Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-17-05, 09:33 PM   #1
岸邊露伴
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
《遊戲機實用技術》2007年8B·9A合刊經已到港

有d書早幾日已到左
有d就今日先見到
不過今日見星際仍然可以買到.

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)

此篇文章於 04-27-07 01:29 AM 被 神祕人1號 編輯。 原因: update
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-05, 10:43 PM   #2
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 岸邊露伴
有d書早幾日已到左
有d就今日先見到
不過今日見星際仍然可以買到.
正~
聽日一次過掃晒 3 本~
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-05, 01:00 AM   #3
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
我訂咗書都重未去攞tim....

本掌機王SP真係幾多嘢睇~!(除咗d老翻資訊... )
補充到本地市場無手提機專刊的情况~!(其實都有...不過都係月刊/不停期發行)
值得推介~!

d"侵權"贈品又製作精美...!!!

舊 10-18-05, 12:28 PM   #4
岸邊露伴

引用:
作者: 機場美少年
我訂?鰹捖ㄜ咱憧h咨im....

本掌機王SP真係幾多?畇誤!(除?轠老翻資訊... )
補充到本地市場無手提機專刊的情G~!(其實都有...不過都係月刊/不停期發行)
值得推介~!

d"侵權"贈品又製作精美...!!!
一時時啦
上期送既塊林克墊板就唔錯
今期送既相架就畀我掉左了...

(廣告)
舊 10-18-05, 12:31 PM   #5
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
今期遊戲光環係咪講FF7:AC 同鬥劇?
FF7:AC一早就睇左...

請問鬥劇果套多唔多比賽video睇?
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-05, 01:57 PM   #6
岸邊露伴

引用:
作者: wing
今期遊戲光環係咪講FF7:AC 同鬥劇?
FF7:AC一早就睇左...

請問鬥劇果套多唔多比賽video睇?

由於我唔太好格鬥game
所以都冇睇過
求先特登"立"過下
呢part大約有半個鐘多d
部份比賽會有現場解說同優勝者訪問(附中文字幕)
內容就係以下呢d...

鬥劇05回顧 「鬥之魂」!
帶你現場感受最高水平格鬥遊戲盛典!鬥劇05五大項目奪冠時刻精彩回放!重溫高手對決之名場面!此外還收錄有數位高手之間的「野試合」對戰影像,在沒有壓力的情況下高手們會有怎樣的表演呢?
野試合對戰影像
《鐵拳5》之三島最強決定戰!
《罪惡裝備XX #RELOAD》之鬥劇04冠軍與鬥劇05冠軍的對決!
《街頭霸王3.3》之巨人間的死鬥!
《格鬥之王NEO WAV》之最強極限流決定戰!

(廣告)
舊 10-18-05, 02:08 PM   #7
wing
格鬥低手

引用:

由於我唔太好格鬥game
所以都冇睇過
求先特登"立"過下
呢part大約有半個鐘多d
部份比賽會有現場解說同優勝者訪問(附中文字幕)
內容就係以下呢d...
睇落幾吸引.... thx a lot!!!!!!!!!!
舊 10-18-05, 02:29 PM   #8
岸邊露伴

引用:
睇落幾吸引.... thx a lot!!!!!!!!!!
正話再用正常速度睇多陣
先發覺鬥劇部份既對戰係剪輯過
比賽過程只係會輯錄ko對手果部份既片段
呢部份佔左20分鐘
之後既10分鐘「野試合」
先會有完整既比賽過程....

(廣告)
舊 10-18-05, 02:31 PM   #9
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
問簡體字:遊戲人P.11的第一段: (至今為止仅次于PS2 FFXI的优异成績)
优异兩字係咩字?感謝

再問下尚書X返書速度係咪比文化XX快架?因我係文化XX見唔到遊戲人?迫住我要去遠D的尚書X買

此篇文章於 10-18-05 06:35 PM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-05, 02:33 PM   #10
wing
格鬥低手

引用:
作者: 龍寶寶
問簡體字:遊戲人P.11的第一段至今為止仅次于PS2 FFXI的优异成績)
优异兩字係咩字?感謝
呢兩個字係 "優異"
舊 10-18-05, 02:35 PM   #11
wing
格鬥低手

引用:
正話再用正常速度睇多陣
先發覺鬥劇部份既對戰係剪輯過
比賽過程只係會輯錄ko對手果部份既片段
呢部份佔左20分鐘
之後既10分鐘「野試合」
先會有完整既比賽過程....
咁比較可惜... 點解佢地唔錄o西呢.......

anyway, thx!
舊 10-18-05, 02:35 PM   #12
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
呢兩個字係 "優異"
又學多兩個字,感謝

舊 10-18-05, 03:22 PM   #13
Ahshue
Insane Gamer
Rub Rabbits

註冊日期: Dec 2002
引用:

再問下尚書房返書速度係咪比文化書局快架?因我係文化書局見唔到遊戲人?迫住我要去遠D的尚書房買
乜你問埋d咁偏門既問題, 就算住大埔, 都唔一定知有間文化書局.
尚書房應該係比文化書局快, 因為始終都大間d, 就我眼見,
文化書局除左係月頭要入月刊先特別入多一次書, 否則基本上一個星期只係入一次書.
另一條問題, 文化書局係有遊戲人賣, 但要訂左先有. 有次撞到佢入書, 見到佢都係入左三本咁多.
但比起尚書房唔係無好處, 因為佢訂書係唔駛落訂.

