Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 買賣專區 > 水★專區

主題工具 顯示模式
舊 03-08-11, 03:46 PM   #126
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
堂々完成!!!

COMMING SOON!!!
1/144VGUNDAM Ver,Keita

舊 03-08-11, 11:26 PM   #127
Knight-KO
Junior Member

註冊日期: Mar 2011
Lightbulb

引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
堂々完成!!!

COMMING SOON!!!
1/144VGUNDAM Ver,Keita

型到爆燈,好想擁有佢
Knight-KO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-11, 11:32 PM   #128
唔好記住我
God of Gamer
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
上埋色啦...
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-11, 10:47 PM   #129
★星人44★
Moderator

隻魔裝機真係爛到無朋友

舊 03-21-11, 01:45 PM   #130
★星人44★
Moderator

COMMING SOON
1/144量産型νガンダム

個身同膊頭整好
其他要等νガンダムVer.keita覆後
用它的パーツ再改

隻量産型νガンダム初回特典パーツ
亞宝專用機パーツ

舊 04-20-11, 01:18 AM   #131
★星人44★
Moderator

完成
天郷2号

舊 04-21-11, 12:24 AM   #132
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
好滾動~~~

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 12:42 AM   #133
唔好記住我
嗚~~

快d上色啦!!!!好正呀!!
舊 05-02-11, 11:36 AM   #134
★星人44★
Moderator

竜神丸+邪戦国近日製作再開!
Ver.2011!!

(停工2年半終於有心機再開工)

整完PGストフリ後有少少整大野整上引(笑)
下回1/60PGBD-1/2/3!

舊 05-03-11, 02:46 PM   #135
★星人44★
Moderator

坐言起行!!!!!
PG 1/60 BD1/2/3製作開始!!!!

用NEOGRADE的PG陸戦高達改件(SMS/C&T出品)做基本
PGRX-78做骨

相係今朝臨上機前係工作室時整的
約整佐三個鐘

頭部SMS老細巳張NEOGRADE原先的大大改善
但我都係嫌面部同頭係太『責』
所以先鋸開三截再加佐兩塊3mm膠板拡闊
計埋外型有少少要再修改
最終会闊佐約5mm

拡闊後

面部用膠板同原子灰再從新整過
較原先的闊了4,6mm
修好晒面形打磨完後
先会用膠板整埋眼貼上(製作同ストフリ差不多)
但上次PGストフリEVO面無燈着
收到不少投訴......
今次各位放心!!!!
因為一様係唔会整着燈!!!!!
吹吹咩wwwwwwwwwwwwwwwww

頭部同頚位置NEOGRADE整得好有問題
可能SMS/C&T都留意唔到
今次整1/60BD1時我会改善返

改修前位置

改修後位置

P.S.

個頭有帯埋上機
夜晩係ホテル開工wwwwwww

舊 05-03-11, 09:49 PM   #136
tommy1987
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDxeno1987
引用:
坐言起行!!!!!
PG 1/60 BD1/2/3製作開始.........................
終於有隻岩我心水...呢隻我要梗~~
請問有咩制作重點?
會唔會參考之前Core-works 個隻
tommy1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 05:58 AM   #137
★星人44★
Moderator

引用:
作者: tommy1987 查看文章
終於有隻岩我心水...呢隻我要梗~~
請問有咩制作重點?
會唔會參考之前Core-works 個隻
会參考Core-works 個隻
主要都係柳瀬敬之版
對脚会係最大難闢
因為PG RX-78對脚太肥美wwww

舊 05-06-11, 05:16 PM   #138
★星人44★
Moderator

我人不在香港
爺伙記代收貨+0拍起
又一好那有氣勢之作!!\/

舊 05-20-11, 04:55 PM   #139
★星人44★
Moderator

以後真係咪再登『香港書』
估唔到香港HobbyJapan影得重裒過我部雞仔数碼相機......

1/60 PG SF EVO相解禁!!

舊 05-21-11, 11:43 AM   #140
★星人44★
Moderator

今晩1/60 BD-1
comming soon

Next
PG 1/72 Hi-v GUNDAM

此篇文章於 05-21-11 07:05 PM 被 ★星人44★ 編輯。
★星人44★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-11, 11:04 PM   #141
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
真係睇星人既作品
視覺享受

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-11, 11:58 PM   #142
★星人44★
Moderator

病佐幾日
遲佐POST上黎

基本上一向做法由頭整起
但今次会針對PG RX-78脚『粗大肥美』的弱點
所以脚会同頭一齊整
此終Neograde原仵同SMS改修版的脚都係太粗直
(Neograde直頭係又短又肥到核爆)
上半身基本上C&T件
脚延長パーツ用SMS件再自己小改
頭、手、脚外甲、腰、背包会用模型件同膠板重新再做過

此篇文章於 05-30-11 02:23 AM 被 ★星人44★ 編輯。
★星人44★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-11, 01:26 PM   #143
唔好記住我
嗚~~

本書影出黎又細張..."甫士"又唔識擺... d相好似機動世界feel...
舊 05-29-11, 03:35 PM   #144
★星人44★
Moderator

基本上以解決大腿、小腿、脚部組碌、脚肥美的大問題
大腿甲会復双後再修一修
唔排除会跟多少少パーツ可砌返陸戦ガンダム/ジム

跟住身、駕駪倉、腰等会重洗分過晒件
我好佩服NEOGRADE的低能分件方法/\
重衰20年前的B-CLUB同海洋堂

個身希望半月内可完成新分件
因6月頭要再做返HGHi-v改件

ではでは~~

BD-1号機用頭部

BD-2/3号機用頭部

番外編:陸戦ガンダム用頭部

舊 05-30-11, 01:22 AM   #145
Chriswst
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2005
Cannot see photos but hightly interested!!!!!!!!!!! ^o^
Chriswst 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-11, 02:25 PM   #146
★星人44★
Moderator

脚就OK......

舊 06-02-11, 02:11 AM   #147
★星人44★
Moderator

可能BD-1的製作要先停一停......
因想整佐SD虎叔先

舊 06-04-11, 10:15 AM   #148
★星人44★
Moderator

1/35 陸戦型ジム

http://www.fg-site.net/products/92851

舊 06-08-11, 07:33 PM   #149
★星人44★
Moderator

上星期的進度
家下隻手復緊双

舊 06-18-11, 01:05 AM   #150
★星人44★
Moderator