Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 08-19-08, 12:06 AM   #1
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
我個 keyboard 好多塵啊﹗

真係好討厭啊﹗

原來我個 keyborad 上面有咁鬼多塵,
唔 zoom 到咁近都唔知添 //

Ruri

舊 08-19-08, 12:17 AM   #2
時之旅
Senior Gamer
等待中~

註冊日期: Jan 2007
e.....
LX兵團又多一人喎......

LX-2
http://www.fotop.net/izone
時之旅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:19 AM   #3
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
恭喜~ 賀喜~

點解今日先貼? 我以為你買玩具行動失敗添~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:25 AM   #4
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: 時之旅 查看文章
e.....
LX兵團又多一人喎......

沒錯…小弟終敗了一部回來
這是小弟棄 S$NY,轉投C記 DLSR 以後的第一部DC

引用:
作者: KKH 查看文章
恭喜~ 賀喜~

點解今日先貼? 我以為你買玩具行動失敗添~

因為連日來都比較忙,星期五入手以後,
接著的星期六、日都有活動,還沒有時間跟它溝通溝通

Ruri

此篇文章於 08-19-08 12:27 AM 被 ruri0926 編輯。
ruri0926 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:27 AM   #5
ruri0926
攝影菜鳥

唔知咁樣算唔算睇醫生呢…好驚俾人笑啊

箱上照乙張

跟水杯比較起來的小眼晴

LUMIX 機蓋

LUMIX 機蓋 @ Crop

最後奉上開箱照乙張

Ruri

舊 08-19-08, 02:34 AM   #6
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
依???
有parts賣了嗎???
我想買個觀景器...同埋閃燈啊

舊 08-19-08, 12:27 PM   #7
亞飛
Moderator
野人生活中

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code5086 0979 5484
唉呀 影到咁模糊gar...d key pad都睇唔清楚 (好毒呀)

幸好我放毒 放到有人要我部lx2
希望可以幫補一下...但距離買lx3仲係好遠呀

舊 08-19-08, 01:30 PM   #8
kennethyu

註冊日期: Dec 2004
其實keyboard o的字粒可以拆出黎洗......

洗完之後可以再用多好多年.....

不過拆字之前記得影相.....

唔係唔記得左邊粒放邊度會好煩XD
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 01:44 PM   #9
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: M-eye 查看文章
依???
有parts賣了嗎???
我想買個觀景器...同埋閃燈啊
才沒有啦~
M眼兄是看見上POST#1才會誤會吧~

那個只是跟機必定有的說書,
好孩子在玩玩具前,一定會先看看說書嘛

另想問M眼兄,請問一下你在室內燈光充足的時候,
在影人的顏色會不會顯得很紅?
因為機內沒有獨立的 "RGB 偏移",只有靠 色彩-1或-2 來調整。
但同事都說當減了色彩後,面色顯得比較奇怪…
不知道你有沒有遇上跟我類似的情況呢

(要是影人這麼重口味的話,我猜這機的人像照可是不太適合我呢…)

Ruri

此篇文章於 08-19-08 04:35 PM 被 ruri0926 編輯。
ruri0926 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 05:41 PM   #10
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: ruri0926 查看文章
才沒有啦~

因為機內沒有獨立的 "RGB 偏移",只有靠 色彩-1或-2 來調整。

(要是影人這麼重口味的話,我猜這機的人像照可是不太適合我呢…)

Ruri
講大話
新飯煲本說萌書係cd入面!!
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 07:48 PM   #11
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: ~鵬~ 查看文章
講大話
新飯煲本說萌書係cd入面!!
又一個煲人出現﹗
嘿嘿~ 你今日出左醫生煲未?

果本的確唔係說萌書,但果本野係俾D user 睇下自己仲有幾多敗家空間…
所以說這本隨時比萌書更重要

另外說真的,我本 "Basic Operating Menu" 真係响呢疊野入面,
只不過係一本响正面,一本响背面。
但係隻跟機 disc 同佢送果隻 programme 未開就係真既…

Ruri

舊 08-19-08, 08:03 PM   #12
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: 亞飛 查看文章
唉呀 影到咁模糊gar...d key pad都睇唔清楚 (好毒呀)

幸好我放毒 放到有人要我部lx2
希望可以幫補一下...但距離買lx3仲係好遠呀

好快可以換新機,只要有心,不用擔心 @@/

引用:
作者: kennethyu 查看文章
其實keyboard o的字粒可以拆出黎洗......

洗完之後可以再用多好多年.....

不過拆字之前記得影相.....

唔係唔記得左邊粒放邊度會好煩XD

唔…真的沒想過會有人認真回答我的
但 keyboard 的確用左好多年而且冇抹過,現在還是 PS/2 頭(既大頭)
只係用左咁多年都冇壞、又打得幾就手,所以先冇換到。

樓頂個張其實我係想試下部機個 macro,而又真係幾"界"手添
對於我呢個冇 macro 鏡既人來說,已經覺得好好玩﹗

Ruri

舊 08-19-08, 08:40 PM   #13
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
近來玻璃館好幾位都買新飯煲,恭喜晒
自己要年尾出花紅先有錢買飯煲

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 08:56 PM   #14
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
好多電飯煲...好想買...冇錢...淨睇...多謝大家...

舊 08-20-08, 03:43 AM   #15
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

引用:
才沒有啦~

Ruri
我又唔覺得係咁紅喎...其實係偏暖色調吧....

舊 08-20-08, 08:07 AM   #16
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
飯煲個White Blance

最好都係影RAW......

舊 08-20-08, 08:14 AM   #17
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: M-eye 查看文章
我又唔覺得係咁紅喎...其實係偏暖色調吧....
我覺得唔只係偏暖色調…只要是膚色比較深的 (男性)
膚色在機上看起來都會比較"紅"。

Ruri

舊 08-20-08, 08:17 AM   #18
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: KTN 查看文章
飯煲個White Blance

最好都係影RAW......

>>WB
AWB不嬲都信唔過,呢部機仔好強大,
仲可以自己手動SET色温 (K),同埋 CUSTOM WB~

>>PAN記 RAW檔
除左用佢隻 PROGRAMME,我個PS都開唔到…
係咪仲差D咩 PLUG-IN 未 INSTALL

Ruri

舊 08-20-08, 01:09 PM   #19
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
我用awb raw返屋企再改
毒我不到

PS未有新PLUG-IN

引用:
>>WB
AWB不嬲都信唔過,呢部機仔好強大,
仲可以自己手動SET色温 (K),同埋 CUSTOM WB~

>>PAN記 RAW檔
除左用佢隻 PROGRAMME,我個PS都開唔到…
係咪仲差D咩 PLUG-IN 未 INSTALL

Ruri

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Logitech 無線keyboard問題 紅血人 手機資訊/電腦軟硬討論 15 08-18-08 09:10 PM
買bluetooth keyboard+mouse。 IDGAF 手機資訊/電腦軟硬討論 5 04-12-08 02:15 AM
HELP!我個東京タワー可能燒咗... Funny 收藏品討論版 8 03-04-08 11:23 PM
Keyboard 問題 Kouji 手機資訊/電腦軟硬討論 4 12-29-07 10:28 PM
唔知係咪keyboard有問題 xima 手機資訊/電腦軟硬討論 2 11-20-07 07:23 PM

現在的時間是 05:36 PM

手機版 | APP版