Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-12, 11:28 PM   #1
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
求救!我部Galaxy NEXUS出了問題

右上角不斷彈出細字
機關拔電池再開機都再不斷彈字出來
想從海豚或內置的瀏覽器都不能上載圖片
每當選擇好檔案按確定之後
都會自動refresh畫面成未選擇檔案的狀態
各位高手有乜解決方法

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 11:37 PM   #2
天光光
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code3050 8753 1274
PSN  IDcharchan1133
Setting -> Developer options -> 唔tick Show CPU usage
天光光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 11:44 PM   #3
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 天光光 查看文章
Setting -> Developer options -> 唔tick Show CPU usage
唔該晒
都唔知點解佢自己tick左

但不能選擇檔案問題未解決

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

此篇文章於 07-07-12 11:47 PM 被 mikemike 編輯。
舊 07-08-12, 12:30 AM   #4
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008

之前我部XS升左4.0.4禁禁下都見到有

chrome 出左後就冇用海豚HD或內置瀏覽器
btw,上載去咩site,全部?

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 07-08-12 12:32 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 12:56 AM   #5
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: B|WINS 查看文章

之前我部XS升左4.0.4禁禁下都見到有

chrome 出左後就冇用海豚HD或內置瀏覽器
btw,上載去咩site,全部?
諗住upload張相上gaf相簿

舊 07-08-12, 01:57 AM   #6
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: mikemike 查看文章
諗住upload張相上gaf相簿
我XS4.0.4用BB100wifi &chorme 再用quickpic 揀相 upload to GAF,冇問題

你用咩app揀相? wifi/ 3.75G?

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 07-08-12, 02:01 AM   #7
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
我XS4.0.4用BB100wifi &chorme 再用quickpic 揀相 upload to GAF,冇問題

你用咩app揀相? wifi/ 3.75G?
chorme 再用乜app都唔得
之後試相機
影完相按tick就直頭強制彈出chorme

舊 07-08-12, 03:47 AM   #8
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: mikemike 查看文章
chorme 再用乜app都唔得
之後試相機
影完相按tick就直頭強制彈出chorme
你應該係"揀相 "的預設app 出事
去setting>program>all > 試下"camera" 或者 "photo album" 等等>"Clear Defaults/清除預設值"
再試

wifi/ 3.75G?

舊 07-08-12, 06:54 AM   #9
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
你應該係"揀相 "的預設app 出事
去setting>program>all > 試下"camera" 或者 "photo album" 等等>"Clear Defaults/清除預設值"
再試

wifi/ 3.75G?
一直都無開到預設值
"清除預設值"果欄黑灰色的

wifi/ 3.75G都一樣選唔到檔案

舊 07-08-12, 05:22 PM   #10
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
你新刷rom?
定係原生冇root既rom?
如果你有玩開刷機, 建議再刷過, 但刷前一定要先wipe晒4樣野先好刷, 如果唔係有機會出現撞app等情況~~

見你部機咁plain, 個home咩都冇, 如果係root機, 不如重刷一次啦
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
求救?點解我有個17gb 既file 想抄去我個1tb 外置hdd....... delkong 手機資訊/電腦軟硬討論 0 05-08-12 01:23 AM
[求助]求救!求救!暗瘡問題 爛佬 ~清談館~ 18 12-04-06 11:57 PM
[求救] 個卓面唔見jor [/求救] mudhole 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-10-05 09:58 PM
求救求救: 戰爭資料 Madoka 學術文化綜合研討區 24 02-12-05 03:01 PM
[求救]有冇program可以scan同鏟spyware??[/求救] ET仔 手機資訊/電腦軟硬討論 2 09-19-03 01:07 PM

現在的時間是 06:14 AM

手機版 | APP版