Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-17, 06:20 PM   #76
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: leungky1 查看文章
可能見DS 個咪少用,又少遊戲用到
所以NS砌機唔夠位就先整走佢
由手機版發出
另外老任作風都係保護兒童
唔會比機會對方任何形式惡言相向啦
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 06:25 PM   #77
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
呢個價唔係同黃金差唔多咩
咁啱睇到匯報一下姐,
咁好多人話怕自己唔識嘢去黃金被搵笨,
咁去百貨公司買就安心d。

引用:
作者: mouseccy 查看文章
話說而家有消息話隻XENOBLADE 2和MARIO ODYSEY會有繁中版
其實6月中時香港任天堂講咗Super Mario Odyssey會出中文版,
如果Xenoblade 2都有中文就更好,
不過我覺得佢直接同步引入美版Xenoblade Chronicles 2會實際d。

Nintendo Switch專用遊戲軟體
『Super Mario Odyssey (超級瑪利歐 奧德賽)』之發售日及中文(繁體中文、簡體中文)對應
與『Fire Emblem 無雙』之發售日資訊

http://www.nintendo.com.hk/pressrele..._20170614.html

引用:
作者: 八仙果 查看文章
voice chat 其實應該內建主機 ......
引用:
作者: kita 查看文章
都唔知點解咁反智要靠部電話去voice chat
我覺得未必關主機機能事,
可能係同保障兒童什麼什麼有關…

用手機apps做voice chat,可以將把關果個責任,
推返比家長同電訊商(申請一個電話應該要交一堆個人資料吧?)

舊 07-07-17, 06:30 PM   #78
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
個咪放O係部手提機度呢D咁"貼心"O既設計無人用有咩出奇,
奇就奇在唔可以用外置咪o既

舊 07-07-17, 06:30 PM   #79
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
咁個APP都係任天堂出,有咩事都係關佢事吧...?
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 07:04 PM   #80
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
大家成日問做咩用手機做chat..
老任就背後好多理由,
Splatoon 仲要故事設定推多一把
S1 舊角色開網店, 訂唔同貨品, 服左佢

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=585

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-17, 07:21 PM   #81
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: leungky1 查看文章
可能見DS 個咪少用,又少遊戲用到
所以NS砌機唔夠位就先整走佢
由手機版發出
整走唔係問題
但學埋$ONY咁封BLUETOOTH唔比其他人用就唔得啦
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 08:39 AM   #82
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
火紋手機版下載量只有mario run既1/10
而mario run 有買IAP解鎖既用戶不足10%
但火紋IAP收入比mario run更高

當住佢MARIO RUN有買IAP解鎖既接近10個%先, 即係火紋下載數量接近mario run有買IAP既用家數量
即係火紋每玩家平均課金既銀碼比MARIO RUN解鎖IAP既USD9.9 更多
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 11:47 AM   #83
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: X&Y 查看文章
火紋手機版下載量只有mario run既1/10
而mario run 有買IAP解鎖既用戶不足10%
但火紋IAP收入比mario run更高

當住佢MARIO RUN有買IAP解鎖既接近10個%先, 即係火紋下載數量接近mario run有買IAP既用家數量
即係火紋每玩家平均課金既銀碼比MARIO RUN解鎖IAP既USD9.9 更多
火紋課金買orbs抽角一次最高要八九十美金,當然比Mario Run高!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 01:16 PM   #84
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
火紋我早一個月都試過課咗三單有多為抽一隻角色,(最後三單都抽唔到1隻....)
我已經係屬於玩得克制嗰隻......
但火紋真係越玩越覺得好玩,
真係要諗,快唔到,經常一玩就全晚,
攪到zelda dlc買咗都冇玩,arms仲要冇買....
不過到魷魚出一定要玩~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 08:44 PM   #85
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
連我都開始覺得個制接收有問題了
但係有好多GAME的SAVE唔想呢個時間去換機
到底幾時先肯出SAVE TRANSFER
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 09:30 PM   #86
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: lineage19 查看文章
等online正式推出同收費時,好彩嘅2018頭...
舊 07-09-17, 09:30 PM   #87
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
日森splatoon 2 DL 版已訂..
對番應該剛好400

