Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-08, 10:36 AM   #1
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
「D.C.~ダ・カーポ~Ⅲ」TVアニメ化決定 2013年1月放送開始

動畫官網
http://www.hatsunejima.com/

CIRCUS官網(全年齡版)
http://circus.nandemo.gr.jp/common/index.html

請大家繼續討論

此篇文章於 02-06-09 04:50 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-08, 11:53 AM   #2
HM

注意,那個無臉的人其實是本人(爆)

舊 07-07-08, 10:45 PM   #3
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
聽日某戰有音姬份…
希望佢唔會咁早玩完喇
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-08, 12:46 AM   #4
qooalex84
Senior Gamer
愛理大叔

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
聽日某戰有音姬份…
希望佢唔會咁早玩完喇
轉貼支援
02組 朝倉音姫@D.C.II ~ダ・カーポII~
03組 雪村杏@D.C.II ~ダ・カーポII~
05組 水越舞佳@D.C.II ~ダ・カーポII~
┌06組 沢井麻耶@D.C.II ~ダ・カーポII~
└06組 高坂まゆき@D.C.II ~ダ・カーポII~
10組 芳乃さくら@D.C.II ~ダ・カーポII~
11組 天枷美夏@D.C.II ~ダ・カーポII~
12組 朝倉由夢@D.C.II ~ダ・カーポII~
15組 月島小恋@D.C.II ~ダ・カーポII~
17組 花咲茜@D.C.II ~ダ・カーポII~
18組 白河ななか@D.C.II ~ダ・カーポII~

我被收皮了

來源:http://komica54.dreamhosters.com/26/index.php?res=10861

舊 07-08-08, 12:57 AM   #5
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
估唔到完左都可以開新post
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-08, 04:23 AM   #6
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
有佢地幾個係度吹下收藏品,整多post都仲得

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-08, 08:08 AM   #7
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

引用:
作者: Kewellma 查看文章
講得冇錯
舊 07-08-08, 08:10 AM   #8
HM

引用:
作者: HO2 查看文章
估唔到完左都可以開新post
可能仲有D.C.II T.S.,開多個post吹下水冇壞
引用:
這是愛(拖走)
舊 07-08-08, 08:28 AM   #9
HM

引用:
作者: qooalex84 查看文章
轉貼支援
02組 朝倉音姫@D.C.II ~ダ・カーポII~
03組 雪村杏@D.C.II ~ダ・カーポII~
05組 水越舞佳@D.C.II ~ダ・カーポII~
┌06組 沢井麻耶@D.C.II ~ダ・カーポII~
└06組 高坂まゆき@D.C.II ~ダ・カーポII~
10組 芳乃さくら@D.C.II ~ダ・カーポII~
11組 天枷美夏@D.C.II ~ダ・カーポII~
12組 朝倉由夢@D.C.II ~ダ・カーポII~
15組 月島小恋@D.C.II ~ダ・カーポII~
17組 花咲茜@D.C.II ~ダ・カーポII~
18組 白河ななか@D.C.II ~ダ・カーポII~
本來萌選一直都係花生黨,今年第一次投票
結果上去既時候出現了"ERROR:コード発行制限中。。。しばらく待って"
點先可以投到票俾音姐?
舊 07-08-08, 06:50 PM   #10
HM

終於都俾愛理大叔說服左...

詳見呢度
舊 07-08-08, 07:14 PM   #11
Kewellma
Game Master

恭喜你踏出左勇者既第一步

舊 07-08-08, 07:22 PM   #12
HM

引用:
恭喜你踏出左勇者既第一步
話說有人叫我買音姐既制服黎著,不過成8000羊
而我既資產僅餘$1000,又冇收入,所以放棄
舊 07-08-08, 07:25 PM   #13
Kewellma
Game Master

引用:
作者: harry 查看文章
快點努力搵錢敗家吧

舊 07-08-08, 07:37 PM   #14
HM

引用:
快點努力搵錢敗家吧
自從到左暑假冇得同人補習後,我就冇晒收入
又搵唔到工做
之後又有音姬DVD要買,又要整notebook
我就黎可以跳樓
舊 07-08-08, 08:24 PM   #15
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

