Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-14-05, 12:26 AM   #26
Beara
Banned

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: masaki
"睇你都冇乜出息架喇 讀書差成咁"
呢個就生身攻擊
語氣係一個問題
請你唔好誤會
我誤會了
------------off------------
有d人話twins果兩個女人d pop歌太過k
但係佢地玩既類型明明係電子(聲)音樂
唱live玩聲玩到出神入化
我相信佢兩個都係好好既 伴侶
Beara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-05, 12:54 AM   #27
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
引用:
作者: Beara
我誤會了
------------off------------
有d人話twins果兩個女人d pop歌太過k
但係佢地玩既類型明明係電子(聲)音樂
唱live玩聲玩到出神入化
我相信佢兩個都係好好既 伴侶
由頭到尾都無人話話過任何人講既野係人身攻擊,都唔知你打依句野係為咩
我都只係分析邊個把聲似,邊個唔似而已~
至於佢地係咪好伴侶,你又憑咩相信係呢,佢地又唔係你老婆
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-05, 02:06 AM   #28
Beara
Banned

引用:
作者: kingtin1
由頭到尾都無人話話過任何人講既野係人身攻擊,都唔知你打依句野係為咩
我都只係分析邊個把聲似,邊個唔似而已~
至於佢地係咪好伴侶,你又憑咩相信係呢,佢地又唔係你老婆
有呀..咩~上面前d果度咪有囉

佢地緊係好好既 伴侶啦!就憑佢地老細羊生.
佢地係我老婆黎ga!皆因我相信只要有heart!就有機會成為佢地既老公!
就算可能唔夾一齊左個小時多就要分開都冇問題,因為我heart!佢地又有heart!
係咪 佢地都係你老婆黎la 所以twins真係可以成為大眾的老婆!只要有heart....
Beara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-05, 02:49 AM   #29
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Beara
有呀..咩~上面前d果度咪有囉

佢地緊係好好既 伴侶啦!就憑佢地老細羊生.
佢地係我老婆黎ga!皆因我相信只要有heart!就有機會成為佢地既老公!
就算可能唔夾一齊左個小時多就要分開都冇問題,因為我heart!佢地又有heart!
係咪 佢地都係你老婆黎la 所以twins真係可以成為大眾的老婆!只要有heart....
請小心說話~ 呢度係GAF~

估唔到咁大回響~

舊 08-14-05, 10:58 AM   #30
kingtin1

引用:
作者: 神京
請小心說話~ 呢度係GAF~

估唔到咁大回響~
係咁咖啦~算啦~唔re佢啦~
佢自己係度制造事非~~
舊 08-14-05, 01:58 PM   #31
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
樓主都係係網上搵到首歌同大家分享下, 為何會越講越離題

另外, 聽歌是個人主觀感受
只能說人人聽歌品味, 喜好唔同
亦請各網友表達自己想講的說話前, 請各位慎言

舊 08-14-05, 02:03 PM   #32
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: kin~kin
問題在於佢地係專業歌手, 但竟然咁難聽

不過其實係咪真係佢地黎ga? (雖然把聲係有d似)
但始終見唔到樣, 冇憑冇據.....
專業歌手........??

舊 08-14-05, 02:21 PM   #33
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
個網站叫音樂翻唱,全部都係口水歌

http://www.yyfc.com/
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-05, 05:47 PM   #34
Smile.K
Insane Gamer
ILvUTwins

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: JACKY
樓主都係係網上搵到首歌同大家分享下, 為何會越講越離題

另外, 聽歌是個人主觀感受
只能說人人聽歌品味, 喜好唔同
亦請各網友表達自己想講的說話前, 請各位慎言
但係樓主淨係聽到把聲好似twins...
未正實係唔係佢地唱...就話係"twins唱k" bo~

我覺得應該+返""好似""呢兩個字係topic果度
如果唔係..人人入到黎都誤會ge~做fans都會嬲啦~
Smile.K 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 01:03 AM   #35
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

唔理K唔K都巧...
TWINS唱得唔巧聽...深信不移
TWINS唱得巧巧聽...難以置信

PS.
電台播CD版"救生圈"...OK喇...
現場就...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 08-17-05 01:06 AM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 01:08 AM   #36
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
好多歌手既cd都ok,因為執過哂,唱現場就2回事lu

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 01:17 AM   #37
kingtin1

依個topic根本就唔係評論Twins既唱功~~
舊 08-17-05, 01:20 AM   #38
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
eason都唱到既高音
佢兩個女既竟然要壓做低音唱
我都不至於要咁啦
果然係....

