Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 01-18-05, 08:47 PM   #1
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
Sony 新款行貨 Flat TV

今日行過鋪頭有部新行貨 KV-DA29M90
話出到 1080i 同 720p, 但最令我驚訝既係價錢............

只賣 $6xxx

Sony 出到 HD Flat TV 有咁平?!!!
我見同 HZ 系列比.... 大致係少左 Super Fine Pitch
唔知質數如何呢??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 01:38 AM   #2
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
係喎~~~
官網個價都係$6480

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 01:43 AM   #3
Zaku
The One

引用:
作者: 赤目黑龍
係喎~~~
官網個價都係$6480
點解睇唔到價錢既??
舊 01-19-05, 01:51 AM   #4
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Zaku
點解睇唔到價錢既??
sorry~~~
頭先嗰版係介紹
呢版至係~~

許許許許許許許許
舊 01-19-05, 02:05 AM   #5
Zaku
The One

引用:
sorry~~~
頭先?鶞帖Y介紹
呢版至係~~
thx~

真係平得離奇!!!
竟然同 KV-DR29M90B 呢部缺少左 WEGA Engine, HD Ready 既機一樣價錢!!!
舊 01-19-05, 02:22 AM   #6
赤目黑龍
赤貧神

引用:
thx~

真係平得離奇!!!
竟然同 KV-DR29M90B 呢部缺少左 WEGA Engine, HD Ready 既機一樣價錢!!!
如果要換機
呢部都諗得過~~~

許許許許許許許許
舊 01-19-05, 02:25 AM   #7
Zaku
The One

引用:
如果要換機
呢部都諗得過~~~
但冇左 Super Fine Pitch.... 唔知出 1080i 既效果同 HZ 系列爭幾遠呢~

始終咁平...... 硬係覺得冇咁著數.....
舊 01-19-05, 02:41 AM   #8
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
我真係唔明SONY d 電視多數都係得一組色差.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 03:42 AM   #9
Kenji少
暴走中

XBox Live GamertagKenji1445
引用:
但冇左 Super Fine Pitch.... 唔知出 1080i 既效果同 HZ 系列爭幾遠呢~

始終咁平...... 硬係覺得冇咁著數.....

super fine pitch係將畫面既密度提高~
冇左既話~睇落去會粗好多~
不過hz都唔係最靚~
最靚既係hr系列~
不過得32同36吋~
當中最大既分別就係多左drc-mf-v1線路~

其實講黎講去咪又係將舊果d model加返個1080i推出~
冇咩新技術可言~
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 04:10 AM   #10
海龜~
Junior Member

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Kenji少
super fine pitch係將畫面既密度提高~
冇左既話~睇落去會粗好多~
不過hz都唔係最靚~
最靚既係hr系列~
不過得32同36吋~
當中最大既分別就係多左drc-mf-v1線路~

其實講黎講去咪又係將舊果d model加返個1080i推出~
冇咩新技術可言~
但呢個價位同功能對sony信徒黎講都係一個吸引既產品來的
唔知Kenji兄有冇咩29"crt電視機好介紹呢,最好平過呢部,因為我想遊說我老豆買呀~
海龜~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 12:48 PM   #11
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
六千幾的話
我會買LG 16:9 個部
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-05, 12:51 PM   #12
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
看慣了P記, S記再平也提不起興趣 ^^''

p記係飛利浦定係panasonic?

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]

此篇文章於 01-20-05 01:17 AM 被 Kenji少 編輯。
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 01:15 AM   #13
Kenji少
暴走中

引用:
作者: 海龜~
但呢個價位同功能對sony信徒黎講都係一個吸引既產品來的
唔知Kenji兄有冇咩29"crt電視機好介紹呢,最好平過呢部,因為我想遊說我老豆買呀~

um~~如果29吋~
我會建議~jvc~
一來價平二來質素都唔錯
舊 01-20-05, 01:17 AM   #14
Kenji少
暴走中

引用:
作者: Jamie
看慣了P記, S記再平也提不起興趣 ^^''

p記係飛利浦定係panasonic?

飛仔就歐洲色~p仔就偏冷色~
兩隻我都唔鐘意~
最好都係sony既profeel 系列~
舊 01-20-05, 01:19 AM   #15
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
引用:
um~~如果29吋~
我會建議~jvc~
一來價平二來質素都唔錯
但我覺得JVC d 色好暗淡.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 10:53 AM   #16
Zaku
The One

引用:
um~~如果29吋~
我會建議~jvc~
一來價平二來質素都唔錯
jvc 出唔出到 D3/D4??
舊 01-20-05, 11:11 AM   #17
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
飛仔就歐洲色~p仔就偏冷色~
兩隻我都唔鐘意~
噢.... p記是pan記啦 ^^'''
各花入各眼, 顏色太暖太搶我又反而覺得不舒服

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 11:19 AM   #18
Zaku
The One

引用:
作者: Jamie
噢.... p記是pan記啦 ^^'''
各花入各眼, 顏色太暖太搶我又反而覺得不舒服
相信佢講既偏冷色咪就係 pan 記~
舊 01-20-05, 10:55 PM   #19
C.K.F.
Ultimate Gamer

引用:
Profeel 乜?
Basic ? Star? 還是Pro ?

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 10:59 PM   #20
C.K.F.

引用:
但冇左 Super Fine Pitch....
o甘... 我就認為呢部機真係冇乜價值bor~

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
舊 01-20-05, 11:01 PM   #21
C.K.F.

JVC(HK)發表左部新款29" CRT

http://www.jvc.com.hk/eng/product/product.html

舊 01-20-05, 11:05 PM   #22
Zaku
The One

引用:
作者: C.K.F.
JVC(HK)發表左部新款29" CRT

http://www.jvc.com.hk/eng/product/product.html
可能最近冇留意 flat tv 售價
原來行 1080i 既日本牌子機平左咁多!!!

呢部同上面 sony 冇 Super Fine Pitch 個部比, 唔知邊好質數好 d 呢??
舊 01-21-05, 12:05 AM   #23
Kenji少
暴走中

引用:
Profeel 乜?
Basic ? Star? 還是Pro ?

當然係profeel pro~

而家添置18樓仲有一部~

不過屋企真係冇地方擺...唔係既話.真係......買.....左...佢...唔洗.....煩...
舊 01-21-05, 12:14 AM   #24
C.K.F.

引用:
當然係profeel pro~

而家添置18樓仲有一部~

不過屋企真係冇地方擺...唔係既話.真係......買.....左...佢...唔洗.....煩...
邊款Profeel Pro先?

今時今日俾著我就鍾意 HR36

舊 01-21-05, 12:26 AM   #25
Kenji少
暴走中

引用:
邊款Profeel Pro先?

今時今日俾著我就鍾意 HR36

實際既model我就up唔出~不過KX-32HV 呢隻model~

hr36?你用落就知部野嘔血程度....

我聽日又約左sony師傅上黎整
=.=

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日立, 東芝 和 松下 合組新公司以專門生產 LCD TV Panels C.K.F. 影音館 4 09-03-04 10:32 PM
SONY 發表小型高密度光碟技術 neo2046 影音館 6 06-09-04 05:27 PM
Sony 在大陸市場發售的一系列新款CRT TV (HR / HZ 系列...) C.K.F. 影音館 0 10-31-03 12:00 AM

現在的時間是 06:19 PM

手機版 | APP版