Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 31 71 75 76 77 78 79 80 81 82 83 
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
chrischun 07:12 AM 03-14-18
作者: PatrickNo42:
好似係烈王國
英烈只係去宿舍訓就對話觸發第二環任務,之後叫主角去一個礦場,再之後回飛行甲板,咁就出現第四環解鎖條件(在各地採集),宜家我大鑊在我一早已解2環,去到宿舍已無出現對話,可能係bug,朱雀已知會出現咁既情況,瑪瑙希望係我攪錯
fortel 08:00 AM 03-14-18
作者: chrischun:
英烈只係去宿舍訓就對話觸發第二環任務,之後叫主角去一個礦場,再之後回飛行甲板,咁就出現第四環解鎖條件(在各地採集),宜家我大鑊在我一早已解2環,去到宿舍已無出現對話,可能係bug,朱雀已知會出現咁既情況,瑪瑙希望係我攪錯
你係唔係未解羈絆對話,我隻七冰二周都係卡左羈絆對話所以去到古拉噴泉出唔到EVENT

同埋試下裝返老婆上去,我見有好多都係因為二周可以除左老婆搞到觸發唔到
高級嘍囉 09:12 AM 03-14-18
仲有個條件係要五個主角都要入哂隊。
PatrickNo42 09:40 AM 03-14-18
作者: fortel:
我真係好想知個霸王心眼係點既
睇日本果邊就話係サイカ限定既覺醒mode
動作模組會加速咁
fortel 10:41 AM 03-14-18
作者: PatrickNo42:
睇日本果邊就話係サイカ限定既覺醒mode
動作模組會加速咁
要咁多點,都唔知邊到R出黎

伊拉果幾把劍真係幾勁,D技又幾齊

同埋佢地D 羈絆對話真係有D SAD,如果一早搵過劍主未唔洗搞到咁

無專用任真係失望....

話時話幾時出埋真同滅比我地用

二周目記得真入隊果到用下佢,佢一招技有3個EFFECT真係好勁 可惜只可以用一陣
chrischun 10:55 AM 03-14-18
你係唔係未解羈絆對話,我隻七冰二周都係卡左羈絆對話所以去到古拉噴泉出唔到EVENT

同埋試下裝返老婆上去,我見有好多都係因為二周可以除左老婆搞到觸發唔到
好既,試下先,男人既野,大婆打冷宮好正常
chrischun 01:15 PM 03-14-18
試左,真係要帶大婆出去見小三先觸發任務
高級嘍囉 05:23 PM 03-16-18
1.3.0 有bug。

https://www.nintendo.co.jp/switch/ad...tes/index.html
aquarius 07:02 PM 03-19-18
終於爆機, 結局挽回不少分數

另想問
世界樹個太空站其實同1有無關係?
MultiPASS 07:18 PM 03-19-18
作者: aquarius:
終於爆機, 結局挽回不少分數

另想問
世界樹個太空站其實同1有無關係?
同1描述嘅係同一個。
aquarius 07:39 PM 03-19-18
作者: MultiPASS:
同1描述嘅係同一個。
即係玩bigbang平行巨神界..
MultiPASS 07:46 PM 03-19-18
作者: aquarius:
即係玩bigbang平行巨神界..
所以我認為高橋係「霍金」信徒
chrischun 09:24 PM 03-27-18
義經第2及第3牽絆使用千年阿魯斯及阿爾斯特神話乜鬼嚟嫁
chrischun 10:06 AM 03-28-18
攪掂,原來係書本
fortel 01:19 AM 03-29-18
作者: chrischun:
攪掂,原來係書本
其實佢地d 牽絆都幾sad,如果一早遇到REX佢地命運就完全唔同
MultiPASS 05:43 PM 03-29-18
明日更新有追加quest

chrischun 05:56 PM 03-29-18
最煩既七冰任務,做到我無曬心機
fortel 02:13 PM 03-30-18
更新完都完全唔知D新任係邊到接...
陸奧 貴志 07:24 PM 03-30-18
睇返ITEM>重要品o個度有提返
MultiPASS 08:11 PM 03-30-18
入Menu去Expansion pass,
最下面有「下載任務.第2波列表」,
㩒入去有講每個任務地點同需要嘅blade。
MultiPASS 08:34 PM 03-30-18

5月DLC開始有新blade抽。
fortel 01:23 AM 03-31-18
作者: MultiPASS:
入Menu去Expansion pass,
最下面有「下載任務.第2波列表」,
㩒入去有講每個任務地點同需要嘅blade。
我仲係得1無2...唔係中bug 呀化...
由手機版發出
fortel 01:25 AM 03-31-18
我仲係得1無2...唔係中bug 呀化...
由手機版發出
嚇得我,閂閂開開3次就無事...
由手機版發出
Tannhauser Gate 01:54 AM 03-31-18

新任對話
chrischun 06:59 AM 03-31-18

(還未習慣)對話後先可以觸發七冰任務,我開頭都卡左係嚟到,之後先知道要觸發對話先可以開到七冰任務
第一 ... 31 71 75 76 77 78 79 80 81 82 83 

返回主題版面