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 01:52 AM   #39
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
lee個topic如果唔係評論twins0既唱功係評d咩?
雖然你係twins0既fans, 但我估都係因為佢地靚同cute啦~ 問心果句, 佢地唱歌真係有待進步~
但同時我都覺得佢地真係幾Q幾靚的
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 01:59 AM   #40
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
若有呢個TOPIC...
怕會...1:99...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 11:09 AM   #41
kingtin1

引用:
作者: kin~kin
問心果句, 佢地唱歌真係有待進步~
依句我的確係同意,而且一直以來我都同意添~有批評係好事,但我希望大家既批評著眼番係佢地今次出黎有無比上次進步到,又或者係有D咩需要繼續改善呢,等等依一D野上面,而唔係永遠都只係話佢地唱LIVE係唔得,做咩歌手,什至乎講講吓去左第2野上面,唔通佢地每一之出黎都一樣係咁差,些少進步都無??
引用:
作者: Busconcamp
若有呢個TOPIC...
怕會...1:99...
你鍾意,可以開咖~~
舊 08-17-05, 11:51 AM   #42
小Sakana魚
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: sigma
eason都唱到既高音
佢兩個女既竟然要壓做低音唱
我都不至於要咁啦
果然係....
女仔唱男仔歌好多時都會因為一開始唱唔到咁低音而唱高左8度
所以到chorus個位佢地唱唔番高音都唔出奇

呢個topic係可以評論上面首歌o既歌者o既唱功
不過隻歌係唔係twins唱都成疑問
fans們唔認為係twins唱
有人深信隻歌係twins唱
根本就無辦法証明係唔係twins唱
既然無真相
希望大家唔好o係呢個topic出一d過激o既言論

都係o個句~鍾意twins o既請到twins fans討論區
唔鍾意twins就忽略個topic就得

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 01:57 PM   #43
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: 小Sakana魚
女仔唱男仔歌好多時都會因為一開始唱唔到咁低音而唱高左8度
所以到chorus個位佢地唱唔番高音都唔出奇
以上個首歌
姑勿論係咪twins唱
個key係轉過(絕對唔係eason ver.的key及background)
但個位依然不男不女
唱到chorus要逼住壓低8度
所以佢地唱到咁已經好好聽架啦

老實講
就係因為twins打滾左咁多年
依然是此水準,所以先至咁多人有反應.
究竟一個歌手花o係練歌上既時間應該佔佢工作既幾多個%?
有冇5%?(我諗冇 )
樣呢D野睇得多都厭
歌手始終應該係要唱歌
唔係拍戲拍廣告
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 02:03 PM   #44
小Sakana魚
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 黃金史提芬
以上個首歌

老實講
就係因為twins打滾左咁多年
依然是此水準,所以先至咁多人有反應.
究竟一個歌手花o係練歌上既時間應該佔佢工作既幾多個%?
有冇5%?(我諗冇 )
樣呢D野睇得多都厭
歌手始終應該係要唱歌
唔係拍戲拍廣告
佢地係藝人

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-05, 05:24 PM   #45
Smile.K
Insane Gamer
ILvUTwins

註冊日期: Jan 2005
其實呢d topic 已經有好多~
咬黎咬去又係果幾句...唔識唱歌..淨係靠樣靠公司...

多一個呢d topic唔多...少一個又唔少..
鍾意twins ge唔會比呢d topic影響到佢地對twins ge心..
唔鍾意twins ge就猛咁講佢地唔識唱歌..靠公司呀...呢d 野...

大家都知道twins唱live未到水準..
但睇得出佢地係進步更..但係好慢啦...
但係睇返佢地平均ge進步就比較大啦...
音樂類型,演技...等..

你話佢係一個歌手??
佢地唔係bo...佢地係拍電影同劇集出道ga bo
+上佢地果間係娛樂有限公司...
唔似得其他音樂公司咁..專注做音樂...
比時間旗下歌手去練歌..做下創作咁~

此篇文章於 08-17-05 05:32 PM 被 Smile.K 編輯。
Smile.K 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:46 PM

手機版 | APP版