Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-20, 12:40 AM   #301
march
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: rinxlun 查看文章
岩岩去左個朋友度

搞掂左未???

好有興趣知道,究竟係邊隻動物會想要紙箱
仲欠一個,但隨緣~

我係呢隻動物想要紙箱:Puck,但唔知道係咪隨機⋯⋯
march 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 01:39 AM   #302
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: march 查看文章
想問一下大家,有冇多的紙箱可以(賣)比我?

我邀請了一隻好想佢入島嘅動物,佢叫我整張紙箱床舖比佢(唔知做唔到佢會唔會走左去)。我身上得一個紙箱,但紙箱床舖要4個紙箱。。。一晚點班幾個紙箱做比佢。。。haha
我有,可以加我
或者你曾經有過的話去找狸貓訂返都得

舊 04-04-20, 08:29 AM   #303
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
我想問問呢,究竟點樣種先會有竹筍架??

拍埋一齊種又試過
隔開九宮格外再隔多2-3格都試過

但一樣唔見佢地下爆竹筍…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 08:51 AM   #304
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
我想問問呢,究竟點樣種先會有竹筍架??

拍埋一齊種又試過
隔開九宮格外再隔多2-3格都試過

但一樣唔見佢地下爆竹筍…
我都想知,生咗粒之後就冇野出

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 09:09 AM   #305
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
啱啱起身開機就見通吞話服務處升級......
又無得換point 換機票, 又無得還貸款換屋, 係咪真係真等足一日?

舊 04-04-20, 09:30 AM   #306
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
作者: terryskw 查看文章
啱啱起身開機就見通吞話服務處升級......
又無得換point 換機票, 又無得還貸款換屋, 係咪真係真等足一日?

係,佢有提早一日同你講要停工

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 09:37 AM   #307
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
我都想知,生咗粒之後就冇野出
我再問過其他人
佢地話只係第一次生出黎先會有竹筍,之後果D唔會有…

咁即係我要不停飛外島去搵竹林…?? 唔係掛…
舊 04-04-20, 09:38 AM   #308
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

見到好多人都有星星棒…
但我仲未見過有流星…
係咪一定要等館長個妹話你知流星既野
響果晚先會有架??

平日如果天清無雲,會唔會等到呢?
舊 04-04-20, 10:20 AM   #309
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
個人覺得飛天蛋最難出,第二係地面蛋

西施惠一次都冇俾過我,佢要點先肯俾?
引用:
西施惠都冇俾過我....
朝早廣播會隨機俾

引用:
見到好多人都有星星棒…
但我仲未見過有流星…
響果晚先會有架??

一時時 阿妹出現似係隨機
村民有提醒我出流星雨

舊 04-04-20, 10:25 AM   #310
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
見到好多人都有星星棒…
但我仲未見過有流星…
響果晚先會有架??

平日機會<居民話有機看到<播報時話有流星雨
但一見到就可以等
同埋以周圍起左野嚟講
搵空礦同較高處望天按A先容易認你許左願
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 11:51 AM   #311
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
一時時 阿妹出現似係隨機
村民有提醒我出流星雨

引用:
作者: leungky1 查看文章
平日機會<居民話有機看到<播報時話有流星雨
但一見到就可以等
同埋以周圍起左野嚟講
搵空礦同較高處望天按A先容易認你許左願

咁真係要再留意多D
好想要支變身棒棒…
舊 04-04-20, 01:59 PM   #312
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
仲欠一個,但隨緣~

我係呢隻動物想要紙箱:Puck,但唔知道係咪隨機⋯⋯
你有冇開機??
有既話過來我果面拎啦
我有5個
同埋我可以買到喎

你會唔會其實都可以自己買到呀??
舊 04-04-20, 02:10 PM   #313
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
江湖救急!有冇人個島大頭菜係收一棵$190或以上?唔該今晚十點前開關俾我上島沽哂d股,如果唔係d大頭菜今晚過十二點爛哂就賣唔出,THX!
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 06:33 PM   #314
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
江湖救急!有冇人個島大頭菜係收一棵$190或以上?唔該今晚十點前開關俾我上島沽哂d股,如果唔係d大頭菜今晚過十二點爛哂就賣唔出,THX!
有心無力,我呢度跌到要熔斷,慘過滙豐

