Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-15, 08:02 PM   #351
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 零式 查看文章
問題係.....幾時出到?
我覺得玩到咁大唔係延KH3/FF15就係兩隻一齊延

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 08:02 PM   #352
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Sam=R 查看文章
點解我更渴望FF6會3D化remark呢......
你並不孤單

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 08:07 PM   #353
細路翔
The One

wwwww

英國說大家抱團死
舊 06-16-15, 09:01 PM   #354
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我想問下成段live邊度有得睇番?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 09:03 PM   #355
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
WOFF→FF15→ディシディア移植版→KH3→FF7
今出てるのだとこういう順じゃないかね?

舊 06-16-15, 09:09 PM   #356
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我想問下成段live邊度有得睇番?

舊 06-16-15, 09:11 PM   #357
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
唔拜唔得 即係迫人出機姐,雖然本身都想為dff出機

之前又話remake ff7要搞10年,仲耐過整過隻新既ff13

其實se又唔係就執,明明手遊課金果度咁好搵,佢可以繼續唔理家用果邊市場先係,人地konami直頭專攻手遊添,冇必要呢個時間拎隻會生金蛋既雞出黎用
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 09:18 PM   #358
細路翔
The One

引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔拜唔得 即係迫人出機姐,雖然本身都想為dff出機

之前又話remake ff7要搞10年,仲耐過整過隻新既ff13

其實se又唔係就執,明明手遊課金果度咁好搵,佢可以繼續唔理家用果邊市場先係,人地konami直頭專攻手遊添,冇必要呢個時間拎隻會生金蛋既雞出黎用
se一路想係西方市場霸返個靚位,但手遊係果邊唔吃香,唔係你以為佢地點解要倒幾億美金搞過隻新生ff14

konami果種垃圾唔好用黎比啦

英國說大家抱團死
舊 06-16-15, 09:50 PM   #359
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
SE呢個做法其實先係岩 Konami果D根本係走去上緊吊
你講果種其實就係諗著龜係個屋企入面就可以避一世風雨 但其實咁樣避唔到一世,特別係手機市場其實已經開始變得難生存
而家SE明顯就係想出去再面對番家用機既危機,去強逼自己家用機上面都唔可以放軟手腳,保持自己競爭力

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 09:51 PM   #360
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
前者發下夢或者OK
SE社而家唔係唔知xenogears有賣錢能力
不過佢地亦都心知肚明,無高橋整咩都晒氣
我原本都係咁諗
然後有日本仔講
你望下隔離XenoBladeX炒左車
其實會唔會叫番SE入面對Xenogears有愛既人去負責重製會仲好
我即刻覺得 佢好似講得有道理:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-16-15, 09:54 PM   #361
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
SE呢個做法其實先係岩 Konami果D根本係走去上緊吊
你講果種其實就係諗著龜係個屋企入面就可以避一世風雨 但其實咁樣避唔到一世,特別係手機市場其實已經開始變得難生存
而家SE明顯就係想出去再面對番家用機既危機,去強逼自己家用機上面都唔可以放軟手腳,保持自己競爭力
不過有咩原因令se突然間識諗﹖明明近年真係好似覺得呢間廠直頭可以無視咁,不斷出唔受歡迎既ff13,再無限移植ff舊作食老本,見佢好似變左專攻手遊咁又好似搵到下錢,真係諗唔明點解會突然間有呢個轉變
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 09:58 PM   #362
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: money 查看文章
WOFF→FF15→ディシディア移植版→KH3→FF7
今出てるのだとこういう順じゃないかね?
WOFF→ディシディア移植版→FF15→FF7→KH3

我估

舊 06-16-15, 10:07 PM   #363
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: westpat 查看文章
好正
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 10:07 PM   #364
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
不過有咩原因令se突然間識諗﹖明明近年真係好似覺得呢間廠直頭可以無視咁,不斷出唔受歡迎既ff13,再無限移植ff舊作食老本,見佢好似變左專攻手遊咁又好似搵到下錢,真係諗唔明點解會突然間有呢個轉變
不斷出唔受歡迎既ff13:求哥話出
再無限移植ff舊作食老本:紅白機時已經移植緊

可能呢個真係得
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=233936

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 10:10 PM   #365
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
只能估係因為和田走左?
而K社果邊就來左個倒米CEO
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 10:20 PM   #366
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
相信無咩機會了 已經出左咁多外傳係賣花妹死之後既事
軌道修正幾乎接近唔可能

反而有機會係Vincent同Yuffe既戲應該會大幅增加
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
其實聰明的做法 就是做兩個Ending
玩家可以在FF7 Remake復活Aeris, 補完當初的遺憾 ,結局是IF ending

亦可以選擇不復活Aeris, 咁就行史實Ending
我冇玩過ff7
但係咪可以考慮下用時光機?
引用:
作者: ZOMA 查看文章
..可唔可以認真完成一隻作品先
KH3又好FF7Remake又好..

SE愛上左出Trailer唔出GAME
袋住先啦

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 11:21 PM   #367
HM

註冊日期: May 2007
引用:
我原本都係咁諗
然後有日本仔講
你望下隔離XenoBladeX炒左車
其實會唔會叫番SE入面對Xenogears有愛既人去負責重製會仲好
我即刻覺得 佢好似講得有道理:o)
高橋整野貪心,但又無咩時間同預算既概念
其實俾佢整多次結果都係一樣...

不過如果高橋無參與重製既...
DISC2一定要大量加筆
但無原作者係度睇住

另外綠川大大咁多年淨係叫斬魔入機戰都唔叫呢隻
引用:
和田洋一被撤換吧?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 11:24 PM   #368
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li

SQUARE ENIX
E3 媒體發表會 6 月 17 日 01:00

舊 06-16-15, 11:30 PM   #369
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
嚟埋隻FF12 HD REMASTER如何?

舊 06-17-15, 12:31 AM   #370
冬霜之子lucky
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
有實GAME畫面睇先算數啦,當年段FF13外傳又係引到大家口水流,結果搞到PS4都未出,仲要改名為FF15,換走埋野村,先至話"開始請人落手去整",並且隻GAME變成只可以控制主角來玩,FF 7又要搞幾耐???

昆完FANS出機後,分分鍾又要等到PS5先有得玩
冬霜之子lucky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-15, 12:48 AM   #371
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

加筆其實唔難 設定集已經成堆資料任你囉黎寫:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-17-15, 01:02 AM   #372
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
FF7 重製其實會好開心 但一把年紀都唔知等唔等到玩果日(唔係話等唔到出GAME果日 而係等既過程可能已經無玩既意慾

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-15, 01:07 AM   #373
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
DEL...
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-15, 01:08 AM   #374
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
https://www.youtube.com/watch?v=aQwlJzROy38

舊 06-17-15, 01:34 AM   #375
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
FF7 remake more information in Winter

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 11:49 AM

手機版 | APP版