Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-24-02, 10:09 AM   #26
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
點解冇人支持高路斯+保迪雙鬼拍門架!?

成日話贊卡冇態
紐維爾唔岩打法

家下保迪出波/頂波都掂喎
唔好成日屈佢去打翼衛先得架
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 10:32 AM   #27
koyasu
Account Locked
地獄領隊侯利亞

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by |0| :
點解冇人支持高路斯+保迪雙鬼拍門架!?

成日話贊卡冇態
紐維爾唔岩打法

家下保迪出波/頂波都掂喎
唔好成日屈佢去打翼衛先得架
贊卡不是沒有狀態,是垃圾
出紐維利才正常,他比較全面

可能禾拉偏好怪人無泥黑,所以不出保迪
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 11:56 AM   #28
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
支持德國隊
贏南韓3-1

舊 06-24-02, 12:01 PM   #29
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by koyasu :

贊卡不是沒有狀態,是垃圾
出紐維利才正常,他比較全面

可能禾拉偏好怪人無泥黑,所以不出保迪
贊卡主要作用唔係入波
而係衝散對方防線
製造機會俾高路斯入波

反而紐維爾身型單薄
成日唔係被人撞開就係隱形之餘
又令到高路斯少左機會入波
仲衰過出贊卡

講偏好禾拉本身明益利華古遜自己友添啦

講到尾既然都係用兩邊出波主攻既話
咁就一於駛盡佢
出埋保迪去出波/頂波
加強側擊力/接應力嘛
舊 06-24-02, 12:25 PM   #30
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:

贊卡主要作用唔係入波
而係衝散對方防線
製造機會俾高路斯入波

反而紐維爾身型單薄
成日唔係被人撞開就係隱形之餘
又令到高路斯少左機會入波
仲衰過出贊卡

講偏好禾拉本身明益利華古遜自己友添啦

講到尾既然都係用兩邊出波主攻既話
咁就一於駛盡佢
出埋保迪去出波/頂波
加強側擊力/接應力嘛
德國又不是england,完全玩反擊,如果德國需要進攻,贊卡根本就是垃圾
紐維利單簿,不過有隻腳,這是德國佬所沒有的,
高波屈不到人,就要靠他翻身,何況單簿球員本身都有入球能力,不用幫人製造機會,以他的實力自己射更好

說到偏好,禾拉好像和某位德國名宿很熟(跟住佢,都唔熟?),出球員盡量都會出怪人,出垃圾都會出...

說到攻擊,不如擔心防守,本來想美國佬只會玩側擊,根本沒的和德國佬玩,怎知...
舊 06-24-02, 12:35 PM   #31
魚伕
Moderator

Re: Re: Re: 四強鬥強 南韓 vs 德國

引用:

弗林斯果球可能係判波打手呢

仲有南韓係打機動化足球
機動化足球唔等於全能足球
所謂全能足球即是任何位置的球員都能攻善守
還有重疊式進攻方式
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 12:45 PM   #32
|0|
太陽神

Re: Re: Re: Re: 四強鬥強 南韓 vs 德國

引用:
Originally posted by 魚伕之寶 :

所謂全能足球即是任何位置的球員都能攻善守
還有重疊式進攻方式
南韓唔係咁打嘛
舊 06-24-02, 12:51 PM   #33
|0|
太陽神

引用:

德國又不是england,完全玩反擊,如果德國需要進攻,贊卡根本就是垃圾
紐維利單簿,不過有隻腳,這是德國佬所沒有的,
高波屈不到人,就要靠他翻身,何況單簿球員本身都有入球能力,不用幫人製造機會,以他的實力自己射更好

說到偏好,禾拉好像和某位德國名宿很熟(跟住佢,都唔熟?),出球員盡量都會出怪人,出垃圾都會出...

