Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-12, 05:58 PM   #51
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
今年動漫,明明冇唸過買野,但最後都係.....
戰利品$1837(大部份幫人買)..

$20 3隻人仔買唔到,
加入20 LED燈冇得選顏色...

場內

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 07:02 PM   #52
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
謝謝圖片~~ (但有張係肉扒?) w

PS: 另謝友站的reply. XD

舊 07-27-12, 09:36 PM   #53
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
想問下Clanyuen兄,Lego 個展區大唔大,多唔多款式賣?
同埋抵唔抵(例如有冇平或折?)
Thanks!
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 12:01 AM   #54
clanyuen1
Crazy Gamer

展區唔大,間開左一半做DISPLAY,款式大部份最新款,舊款唔多,
今年冇哂爛盒/冇盒平貨,
價格跟反斗城,有傅單(唔知邊度有) / 人仔倉卡既9折

我個人覺得,精品/衣服勁低,(市面好少地方有精品賣,就算有,都唔會多款式)

建築物系列,大屋,騎士棋都唔錯(呢D好多都係比出面平)
其他一般SET就出去買都可以

另買任何野可+$20換電筒一粒
有咩野賣/價錢我係人仔倉POST左,如要我就POST出來...

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
舊 07-28-12, 12:23 AM   #55
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
halloween PACK 係

多唔多人排隊

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 12:50 AM   #56
clanyuen1
Crazy Gamer

中午之後多人,平均最少排1 hour

舊 07-28-12, 04:27 PM   #57
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
LEGO TEE 多唔多款?我每年都有去買,今年幾錢件?
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 08:20 PM   #58
暉暉816
Crazy Gamer

Clanyuen兄可否在此再Post下Lego 區有咩賣或者貼上人仔倉講有咩賣的link?
另外啲福袋其實係咪人仔黎?
麻煩哂!
不過我好大機會只有last day 至去到,
想問下Lego 區係咪要排好耐?
舊 07-28-12, 10:03 PM   #59
clanyuen1
Crazy Gamer

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
Clanyuen兄可否在此再Post下Lego 區有咩賣或者貼上人仔倉講有咩賣的link?
另外啲福袋其實係咪人仔黎?
麻煩哂!
不過我好大機會只有last day 至去到,
想問下Lego 區係咪要排好耐?
其實LEGO區我推介上午去,因為年年入去都勁多人,排隊一定最少等1,2小時,所以我多數要1個人去,如有FRD就擇日同佢去(不過,要排隊既,除左LEGO同HOTTOYS,都冇乜需要排隊)見義都係比FRD早2小時入場就最好,唔洗要FRD(女)等...

福袋其實唔係人仔,係散鎛,今年既好D,上年果D好多都係TECH件,買返黎唔知做乜....

前提係你要有人仔倉卡,如果唔係同去反斗城一樣價,
可惜既系VIP卡不能借,因為後面有相,職員會對樣既...

而我推介買精品/衣服,建築物系列SET,因為出面難搵,好多炒家/INS POINT店主入去都係搶呢D野,

好物有10230迷你大街$799(VIP$720),市價$800,
10224$1600(VIP$1440,訂左$1400)市價$1700~$1900,
大屋系列$1399(VIP$1260),市價$1400,
$20 3隻人仔,即係平時一包包抽$22~$25即人仔,不過冇配件,要去填點心紙,由於要等1,2小時,我就冇買...
買任何野+$20既LED燈(市價都會$40UP)

T-SHIRT好似比上一年少左,上年好似仲有好多袋/什物賣既...

另外因為佢不定時補貨,所以你可能要等幾個鐘.....
LINK
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=43508&extra=page%3D1

此篇文章於 07-28-12 10:15 PM 被 clanyuen1 編輯。
舊 07-29-12, 09:53 PM   #60
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
撞鬼, 星期六去動展

排一個鐘不特止, 入到去睇完參賽作品以為可以買野啦
點知塞左入面係度20分鐘全程無動
因為太多人排除俾錢買野

問題係一定有人買完野走架? 點解要我地企係度20分鐘都無再放任何人入?
但後面又繼續放人入, 搞到果個位迫死, 焗死, 郁都郁唔到
最後有人發爛先再放人

大家都好慶, 當然一放就勁衝, 最後買野果度又迫爆
唉, 睇左幾分鐘走人
用左差不多一個半鐘等, 但只用左10分鐘睇參賽作品+LEGO玩具

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-12, 02:22 PM   #61
二打六車手 c.p
Senior Gamer
かむい/剣聖かむい

註冊日期: Nov 2005
Wii U IDkamui-tcp
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
今年動漫,明明冇唸過買野,但最後都係.....
戰利品$1837(大部份幫人買)..

$20 3隻人仔買唔到,
加入20 LED燈冇得選顏色...
- skip
請問 第一幅圖o既 o係圖右中o既 藍色太空人要幾多錢, thx

舊 07-30-12, 02:44 PM   #62
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
今年冇排入去
下奏見到條龍KEEP住甘長個陣就放棄左排
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 12:06 AM   #63
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
今日終於有時間入場 T^T
不過已經無哂R2D2
所以只係買左TOWN HALL
好彩唔駛錢入場JA = = 唔係要俾60蚊入場只係買到TOWN HALL~
我一定會好唔開心~
TOWN HALL有埋VIP DISCOUNT同預訂價爭40都好過無啦~ 因為今年我又唔記得左要訂貨 = =

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 07-31-12 12:08 AM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 12:05 PM   #64
暉暉816
Crazy Gamer

動漫節last day 至有假去到,
係九點鐘去到要呆等個幾鐘買飛同等入場,
入到去Lego 區都唔使排,可能係冇哂福袋同啲受歡迎Lego掛。
行咗陣,考慮好耐,最終買咗盒10197...成1400蚊...
加個LED燈仔就走人。

見到star war盒7962劈到$699咋,可惜樣一般冇入到。
仲見到有盒death star,因為成四千蚊所以相信係擺的居多,
而且要買的一早買咗..

