弟好似拎漏左淨系拎左乳環

舊 03-29-16, 10:36 AM   #7
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

法王騎士強韌度唔高 你慢慢拉左先 連斬咪等佢斬空氣斬完先然後單手斬落去4下連到死
唔好兩隻一齊打就基本上無野
由手機版發出
舊 03-29-16, 11:35 AM   #8
teealpha

你地真係打得好快
我仲響度四維探索緊,只係準備緊入去深みの聖堂、點左城塞外縁篝火…

ファランの城塞真係晒左我唔少時間,個環境就好似DS1病村底層咁,仲要真係DS1咁有NPC闇靈入侵,差D俾佢玩死
舊 03-29-16, 01:28 PM   #9
Crazy Gamer

引用:
你地真係打得好快
我仲響度四維探索緊,只係準備緊入去深みの聖堂、點左城塞外縁篝火…
ファランの城塞真係晒左我唔少時間,個環境就好似DS1病村底層咁,仲要真係DS1咁有NPC闇靈入侵,差D俾佢玩死
隻闇靈好易打,引佢去ファランの城塞條長梯,一跌就死,附近果兩隻只打一次既騎士都系咁死左

ファランの城塞果幾隻揸杖既大鹿又系好麻煩,反而蟹打多幾次就覺得好易打

引用:
法王騎士強韌度唔高 你慢慢拉左先 連斬咪等佢斬空氣斬完先然後單手斬落去4下連到死
唔好兩隻一齊打就基本上無野[/size]
thx again
依家識打了,已經去到地下牢
イルシール真系好大,行極都行唔完咁

舊 03-29-16, 01:33 PM   #10
ccdan
Junior Member
新手

PSN  IDJP-CCDAN
XBox Live GamertagToFu Dan
引用:
感覺上NPC各種Flag管理都有好多Bug
我隻龜殼無神神死左,然後光頭賤人又失左蹤....搞到我隻洋蔥騎士Event行唔到落去
隻龜係一定會死
搵佢升5次LV or 打完深淵監視者 即死

舊 03-29-16, 01:45 PM   #11
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

ファラン其實盡可能都唔做活人行 果度太多人裝狼誓約被逼挑機

地下牢先係個人最討厭既地方 堆刑吏既設計太痴線,仲要一次過擺8隻,玩近戰既人根本超蝕底

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 03-29-16 01:48 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 03-29-16, 01:46 PM   #12
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ccdan 查看文章
隻龜係一定會死
搵佢升5次LV or 打完深淵監視者 即死
問題係打完監視者果隻死 似乎就引發唔到ユリア出場
不過睇落其中一個end係唔行呢條線 所以由佢

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-29-16, 04:21 PM   #13
teealpha

引用:
隻闇靈好易打,引佢去ファランの城塞條長梯,一跌就死,附近果兩隻只打一次既騎士都系咁死左

ファランの城塞果幾隻揸杖既大鹿又系好麻煩,反而蟹打多幾次就覺得好易打
隻闇(黃?)靈其實唔係難打,不過佢D魔法箭連射有D煩,我差D死都係因為中毒中+俾隻咒蛙圍緊

大鹿我咁耐只係俾佢地殺過一次(轉角遇到愛系列),平時我都係:
ファランの城塞右邊火塔果隻>用箭引佢過黎篝火位慢慢玩
橋中篝位附近兩隻>橋上用箭射到死
大狼塔附近兩隻>用箭拉過去好多蛞蝓果個塔度響塔入面放箭殺(小心揮杖穿牆)

大蟹仲易,兩棵樹窄位就可以卡到死(用魔法打比較快)

我真係主力研究各種卡位殺法的說
祭祠場隻打刀浪我打到二週目的話都係打算跳上樓頂放箭殺佢算

引用:
問題係打完監視者果隻死 似乎就引發唔到ユリア出場
不過睇落其中一個end係唔行呢條線 所以由佢
不過睇巴哈D人建議一週目佢地個END,因為二週目招白影打法王會好易中途戰死

一早就打左大樹,而家睇返miss左好多NPC故事,要二週目…
舊 03-29-16, 04:47 PM   #14
Crazy Gamer

引用:
ファラン其實盡可能都唔做活人行 果度太多人裝狼誓約被逼挑機
地下牢先係個人最討厭既地方 堆刑吏既設計太痴線,仲要一次過擺8隻,玩近戰既人根本超蝕底
啱啱體驗完
小弟反而覺得デーモンの遺跡果d射火球怪仲乞人憎,有一層仲要有3隻連住射,但3隻野後面又有不死之遺骨
想唔比佢地屈都唔得

引用:
我真係主力研究各種卡位殺法的說
祭祠場隻打刀浪我打到二週目的話都係打算跳上樓頂放箭殺佢算
箭真系好有用
好多敵人都可以用箭屈死,尤其人型敵人成日追兩追就唔追過黎,根本就好似同玩家講「搵箭射我啦」

舊 03-29-16, 05:25 PM   #15
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
想問問解咒石除左女NPC外有冇其他地方可以拎? thanks.