說到攻擊,不如擔心防守,本來想美國佬只會玩側擊,根本沒的和德國佬玩,怎知...
我都話既然係靠高波屈人既話
咁就一於要發揮到盡

用紐維爾反而兩頭唔到岸
打高波/地波都唔掂

講到個人技術
你估佢係史高爾咁出神入化咩
史高爾都冇乜可能一條友扭過晒對方4,5個入波啦

3-5-2既弱點咪係兩邊防守囉
不過輸兩邊防守都好過輸中路防守啦
舊 06-24-02, 01:12 PM   #34
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:

我都話既然係靠高波屈人既話
咁就一於要發揮到盡

用紐維爾反而兩頭唔到岸
打高波/地波都唔掂

講到個人技術
你估佢係史高爾咁出神入化咩
史高爾都冇乜可能一條友扭過晒對方4,5個入波啦

3-5-2既弱點咪係兩邊防守囉
不過輸兩邊防守都好過輸中路防守啦
去到盡,屈不了不就...
防守方面,薛基那些又不是經常助攻,都有回後場防守,
更何況那幾個中堅也不至於廢到美國佬都守不了o下
講真,中路都不是守得好,像羅比堅尼那次...如果有roy keane,真的有可能輸波...
今屆失球少完全因為沒對過強隊...
舊 06-24-02, 01:29 PM   #35
|0|
太陽神

引用:

去到盡,屈不了不就...
防守方面,薛基那些又不是經常助攻,都有回後場防守,
更何況那幾個中堅也不至於廢到美國佬都守不了o下
講真,中路都不是守得好,像羅比堅尼那次...如果有roy keane,真的有可能輸波...
今屆失球少完全因為沒對過強隊...
明知有優勢都唔用盡佢
咁就即係搵自己笨者

我寧願佢出盡全力去屈高波
都好過兩頭唔到岸而輸波

中路防守靠人多打密集
加上有簡恩打埋清道伕
係碼已經安全過兩邊

羅比堅尼果球係衰自己臨尾唔集中
同埋唔識得去拉布者

尤其是後者最令我火滾
根本唔係能力問題
而係意識問題

連人地美國都識角球旗戰術啦
班德國佬反而補緊時都仲要去攻喎
舊 06-24-02, 02:41 PM   #36
belive12
Senior Gamer

支持德國,炒南韓4:0!!!!

舊 06-25-02, 01:05 AM   #37
人仔貓
Game Master

Wink

引用:
Originally posted by |0| : 據大會統計,南韓目前犯規次數比德國多
若果[明刀明槍]俾球證見倒嗰啲就唔係叫[陰濕茅]啦~

係要茅人,但又唔俾球證睇倒吹罰,
撩慶對手影響佢地嘅發揮及集中力,
然後趁機偷雞入你一粒…
跟手全軍退守自己大禁區內(其中至少有半隊人在小禁區)…
間中偷吓雞…直至完場……
呢啲就係[陰濕茅王德國]一直[堅守]兼我最憎嘅踢法!
人仔貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-02, 02:13 AM   #38
魚伕
Moderator

Re: Re: Re: Re: Re: 四強鬥強 南韓 vs 德國

引用:

南韓唔係咁打嘛
當然不是完全相同,但都差不多
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-02, 02:19 AM   #39
ironmask

註冊日期: Feb 2002
引用:
Originally posted by 人仔貓 :
若果[明刀明槍]俾球證見倒嗰啲就唔係叫[陰濕茅]啦~

撩慶對手影響佢地嘅發揮及集中力,
然後趁機偷雞入你一粒…
間中偷吓雞…直至完場……
呢啲就係[陰濕茅王德國]一直[堅守]兼我最憎嘅踢法!
唔睇你最後一句以為你講緊英格籣
ironmask 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-02, 03:47 AM   #40
|0|
太陽神

引用:
若果[明刀明槍]俾球證見倒??矕N唔係叫[陰濕茅]啦~

撩慶對手影響佢地?齔o揮及集中力,
然後趁機偷雞入你一粒…
間中偷屩…直至完場……
呢?矕N係[陰濕茅王德國]一直[堅守]兼我最憎?嚚薵k!
咁你又睇到d咩咁巴閉呀

自己發揮唔到同埋唔集中
又係自己問題啦

上次直播雷拿偷偷地裡門頂肘波歷克
波歷克都冇去發脾氣啦
舊 06-25-02, 03:48 AM   #41
|0|
太陽神

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 四強鬥強 南韓 vs 德國

引用:
Originally posted by 魚伕之寶 :