>>>睇返人仔倉討論區,原來仲有福袋賣的,不過掛住睇set冇為意,
可能係點心個頭....不過睇返啲福袋相又真係對我冇乜用,
以前細個儲的有成大個紙皮箱...

此篇文章於 07-31-12 01:14 PM 被 暉暉816 編輯。
舊 07-31-12, 02:11 PM   #65
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
動漫節last day 至有假去到,
係九點鐘去到要呆等個幾鐘買飛同等入場,
入到去Lego 區都唔使排,可能係冇哂福袋同啲受歡迎Lego掛。
行咗陣,考慮好耐,最終買咗盒10197...成1400蚊...
加個LED燈仔就走人。

見到star war盒7962劈到$699咋,可惜樣一般冇入到。
仲見到有盒death star,因為成四千蚊所以相信係擺的居多,
而且要買的一早買咗..

>>>睇返人仔倉討論區,原來仲有福袋賣的,不過掛住睇set冇為意,
可能係點心個頭....不過睇返啲福袋相又真係對我冇乜用,
以前細個儲的有成大個紙皮箱...
10197你有VIP卡? 1400貴左d wor
個價一般都係1300以下一定有, 先果排仲要趺過落1200以下, 果時我執左盒~
比錢時因為諗緊買唔買盒10218, 所以唔記得左加錢要LED燈仔TIM~ 不過最後無要到10218, 因為出面買都唔駛125X
我仲諗緊今日下午入唔入多去一次~ 反正有得免費入場~ =W=

10188當然唔好入面買啦~ 出面都唔駛呢個價, 有埋VIP都唔抵玩~
最抵都只係10224同埋10225架JA~
其他真係好一般~

係點心果度呀~ 我琴晚見都仲有福袋

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 07-31-12, 02:52 PM   #66
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
作者: irismong 查看文章
10197你有VIP卡? 1400貴左d wor
個價一般都係1300以下一定有, 先果排仲要趺過落1200以下, 果時我執左盒~
比錢時因為諗緊買唔買盒10218, 所以唔記得左加錢要LED燈仔TIM~ 不過最後無要到10218, 因為出面買都唔駛125X
我仲諗緊今日下午入唔入多去一次~ 反正有得免費入場~ =W=

10188當然唔好入面買啦~ 出面都唔駛呢個價, 有埋VIP都唔抵玩~
最抵都只係10224同埋10225架JA~
其他真係好一般~

係點心果度呀~ 我琴晚見都仲有福袋
唔買都買咗,算了,
反正唔熟行情,只要唔食得太深就算。

冇VIP真係冇乜so...要等八月再開VIP時去申請先。

我見人仔倉啲福袋相....好多袋都一樣餡,
如果有人仔的福袋就正
舊 07-31-12, 03:14 PM   #67
GateHacker
Baned

引用:
唔買都買咗,算了,
反正唔熟行情,只要唔食得太深就算。

冇VIP真係冇乜so...要等八月再開VIP時去申請先。

我見人仔倉啲福袋相....好多袋都一樣餡,
如果有人仔的福袋就正
其實我覺得vip左又唔係有d咩特別優惠
所以好多年都冇申請
舊 07-31-12, 08:01 PM   #68
暉暉816
Crazy Gamer

睇返人仔倉關於10224缺件個post,Iris你個盒都係check下好...
至少有兩個人都領野,
不過好在玩咁耐Lego未試過缺件。
但今次動漫節買Lego佢話冇單....
咁啱我用visa就有張過數紙者,現金俾的有事都唔知點好
舊 08-01-12, 01:21 AM   #69
irismong
Goo ◕ ω ◕

WELL~ 補件不嬲都唔駛單架WOR
基本上填FORM就會比

之前補過幾次
包括佢爛左既instruction booklet同埋有時係爛件~
好小事姐~~ thanks提醒~~

我應該有排都唔會開我果兩盒~

舊 08-01-12, 10:32 AM   #70
GateHacker
Baned

岩岩報紙見到,SHELL入油有得換lego
舊 08-01-12, 10:42 AM   #71
凍檸茶
The One
青龍使用者

寫EMAIL 去LEGO 申請就得
一粒都會寄的

舊 08-01-12, 04:20 PM   #72
凍檸茶
The One
青龍使用者

SHELL LEGO 入手\/

舊 08-01-12, 04:23 PM   #73
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
SHELL LEGO 入手\/
咁快手? 影張相黎睇下~

舊 08-01-12, 04:33 PM   #74
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: irismong 查看文章
咁快手? 影張相黎睇下~
响司機度, 佢話分三期換,
幫我換咗紅色跑車

舊 08-01-12, 04:36 PM   #75
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
响司機度, 佢話分三期換,
幫我換咗紅色跑車
你有司機

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] LEGO Batman 2: DC Super Heroes IDGAF 電視遊戲討論版 78 09-20-19 11:28 AM
[多機種] LEGO Batman 2: DC Super Heroes ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 4 05-26-13 12:16 AM
[多機種] [3DS, PSV] LEGO Batman 2: DC Super Heroes ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 5 03-16-12 05:07 PM
[ETC] LEGO L.A. NOIRE、LEGO UNCHARTED、LEGO PORTAL…LEGO遊戲大亂鬥電影 IDGAF 電視遊戲討論版 1 02-23-12 07:23 PM
DC版Marvel VS Capcom 2點攞齊隱藏人物? 亞利古 電視遊戲討論版 12 07-05-06 03:12 PM

現在的時間是 07:48 AM

手機版 | APP版