Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 01-10-09, 04:38 PM   #1
shield
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
再一次問買電視問題..

之前原本諗住買26吋,呢家budget多左,6000蚊到,所以重新考慮後,諗住買32吋。
我既要求淨係要來打360同wii,所以HD ready ge機以經夠
呢家考慮既機有 HITACHI L32A02A , JVC LT-32FX38
我呢家既考慮係,100 Hz對打機係咪好重要?
因為jvc個部唯一吸引我買既原因係佢有100 Hz,但係令我唔想揀佢既原因係佢係韓國牌子,同埋個spec冇講對比度資料,好似唔見得光咁
而HITACHI個部就冇100 Hz,但係個panel就好d(聽人講..),仲有係日本牌子
兩部都係5千銀多小小,唔知揀邊部好....
又或者有冇邊部係 under 6000蚊既好野我係漏左唔知? 麻煩推薦—下~

最後一個問題係,比cash有冇得驗完貨先比錢?thx a lot
shield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 05:46 PM   #2
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
360是行1080p的而且Full HD 己是必要的選項

100 Hz對打機禾覺唔重要

6k買32" 唔買韓國牌子未買台灣牌子 la XD
比cash有冇得驗完貨先比錢
有的 直銷店有現貨就得la

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 09:49 PM   #3
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
HITACHI L32A02A <-----係米made in japan o個隻款???

舊 01-13-09, 01:14 PM   #4
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
兩隻我會揀HITACHI..因為個PANEL真係靚D~
另外JVC唔係日本機咩~?

有人話睇得耐就會發覺100同6-70 OR 80HZ之分別..會無咁攰喎..我唔知..

有先睇機再比錢咁好架咩..?
唔係先比錢再睇機架咩~?

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 09:18 PM   #5
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
360是行1080p的而且Full HD 己是必要的選項

100 Hz對打機禾覺唔重要

6k買32" 唔買韓國牌子未買台灣牌子 la XD
比cash有冇得驗完貨先比錢
有的 直銷店有現貨就得la
其實32'電視行1080p係無乜意思...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 11:13 AM   #6
Sonickingcorn
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDSonicKingCorn
引用:
作者: MO 查看文章
老實講打機就真係分別不大, 但係如果係用埋黎睇blu-ray 32" 都巳經睇得出有分別

舊 01-14-09, 12:37 PM   #7
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
引用:
作者: MO 查看文章
係有意思的

就算24"都係有

問題係硬件同軟件配合而且

舊 01-14-09, 01:04 PM   #8
ZERO NEKO

引用:
作者: Sonickingcorn 查看文章
老實講打機就真係分別不大, 但係如果係用埋黎睇blu-ray 32" 都巳經睇得出有分別
禾可肯定 360玩1080p 同1080i 分別係有的

舊 01-15-09, 11:17 AM   #9
Sonickingcorn
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDSonicKingCorn
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
禾可肯定 360玩1080p 同1080i 分別係有的
我都同意o既, 我未有Full HD 之前打MGS 4 同有左1080p 之後真係有分別, 不過唔係隻隻game 都係1080p, 所以響大部分game 都係720p 的情況下我又唔覺有分別~

論壇跳轉

現在的時間是 11:22 AM

手機版 | APP版