Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-25-20, 09:38 PM   #51
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: okabe 查看文章
如果只係單機我會入NS版
不過一有網上對戰都係選擇PS4版
日系game其實多啲人會揀switch版,睇返Fami通近期嘅妖尾,實況野球都係switch版好賣少少
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-20, 09:48 PM   #52
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
最了ps4豪版,
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 12:46 AM   #53
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
日系game其實多啲人會揀switch版,睇返Fami通近期嘅妖尾,實況野球都係switch版好賣少少
睇完人用NS版聯機對戰後就唔會想買NS版....
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 09:59 AM   #54
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
請問有冇得單機2人對戰, 或者單機2人合作打電腦?

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 10:12 AM   #55
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: okabe 查看文章
睇完人用NS版聯機對戰後就唔會想買NS版....
因為身邊朋友大多都係買PS4版,所以如果真係買,應該都係買PS4架喇
反而係豪華版果堆野好似可有可無咁…所以應該買普通版算
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 10:24 AM   #56
SunSunny

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
引用:
只係為左個日版封面同博佢有中文..唔值..又load得慢又無咩人打

舊 08-26-20, 10:39 AM   #57
Eking

註冊日期: Feb 2006
日本人只要係有NS版就會先選NS因為可以拎出街, 佢地肯為呢點放棄LOADING TIME同畫質, 香港人有幾多個會拎出街玩?

舊 08-26-20, 10:41 AM   #58
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
NS PS loading time分別大唔大呢?
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 10:57 AM   #59
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我d fd 買switch版原因係 係屋企訓住玩。

舊 08-26-20, 10:59 AM   #60
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
請問大家玩上手評價如何呢?
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 12:54 PM   #61
pulpman

註冊日期: Oct 2002
等緊 steam 版,平好多。
睇左一晚 live, 睇黎真系要襯呢兩日記返起 d 故事先得。。。。
pulpman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 01:08 PM   #62
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: SunSunny 查看文章
只係為左個日版封面同博佢有中文..唔值..又load得慢又無咩人打
Switch每隻game都會寫明support邊啲語言,所以係唔洗博,上官網check下就知
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 02:20 PM   #63
SunSunny

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
引用:
Switch每隻game都會寫明support邊啲語言,所以係唔洗博,上官網check下就知
明架喇

舊 08-26-20, 04:25 PM   #64
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

PS4既日版都可以揀中字,咁真係唔駛諗,要買真係買PS4版喇
舊 08-26-20, 04:32 PM   #65
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: rinxlun 查看文章
PS4既日版都可以揀中字,咁真係唔駛諗,要買真係買PS4版喇
日版還未見有
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 04:36 PM   #66
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: aquarius 查看文章
日版還未見有
我再問清楚間舖,佢先話打錯左,係NS版先係咁…

我都諗緊PS4好小日版Game會有中文…
舊 08-26-20, 05:29 PM   #67
holsety

ps4版loading也有點良久。
教學也手殘,鳥籠戰術fail 左好幾次,R1迎球都幾緊要。

舊 08-26-20, 06:13 PM   #68
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: holsety 查看文章
ps4版loading也有點良久。
教學也手殘,鳥籠戰術fail 左好幾次,R1迎球都幾緊要。
P4 loading也良久的話就疊埋心水入NS算了
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 07:52 PM   #69
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出
我覺得好似玩緊DBFZ個類格鬥GAME(要記熟D指令技,儲BAR,出技)
再加基本足球GAME玩法

如果玩開呢兩類,應該好快上手
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-20, 11:06 PM   #70
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
兩版本也有買,switch版手提玩緊比賽時不覺load,但比賽完就有要等,
加上中文字超細,除非你接電視玩,如手提玩時不理字幕,也算可接受,
所以接電視玩是ps4吧!
ps4比switch算快了,加上手提玩時的起角動畫,未必人人接受,

此篇文章於 08-26-20 11:12 PM 被 紫紅豆 編輯。
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-20, 12:19 PM   #71
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

岩岩響FB收左隻二手
今晚返去試試先
舊 08-28-20, 07:52 AM   #72
holsety

點樣可以回個龍門既血呢?

此篇文章於 08-28-20 08:21 AM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-20, 08:58 AM   #73
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出
打咗兩場, 大慨明白進攻同射球嘅操作
不過要爆V zone先入到波

應該有多D技巧不過未試到
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-20, 09:55 AM   #74
green

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: holsety 查看文章
點樣可以回個龍門既血呢?
只有半場休息和失球時龍門先會回血

另進攻我覺得好難, 成日扭唔過人, 必殺射門要按好耐, 但普通射門又無用, 故事MODE第一場就要射十二碼先過到
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-20, 10:18 AM   #75
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

好難先可以推到禁區附近起腳
不過玩落無FB D人講到咁伏
其實反而我覺得收課有餘

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Quake: Champions 信長 PC電腦遊戲討論版 1 06-13-16 01:22 PM
Might & Magic – Duel of Champions ammms PC電腦遊戲討論版 18 05-13-14 11:25 PM
Champions Online 神祕人1號 電視遊戲討論版 26 03-25-10 03:41 PM
[新game]rise of legends (rise of nations series) LIGHTTHELIGHT PC電腦遊戲討論版 20 06-19-06 11:40 PM
Reuters' Champions League Roundup KKH 照相館 0 05-08-05 07:11 PM

現在的時間是 05:37 AM

手機版 | APP版