當然不是完全相同,但都差不多
我都話佢係打機動化足球
唔係打全能足球
舊 06-25-02, 01:52 PM   #42
人仔貓
Game Master

Wink

引用:
咁你又睇到d咩咁巴閉呀
自己發揮唔到同埋唔集中又係自己問題啦
上次直播雷拿偷偷地裡門頂肘波歷克
波歷克都冇去發脾氣啦
咁梗係要有一副[謙謙君子][球場大將]既[裝容]
先可以搏得球證關照啦~
呢D亦都係德國既[功力所在]~

想睇佢既[真面目]? 以前既唔數勒,
淨係睇佢對住一向就算輸左波都唔會有任何激動表情
仲識歡容地交換球衣既非洲隊其中之一既
[喀麥隆]都俾佢撩到幾慶就可見一斑啦……

因為呢D非洲人你係咁夷踢佢兩下,
佢不但只唔覺痛仲要跑得快D…
德國見唔對路咪唯有駛出實牙實齒[真功夫]囉…

既然大家眼中睇倒既德國都好唔同,
咁咪繼續我有我鄙棄,你有你追捧囉~

此篇文章於 06-25-02 01:54 PM 被 鈭箔鞎 編輯。
人仔貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-02, 05:33 PM   #43
ironmask

註冊日期: Feb 2002
引用:
咁梗係要有一副[謙謙君子][球場大將]既[裝容]
先可以搏得球證關照啦~
呢D亦都係德國既[功力所在]~

想睇佢既[真面目]? 以前既唔數勒,
淨係睇佢對住一向就算輸左波都唔會有任何激動表情
仲識歡容地交換球衣既非洲隊其中之一既
[喀麥隆]都俾佢撩到幾慶就可見一斑啦……

因為呢D非洲人你係咁夷踢佢兩下,
佢不但只唔覺痛仲要跑得快D…
德國見唔對路咪唯有駛出實牙實齒[真功夫]囉…

既然大家眼中睇倒既德國都好唔同,
咁咪繼續我有我鄙棄,你有你追捧囉~
呢位兄台, 人地好好地就話「裝容」, 略為犯規多d 就話「真面目」
講到德國好似人人都老奸巨猾咁
但係又拎唔都咩證據出黎, 唔通其他隊一定好光明正大, 一d 陰濕都冇?
定係你睇德國隊比賽果陣先特別好眼力呢?

德國對喀麥隆果場係有問題,加埋個痴左線亂俾o既球證, 兩隊都有火,
你又講到係德國球員錯哂, 另外你最憎果套死守戰術, 除左對愛爾蘭果場以外
根本都套唔落德國隊上
ironmask 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-02, 06:51 PM   #44
宮本茂
Game Master
宮本博士

南韓隊必勝!大韓民國!
加油!......亞洲隊並不是弱隊!1:0勝德國!^.^

此篇文章於 06-25-02 06:58 PM 被 摰格祈 編輯。
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-02, 07:01 PM   #45
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
用實力win左先講啦

舊 06-25-02, 07:04 PM   #46
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
Originally posted by 究極之普通人 :
用實力win左先講啦
冇實力又點入到四強呀....
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-02, 07:14 PM   #47
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by 宮本茂 :

你好有趣
舊 06-25-02, 07:14 PM   #48
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:

~_~
我始終覺得佢地做左d唔見得光既野.....

舊 06-25-02, 07:18 PM   #49
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

引用:

Yes.冇實力,就算收買球証都贏唔到.

舊 06-25-02, 07:25 PM   #50
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

就開波啦!快D睇啦!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
土耳其 對 英格蘭 馬馬 體育版 64 10-13-03 02:09 AM
如果 巴西 鸁了 土耳其, 比利 會... t-cup 體育版 7 06-26-02 10:20 PM
南韓 勝利了 StevenLeong 體育版 79 06-24-02 10:04 PM
土耳其 sugihara 體育版 4 06-23-02 10:15 AM

現在的時間是 12:40 AM

手機版 | APP版