引用:
你有得敗家仲想點
我屋企狀態我就算想敗家買眾多怨念物都唔得
舊 07-08-08, 08:26 PM   #16
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
有位女士還要特地坐開
另一位勇者誕生
給予祝福

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-08, 08:34 PM   #17
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

引用:
作者: 海野藻屑 查看文章
有位女士還要特地坐開
另一位勇者誕生
給予祝福
我估再咁落去呢度將會誕生更多勇士
不過唔洗預我
舊 07-09-08, 12:47 AM   #18
qooalex84
愛理大叔

引用:

詳見呢度
白河小鳥 @ 沙田Snoopyland援射應援

詳見:二次元的幻想パラダイス - 7月8日 - 沙田スノーピーランド

此篇文章於 07-09-08 01:26 AM 被 qooalex84 編輯。
qooalex84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-08, 01:56 AM   #19
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:

詳見呢度
唔好理其他人眼光
果然有愛
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-08, 07:58 AM   #20
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

萌戰音姬排13位…可能對手太強
本身仲覺得音姬入到頭10位…可惜唔得
睇黎Galgame系女角 真係冇乜運行

此篇文章於 07-09-08 08:02 AM 被 ~Sau~ 編輯。
舊 07-09-08, 08:31 AM   #21
HM

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
萌戰音姬排13位…可能對手太強
本身仲覺得音姬入到頭10位…可惜唔得
睇黎Galgame系女角 真係冇乜運行
都預左架啦,又唔係key社果堆有京動威能加持
尋日一直都攞唔到票,所以冇投,不過都影響唔到結果

此篇文章於 07-09-08 08:44 AM 被 HM 編輯。
舊 07-09-08, 08:49 AM   #22
qooalex84
愛理大叔

引用:
都預左架啦,又唔係key社果堆有京動威能加持
尋日一直都攞唔到票,所以冇投,不過都影響唔到結果
情況的確可能告急了
如果由夢及奈奈佳也不能直接晉級
就說明D.C.II玩不了去那裡....

在科大可以交換穿衣 用我的相機來影
今年暫不建議去Dollism Plus,否則沒命出會場

舊 07-09-08, 08:54 AM   #23
HM

引用:
作者: qooalex84 查看文章
情況的確可能告急了
如果由夢及奈奈佳也不能直接晉級
就說明D.C.II玩不了去那裡....

在科大可以交換穿衣 用我的相機來影
今年暫不建議去Dollism Plus,否則沒命出會場
由夢有由衣嘛,不過又唔似得釘宮咁係唔係都有大把人投
D.C.II既動畫版的確唔受歡迎,主要係因為上一季太趕客
而家補追緊初代D.C.動畫版,非常掂,如果D.C.II或者D.C.II S.S.有咁既質素,可能情況會好唔同

你諗住去科大?
我都諗緊去唔去好
舊 07-09-08, 11:26 AM   #24
薇嘉
Insane Gamer
麻里奈命T^T

註冊日期: Dec 2002
カナ第一 マリナ=w=b
音姐淚目T^T
薇嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-08, 04:56 PM   #25
Kewellma
Game Master

哈..我係睇完eternal rainbow之後覺得人設幾好,個fd話套野人設抄dc,所以一早係fd度拿左dc
一直都未睇,到上年跟住見dc2都播咯咪即加速睇晒dc da capo同d.c.s.s.
寒蟬都係見出解先的起心干睇番第1季

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] GoRA × GoHands「K Seven Stories」2018年夏より順次公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 125 05-25-18 08:17 PM
[動畫] 井上淳哉「BTOOOM!」#01「start」 money 日本動漫畫討論版 71 03-21-18 01:34 AM
[動畫] 橙乃ままれ「まおゆう魔王勇者」キャラクター原案:水玉螢之丞が入院先の病院で永眠いたしました。 money 日本動漫畫討論版 219 03-29-15 11:27 AM
[漫畫] MAJORの作者-満田拓也新作 「BUYUDEN(武勇伝)」TVアニメ化決定 money 日本動漫畫討論版 8 06-18-12 11:52 PM
[動畫] 「ド・ド・ドリランド」TVアニメ化決定 money 日本動漫畫討論版 0 05-08-12 06:23 PM

現在的時間是 09:00 AM

手機版 | APP版