舊 04-04-20, 06:40 PM   #315
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

有冇人諗住會做吓生果買賣
預備聽日博返獲呀
舊 04-04-20, 07:07 PM   #316
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
有心無力,我呢度跌到要熔斷,慘過滙豐
我個島禮拜日$95買入,家吓一棵放$32咪叫跳樓價?

此篇文章於 04-04-20 07:14 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 04-04-20, 07:22 PM   #317
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
有冇人諗住會做吓生果買賣
預備聽日博返獲呀
我係橘子
引用:
我個島禮拜日$95買入,家吓一棵放$32咪叫跳樓價?
我本來當單機玩,買十五萬當跌咗

舊 04-04-20, 08:24 PM   #318
滅龍士
MHWs↓

最後喺Andrew個島$105放哂d股,起碼叫唔使蝕本a
舊 04-04-20, 08:57 PM   #319
reallyfatboy
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDLYCKeith
XBox Live GamertagLYCKeith
Andrew兄個島好靚

舊 04-04-20, 09:53 PM   #320
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
聽日買完大白菜之後,星期二要開始向人問價,
通常星期二至四係最大機會有好價!
星期五係last call最後走貨嘅日子。

引用:
作者: reallyfatboy 查看文章
Andrew兄個島好靚
多謝!但好多地方都係規劃緊道路,
同埋唔想過度建設個島,盡力保留初代動森風格。
當年得幾十萬銷量時我已經跟緊動森,都冇諗過今日爆紅。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 06:55 AM   #321
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
點解我覺得櫻花瓣仲難捉過蝴蝶⋯⋯

此篇文章於 04-05-20 06:58 AM 被 Terry Sham 編輯。
Terry Sham 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 09:49 AM   #322
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 阿聰 查看文章

多謝!但好多地方都係規劃緊道路,
同埋唔想過度建設個島,盡力保留初代動森風格。
當年得幾十萬銷量時我已經跟緊動森,都冇諗過今日爆紅。
老手果然唔同
想問每棵竹樹係咪只會生一次竹筍呀?

引用:
作者: Terry Sham 查看文章
點解我覺得櫻花瓣仲難捉過蝴蝶⋯⋯
拉開小小距離先出網會好D
初初我都比佢玩左好耐

引用:
作者: reallyfatboy 查看文章
Andrew兄個島好靚
人地有晒規劃真係唔同
我連自己可以做D咩都未肯定就開始起
所以都係搞到一忽忽咁

引用:
甩到手咪好囉
Strong Hold 蝕死你呀

此篇文章於 04-05-20 09:52 AM 被 lunn 編輯。
舊 04-05-20, 12:20 PM   #323
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: 阿聰 查看文章
金翅大鑊鳥。我個島今日一股要俾$107買,你哋個島一股幾錢?(不過曹賣佢好似12點已經較腳)
舊 04-05-20, 12:33 PM   #324
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
金翅大鑊鳥。我個島今日一股要俾$107買,你哋個島一股幾錢?(不過曹賣佢好似12點已經較腳)
早少少起身問下朋友應該都容易搵到$9X
今朝我$97以為已經好抵,點知朋友有$92
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 01:03 PM   #325
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: leungky1 查看文章
早少少起身問下朋友應該都容易搵到$9X
今朝我$97以為已經好抵,點知朋友有$92
由手機版發出
今朝最低見到係90蚊
但我都係93蚊果個位就買左

引用:
107你都買??
你唔去朋友D島度睇吓?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 08:54 PM

手機版 | APP版