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 10:34 PM   #88
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: lineage19 查看文章
如果係掣問題就多數不用換機,左右joy-con都會斷?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 11:03 PM   #89
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 赤武神 查看文章
如果係掣問題就多數不用換機,左右joy-con都會斷?
我覺得應該係機問題
因為我手上有2SET JOYCON,
跟機果SET有時候左邊會自己斷/暴走
水貨果SET我自己做左海綿處理, 但係有時候都會斷
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-17, 02:02 AM   #90
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 信長 查看文章
日森splatoon 2 DL 版已訂..
對番應該剛好400
已訂+1

舊 07-10-17, 11:01 AM   #91
MultiPASS
Crazy Gamer

有冇人入呢隻(Cyber-Gadget),9月30日發售可以插Joy-con

舊 07-10-17, 11:02 AM   #92
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
日本繼續排 任天堂Switch返貨 抽中先有得買
http://gameover.com.hk/?p=346867

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-17, 11:14 AM   #93
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: neo2046 查看文章
http://gameover.com.hk/?p=346867
北海道瀧川TSUTAYA店响Twitter話最後一個訂Switch嘅客戶要等到聖誕...
http://switchsoku.com/switch/8367
舊 07-10-17, 11:18 AM   #94
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: neo2046 查看文章
睇黎日本仲要繼續抽一大輪
供求之比怕且起碼1:5以上
仲要有謎之排隊黨

舊 07-10-17, 12:07 PM   #95
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
望見一班想玩的人買唔到, 有時都幾可憐...
係香港就.....

舊 07-10-17, 01:01 PM   #96
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
係香港就.....
仲要一早去排拎飛等抽,抽唔到嘅話咁就冇咗大半日
尤其s2就出,到時有得睇冇得玩仲難受
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-17, 01:09 PM   #97
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
係香港就.....
咁又唔同嘅
香港只係「一個」城市
相比日本咁多個市縣,淨係(想買機)人數都已經N個香港啦

當然我都覺得佢地好慘

引用:
作者: 野良猫 查看文章
希望黎緊一兩個星期真係有更多供貨量
我都唔想日本班玩家咁慘
(排完都未必有,心情真係難以想像;但唔係咁又會變成排隊黨玩晒就更唔公平)

舊 07-10-17, 02:29 PM   #98
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 野良猫 查看文章
係呀, 而且我覺得日本真係好守排隊...
真係唔會怨排得耐, 呢D真係睇得出素質同明白她們有幾想要...
就算MISS左半日, 下次都要會再去排....

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
咁又唔同嘅
香港只係「一個」城市
相比日本咁多個市縣,淨係(想買機)人數都已經N個香港啦

當然我都覺得佢地好慘

希望黎緊一兩個星期真係有更多供貨量
我都唔想日本班玩家咁慘
(排完都未必有,心情真係難以想像;但唔係咁又會變成排隊黨玩晒就更唔公平)
所以有時我都覺得, 係任記計錯數, 定係其他原因....
香港感覺上, 好多貨...

比著係香港, 排隊黨係香港早就玩完了...
不過好彩的係, HK想要SWITCH 的人真係唔多, 至少周街都仲有貨, 問題在於妳想唔想買..

不過琴日....中左伏. 我280買左隻行貨牛, 頭先188見到200.....

舊 07-10-17, 02:35 PM   #99
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
係呀, 而且我覺得日本真係好守排隊...
真係唔會怨排得耐, 呢D真係睇得出素質同明白她們有幾想要...
就算MISS左半日, 下次都要會再去排....

所以有時我都覺得, 係任記計錯數, 定係其他原因....
香港感覺上, 好多貨...

比著係香港, 排隊黨係香港早就玩完了...
不過好彩的係, HK想要SWITCH 的人真係唔多, 至少周街都仲有貨, 問題在於妳想唔想買..

不過琴日....中左伏. 我280買左隻行貨牛, 頭先188見到200.....
講人民質素可以直接唔駛再講
我對佢地咁好品完全拜服

香港多貨,其中一個主因可能係...因為運輸成本最低
made in China嘅貨幾乎一定經香港先轉運世界各地(內地直接出口好重稅)
另外單計香港或者多,但呢部份如果分返去日本可以只夠俾一兩個大城市
而且我相信港任應該係計埋大陸同其他國外地方會有人黎買水貨,所以先分俾香港多少少以防俾國內外水貨佬搶晒

舊 07-10-17, 02:38 PM   #100
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
應該唔係老任計錯數
佢啲game排得咁密冇理由主機反而留力,可能真係同毒果有關
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:07 AM

手機版 | APP版