“承擔不起啊。正是在現實生活中拼搏,夢想才有意義……
只是把自己投射到別人的夢想裏的話,跟死又有什麼兩樣?!”
“真是一個現實主義者啊。”
“如果你把逃避現實叫做浪漫的話。”
Ahshue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-05, 12:13 PM   #14
岸邊露伴

引用:
再問下尚書X返書速度係咪比文化XX快架?因我係文化XX見唔到遊戲人?迫住我要去遠D的尚書X買
尚書房隔日就會到書
有時新書最快即日傍晚已經會到貨
我估書種(雜誌類)應該會係全港最快最多
缺點係價錢較同類型書店貴
唔同區既分店價錢上仲會有出入
如果價錢平番d就真係無敵了....

(廣告)
舊 10-19-05, 11:43 PM   #15
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
尚書房隔日就會到書
有時新書最快即日傍晚已經會到貨
我估書種(雜誌類)應該會係全港最快最多
缺點係價錢較同類型書店貴
唔同區既分店價錢上仲會有出入
如果價錢平番d就真係無敵了....
咁邊區既分店價錢訂書係最平?
我拎埋今期書就係last一次,
又係再訂的時候了~!

舊 10-20-05, 12:01 PM   #16
岸邊露伴

引用:
作者: 機場美少年
咁邊區既分店價錢訂書係最平?
我拎埋今期書就係last一次,
又係再訂的時候了~!
其實每本書價錢相差只係兩、三蚊
邊度就腳就邊度訂啦.

(廣告)
舊 10-25-05, 07:46 PM   #17
岸邊露伴

【遊戲機實用技術11B】經已到港

這一次的《遊戲機實用技術》為大家帶來了多個業界專題策劃,並將10月中上旬的全部關注遊戲一網打儘,Gamehalo VCD也是精彩紛呈,請大家不要錯過!

本期封面:波斯王子3 王者無雙!

本期目錄

本期焦點:Xbox 360發售前大特輯
硬體、軟體、周邊,全方位導購指南!

本期特稿:《FF7AC》世界觀及背景解析

本期雜誌為您準備了4個攻略,分別是:
《狡狐大冒險3 俠盜榮譽》、《龍珠Z 電光石火!》、《幻夢狂想曲》和《神話傳說》小說完結篇。
此外對於《超級火槍英雄》、《忍者龍劍傳 黑之章》、《代碼世紀》等新作也有詳細介紹。(圖為《狡狐大冒險3 俠盜榮譽》)

本期Gamehalo VCD內容如下:
01 X360發售前影像特輯
02 PS3遊戲影像特輯
03 波斯王子3 王者無雙+旺達與巨像
04 潛龍諜影3 生存
05 幻想水滸傳5
06 怪物農場5 馬戲團大篷車
07 大神體驗版完全解析
08 《WE9》MV“大帝”
09 戀愛AVG特輯+交響詩篇
10 遊戲動漫園

《XBOX專輯》上市訊息

(廣告)
舊 10-25-05, 09:04 PM   #18
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
乜大埔有間"尚書房"既咩?
"文化書局"又?鬗j埔邊度?
同埋大埔邊度有"遊戲機實用技術"買呢?

有既話,再唔駛走旺角星際度買lu~
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-05, 11:05 AM   #19
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 奇妙的藍鬚子
乜大埔有間"尚書房"既咩?
"文化書局"又?鬗j埔邊度?
同埋大埔邊度有"遊戲機實用技術"買呢?
文化書局有遊戲機實用技術買
大埔墟大榮里 28 號匯年樓閣樓

不過大埔無尚書房

舊 10-26-05, 05:07 PM   #20
奇妙Go1

Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
引用:
文化書局有遊戲機實用技術買
大埔墟大榮里 28 號匯年樓閣樓

不過大埔無尚書房
really thx
舊 10-29-05, 09:54 AM   #21
奇妙Go1

唉~慘0勒...
前日經過大埔果間文化書局,
去到攝影書果欄只摷到得返陳年既130期...
唔知係唔係比人買哂呢?
其實依類game書係擺?鶱銕莩a?
(有冇人?鰝G度仲見到有最新果期賣ge,大埔友唔該幫幫手^^")

此篇文章於 10-29-05 10:02 AM 被 奇妙Go1 編輯。
舊 10-30-05, 11:50 AM   #22
岸邊露伴

引用:
唉~慘0勒...
前日經過大埔果間文化書局,
去到攝影書果欄只摷到得返陳年既130期...
唔知係唔係比人買哂呢?
其實依類game書係擺?鶱銕莩a?
(有冇人?鰝G度仲見到有最新果期賣ge,大埔友唔該幫幫手^^")
點解你當時唔直接問書店負責人?

(廣告)
舊 10-30-05, 01:01 PM   #23
奇妙Go1

引用:
點解你當時唔直接問書店負責人?
當時間舖頭得返阿嬸一個,
佢都係靠打番比佢個仔先知game書擺?鰜圻鼽m度
行到去睇,只剩番本130期...
舊 10-30-05, 01:18 PM   #24
岸邊露伴

引用:
當時間舖頭得返阿嬸一個,
佢都係靠打番比佢個仔先知game書擺?鰜圻鼽m度
行到去睇,只剩番本130期...
唔想去旺角咁遠的話
一係搭火車去沙田新城市廣場既尚書房買
不過會比起旺角買貴兩蚊.

(廣告)
舊 10-30-05, 01:24 PM   #25
岸邊露伴

【掌機王SP27】經已到港

本輯特別關注