Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-18-05, 03:11 PM   #1
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
我發覺宜家沙田冇碟鋪=.=

hmv又冇埋...新城市得番大眾有cd賣咋
連第一城都冇了 以後咪要出到mk先買到咯!?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 07:02 PM   #2
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
引用:
作者: 天立﹏.
hmv又冇埋...新城市得番大眾有cd賣咋
連第一城都冇了 以後咪要出到mk先買到咯!?
新城市好似唔知5樓定6樓咪有間"香港唱片"囉~
同埋好運都有間賣碟既舗頭呀~~
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 07:30 PM   #3
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
新城市7 樓有CD WAREHOUSE, 不過勁貴
如果買去大眾有會員卡仲有95折

好運中心, 沙田中心唱片舖已經執晒

舊 08-18-05, 07:31 PM   #4
kingtin1

引用:
作者: JACKY
新城市7 樓有CD , 不過勁貴
如果買去大眾有會員卡仲有95折

好運中心唱片舖已經執晒
噢...原來係WAREHOUSE,唔係香港唱片~~sorry~
好運仲有一間未執呀~
係HSBC果度後面呀,開左個多月之嘛~~
舊 08-18-05, 07:45 PM   #5
KARAS
Crazy Gamer

引用:
作者: kingtin1
噢...原來係WAREHOUSE,唔係香港唱片~~sorry~
好運仲有一間未執呀~
咁都好僻下喎 唔怪得知搵唔到

舊 08-18-05, 08:17 PM   #6
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
好運仲有一間未執呀~
果間野都勁貴.....只係平過CD Warehouse $1 - $2
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 08:39 PM   #7
kingtin1

引用:
作者: kin~kin
果間野都勁貴.....只係平過CD Warehouse $1 - $2
對~~個老細仲好串添~~
以為自有1-2隻絕版既碟,就開個天價出黎~又唔知自己D料差喎,就好似Twins既"唱遊全記錄"咁佢竟然賣到3百幾,出面HMV賣梗百多元咋~~
舊 08-18-05, 08:51 PM   #8
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
我又唔覺CD Warehouse賣得貴

唔通買外語碟會平D ?
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 10:35 PM   #9
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 鎖鏈怪
我又唔覺CD Warehouse賣得貴

唔通買外語碟會平D ?
同mk cd shop 比較一下就覺的了

舊 08-18-05, 10:39 PM   #10
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
以前沙田廣場果間賣d碟好平下
可惜執了很久了

舊 08-19-05, 01:25 AM   #11
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
對~~個老細仲好串添~~
以為自有1-2隻絕版既碟,就開個天價出黎~又唔知自己D料差喎,就好似Twins既"唱遊全記錄"咁佢竟然賣到3百幾,出面HMV賣梗百多元咋~~
果間舖仲勁多煙味, 個老細同佢d fd成日0係裡面煲煙
舊 08-19-05, 01:38 AM   #12
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
引用:
果間舖仲勁多煙味, 個老細同佢d fd成日0係裡面煲煙
真係等執啦
真係要買咪等要出旺角果陣先買羅,又唔會要好急用

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 01:44 AM   #13
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

其實唔知沙田d租係咪真係勁貴呢, 好多CD舖都做唔住
之前沙田廣場, 沙田中心, 好運中心...都有間的, 但都先後執左
而家得番近期0係好運開果間
舊 08-19-05, 02:14 AM   #14
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: saiSAIsai
如果同mk某cd店比就更覺~~~!

其實我覺得ST周圍都有CD店~~~書店又有得買, 影碟店又有得買~
係冇左D大店!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 02:20 AM   #15
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
新城市唔係有間HMV既咩??又執埋??

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 02:22 AM   #16
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 美堂蠻
裝修麻
遲下可能會開返卦~

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 02:23 AM   #17
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 美堂蠻
冇左啦
新城市大裝修中, HMV果層而家全面封閉
樓上冇人行果幾層而家開晒d新店舖同埋食店

期待佢快d完工

引用:
作者: sigma
裝修麻
遲下可能會開返卦~
好似話唔會開番
舊 08-19-05, 12:06 PM   #18
KARAS
Crazy Gamer

引用:
作者: KIM
如果同mk某cd店比就更覺~~~!

其實我覺得ST周圍都有CD店~~~書店又有得買, 影碟店又有得買~
係冇左D大店!
周圍都有!? 新城市細店就冇乜...大店賣碟都少啦
另外 i.t 幾時先開呀?? 裝修左n年喇喎

舊 08-20-05, 01:43 AM   #19
鎖鏈怪
Crazy Gamer

引用:
作者: saiSAIsai

我夠知MK CD平
但係唔就腳呀嘛
舊 08-20-05, 01:45 AM   #20
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

雖然MK係平, 但係如果特登搭車去買, 計埋車費其實仲貴左~
舊 08-20-05, 01:53 AM   #21
鎖鏈怪
Crazy Gamer

引用:
雖然MK係平, 但係如果特登搭車去買, 計埋車費其實仲貴左~
除非你一次買大量
舊 08-20-05, 08:14 AM   #22
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
沙田廣場個面咁快無晒

HMV 以前賣過報紙話搵到鋪位會開番
係真就好LU

舊 08-21-05, 01:20 AM   #23
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: StOnE
沙田廣場個面咁快無晒

HMV 以前賣過報紙話搵到鋪位會開番
係真就好LU
如果0係番新城市的話, 都好難搵到咁大個舖位
舊 08-21-05, 03:13 AM   #24
Samuelic
Ultimate Gamer
Water!

註冊日期: Dec 2001
好運重有間瑞興,港碟可在那買~!
大眾其實買DVD都唔錯的,會員95折後有時也同出面有得比~!~
舉得例,藉著雨點會員買$94.1,算是咁吧~
最平我都是見過$93
另,CD warehouse其實是買日版行碟好平,加上沙田果間有舊+平碟執,$15的我都執了不少~XD
日版行碟平,又舉得例
剛出的DAT Single Best佢賣$138
信和某店(不是10算店)$150中~
另,之前V6隻single全部$65,出面都度度$80-90吧~

舊 08-21-05, 09:44 AM   #25
kingtin1

引用:
作者: Samuelic
好運重有間瑞興,港碟可在那買~!
仲有?係邊度呀??

論壇跳轉

現在的時間是 02:20 PM

手機版 | APP版