Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-02-14, 04:34 AM   #976
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: Kewellma 查看文章
嘩你真係玩番-_-
大5果然就黎連login都懶
你都開隻14日黎懷念下丫
龍的傳人個商會仲係上面b

頹5完全放棄,垃圾gameb

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 09:09 AM   #977
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 小特特 查看文章
你都開隻14日黎懷念下丫
龍的傳人個商會仲係上面b

唔係唔想玩...一諗起全部SKILL要重練就....

舊 06-02-14, 05:22 PM   #978
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: Thaws 查看文章
唔係唔想玩...一諗起全部SKILL要重練就....
由頭黎過反而有意義我覺得,
否則拎隻升爆既人黎玩上到去唔知做乜好
btw懷念下唔一定要真玩b
最初我係想跑去5號館望下,但係威尼斯人都用左日幾兩日

Blog

pixiv
舊 06-02-14, 11:09 PM   #979
Rabe
Crazy Gamer
最強嘍囉lv99

註冊日期: Nov 2002
XBox Live GamertagUndeathwing
嘩個post仲響度既喂

舊 06-02-14, 11:24 PM   #980
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
來留名

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 06:06 PM   #981
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

嘩, 歷史舊 post 浮上水面

我前排都有去國際服開過 .... 但通脹奇高, 超快 (唔夠一個月) 放棄左
國際服有樣野極度搵笨 --- 部份優良副官 (會計士エマ, 船大工イゴール etc.) 要 課 金 先 請 得.

反而發現左 & 玩緊一隻宇宙版的大航海 (EVE online)

大航海做到o既野, 係 EVE 度都做到晒咁濟, 差在 ....

off topic

1. 比大航海更 PvP 向 ... 海盜比大航海更多 ...
2. 拉貨唔係拉 npc 貨 (mission 除外), 係拉其他 player 賣的貨. 拉咩會賺錢要自己 real time 睇差價 ...
3. 冇陸上冒險 quest, 但有一 d 要你全宇宙周圍走開 scanner 同 probe 掃的 exploration site.
4. 遠比大航海複雜
5. 3D. 宇宙的海戰是三次元的天旋地轉.

引用:

自從當年封 IP 起, 已覺得 KOEI 哩間野變質. 唔好講大航海, 三國志 (11, 12), winning post 系列 (7 的 login 認證, 同打後o個隻唔知咩新作) 都變得劣評如潮.

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)

此篇文章於 06-04-14 06:17 PM 被 佐佐木莊尼 編輯。
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 01:33 AM   #982
小特特
薔薇騎士団

EVE當年都想玩
但好似超~~~~襟玩

新果集信長都好失望aa

國際服有冇網站,想八卦下係點款w

Blog

pixiv
舊 06-05-14, 01:51 AM   #983
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
EVE當年都想玩
但好似超~~~~襟玩

新果集信長都好失望aa

http://uwo.netmarble.com/
開game個下要用VPN

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 02:12 AM   #984
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: Viper II 查看文章
http://uwo.netmarble.com/
開game個下要用VPN
剩睇網站啫打算

認唔出係同一隻gamebbbb

Blog

pixiv
舊 06-05-14, 11:42 AM   #985
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

引用:
剩睇網站啫打算

認唔出係同一隻gamebbbb
係, 洋化晒. game 入面 d 貨名都睇到我一頭霧水 (對照緊英文同日文南蠻貿易品時 ....)

船名都仲好 d, 話晒日版船名都係片假名

引用:
EVE當年都想玩
但好似超~~~~襟玩
極其襟玩
複雜到飛起

但由於複雜得濟自由得濟, 拉來拉去都拉唔到其他 game 的戰友來玩

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)

此篇文章於 06-05-14 02:06 PM 被 佐佐木莊尼 編輯。
舊 06-06-14, 02:03 AM   #986
Rabe
Crazy Gamer
最強嘍囉lv99

引用:
EVE當年都想玩
但好似超~~~~襟玩

新果集信長都好失望aa

EVE 如果有人玩既麻煩單聲 //
見前排有場倒錢落海大戰役好吸引, but研究左一排都唔知點玩
有人攬炒既我即玩呀

舊 06-06-14, 02:44 AM   #987
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: Rabe 查看文章
EVE 如果有人玩既麻煩單聲 //
見前排有場倒錢落海大戰役好吸引, but研究左一排都唔知點玩
有人攬炒既我即玩呀
一開game無番半年都唔駛旨意做到d咩喎wwww
上面亂入都貼左條link丫bbbb

Blog

pixiv
舊 06-06-14, 03:21 AM   #988
Rabe
Crazy Gamer
最強嘍囉lv99

引用:
一開game無番半年都唔駛旨意做到d咩喎wwww
上面亂入都貼左條link丫bbbb
當打多份工啫好小事(逃~
唔好話link, 我前排game都裝埋, 係唔識玩咁解之嘛

舊 06-06-14, 05:44 AM   #989
小特特
薔薇騎士団

的確雞腸game我都唔多敢掂aaa

Blog

pixiv
舊 06-06-14, 09:39 AM   #990
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

我而家 join 左一班高登人個公會
公會有十幾人
條高登 channel 就廿幾人

都幾 friendly 下, 有野唔識可以問

隔離壇個 post --> http://forum4.hkgolden.com/view.aspx...essage=5136629

舊 06-08-14, 12:56 PM   #991
healchu
Junior Member

註冊日期: Oct 2006
呢個post竟然仲係度
healchu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 04:04 AM   #992
小特特
薔薇騎士団

結果rabe係咪go

btw其實我之後兩個月唔得閒玩game
orz

Blog

pixiv
舊 06-10-14, 07:37 PM   #993
Rabe
Crazy Gamer
最強嘍囉lv99

引用:
btw其實我之後兩個月唔得閒玩game
orz
咁點go呀大佬
兩個月之後先算啦, 反正我都長期打緊PS3 ACVD
另外你都係叫返我做仆街吧啦, 已經慣左

舊 06-10-14, 07:51 PM   #994
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: Rabe 查看文章
咁點go呀大佬
兩個月之後先算啦, 反正我都長期打緊PS3 ACVD
另外你都係叫返我做__吧啦, 已經慣左
呢度係禁句bbbbbbbbbb

Blog

pixiv
舊 06-30-14, 08:27 PM   #995
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
台服都係
但一堆RMT+英威台幣戰士+強國人
外加勢力失衡, 玩黎都冇癮
台服外掛橫行
家陣仲可以跨服 無限期翻港戰

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-14, 12:57 AM   #996
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
sevened sosad

此篇文章於 07-01-14 08:26 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-14, 05:24 AM   #997
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
細路你入錯球場

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-14, 08:26 AM   #998
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
sorry 眼訓得滯

舊 07-01-14, 02:26 PM   #999
okabe

註冊日期: Aug 2002
http://www.gamecity.ne.jp/dol/topics...y/memorial.htm

メモリアルワールドについて
・2014年8月から2015年3月31日まで、期間限定で開設します。
・本ワールドの各仕様は、現行のバージョンを元に調整して実装する予定です。各バージョン当時の仕様とは厳密には異なる点があります。
・プレイヤーキャラクターの成長が通常より早くなるように調整されます。
※詳細は後日、公式サイトにてお伝えいたします。

玩復刻......
由最初版本玩起
吸引力何在?
等同開一個新服
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-14, 10:14 AM   #1000
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
舊世界反而吸引到我
因為新世界啲系統好Q複雜 好似Grade船咁

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章