舊 03-29-16, 10:08 PM   #16
Crazy Gamer

引用:
作者: D-Joe 查看文章
想問問解咒石除左女NPC外有冇其他地方可以拎? thanks.
系罪之都能夠拎到,最少拎到4粒,另外毒沼地帶既怪亦會drop

此篇文章於 03-29-16 10:29 PM 被 fufufu123456 編輯。
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 10:25 PM   #17
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
啱啱體驗完
小弟反而覺得デーモンの遺跡果d射火球怪仲乞人憎,有一層仲要有3隻連住射,但3隻野後面又有不死之遺骨
想唔比佢地屈都唔得

箭真系好有用
好多敵人都可以用箭屈死,尤其人型敵人成日追兩追就唔追過黎,根本就好似同玩家講「搵箭射我啦」
今集既箭感覺上係改勁左 你玩技量型既會更加感受到
但大概亦因為咁 今次限你帶198支出街

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-29-16, 10:37 PM   #18
Crazy Gamer

引用:
今集既箭感覺上係改勁左 你玩技量型既會更加感受到
但大概亦因為咁 今次限你帶198支出街
所以小弟去左搵ロザリア,由腦筋轉返做上質

依家用緊レイピア,感覺仲好用過大劍武器,112 ST可以7連擊
除左果堆可恨既無硬直銀騎士之外,大部份敵人都可以輕鬆ko

箭有限數量有少少可惜,但暫時都系引敵/對闇靈、人型敵人先用
而且可以裝兩種箭,所以冇太大問題

舊 03-29-16, 11:13 PM   #19
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
所以小弟去左搵ロザリア,由腦筋轉返做上質

依家用緊レイピア,感覺仲好用過大劍武器,112 ST可以7連擊
除左果堆可恨既無硬直銀騎士之外,大部份敵人都可以輕鬆ko

箭有限數量有少少可惜,但暫時都系引敵/對闇靈、人型敵人先用
而且可以裝兩種箭,所以冇太大問題
其實我都算係半隻上質 我力30技18
銀騎士今集實在太難打,所以弓箭陣我直頭係跑過晒算
唯一硬打係BOSS前面果兩隻
其實都係用番舊方法打,只係風險高左兩倍
槍果隻拉遠等佢突擊向著佢碌就可以桶佢背
劍就企係佢推盾同突刺範圍外剛剛好位置,佢一出斜斬就parry第二劍,咁樣最易打
銀騎最麻煩既地方係就算我力30踢佢盾佢都係唔會爆防,變左佢拉盾根本零破綻

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-29-16, 11:40 PM   #20
Crazy Gamer

引用:
其實我都算係半隻上質 我力30技18
銀騎士今集實在太難打,所以弓箭陣我直頭係跑過晒算
唯一硬打係BOSS前面果兩隻
其實都係用番舊方法打,只係風險高左兩倍
槍果隻拉遠等佢突擊向著佢碌就可以桶佢背
劍就企係佢推盾同突刺範圍外剛剛好位置,佢一出斜斬就parry第二劍,咁樣最易打
銀騎最麻煩既地方係就算我力30踢佢盾佢都係唔會爆防,變左佢拉盾根本零破綻
小弟都系差唔多打法但死左好幾次先悟得到

其實單挑銀騎士小弟都唔太怕,最可恨系幾乎每一次出黎都系兩隻或以上
アノール・ロンド果堆弓陣簡直系恐怖,衝去屋頂最遠果隻諗住逐隻打
點知原來身後盲眼位仲有一隻,周圍又多半空,避兩避又跌街
暫時冇一個boss難打得過呢個銀騎弓陣

舊 03-31-16, 12:22 AM   #21
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

Demon遺跡其實小心D用箭清火球發射機就無咁辛苦

老王逼我將把深みのバトルアックス升到+6 你好野:o)
腦筋單手武器好難選擇 Mace系今次又廢晒武功咁

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-01-16, 07:21 PM   #22
Crazy Gamer

小弟打完竜狩りの鎧之後,好無厘頭咁又走左去搵ロザリア轉純魔
結晶槍+静かに眠る竜の指輪+見えない体 非常好用

今集有得自由轉能力真系好好,唔使好似bloodborne咁要開幾個キャラ

舊 04-01-16, 08:23 PM   #23
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

得五次架咋
而且一用過羅沙米就行唔到暗月誓約

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-01-16, 10:06 PM   #24
Crazy Gamer

請問誓約其實有咩用?系咪類似bloodborne果d契約のカレル文字?
小弟打到依家都未用過,上攻略睇似乎系同online play有關,但睇完都唔系好明

舊 04-01-16, 10:12 PM   #25
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
請問誓約其實有咩用?系咪類似bloodborne果d契約のカレル文字?
小弟打到依家都未用過,上攻略睇似乎系同online play有關,但睇完都唔系好明
入侵人地pvp或幫人打boss ...
一定次數後可買新item/魔法

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 07:45 AM

手機版 | APP版