Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-13-20, 10:51 PM   #1476
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
有套印度劇BETAAL, 未睇俾唔到評價

本來想話shaun of the dead, 喜劇類, 原來已經下架
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-20, 11:44 PM   #1477
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Rv250 查看文章

本來想話shaun of the dead, 喜劇類, 原來已經下架
我睇左 飛住睇埋成套 概念都ok 但拍得唔好搞到好似tvb劇膠膠地
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-20, 01:54 PM   #1478
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Three Flavours Cornetto trilogy

引用:
作者: Rv250 查看文章

我有睇晒Shaun of the Dead、Hot Fuzz、The World's End,
呢三套"Blood and Ice Cream trilogy",

Three Flavours Cornetto trilogy
https://en.wikipedia.org/wiki/Three_...rnetto_trilogy

幾歡樂,笑點同90年代周星馳果種無厘頭式電影差唔多,
總會有個肥佬Friend做下把位角色~!

成日出現諗計解決問題劇情,玩"理想與現實"的分別…
片尾又突然變另一風格咁都幾驚喜,
同埋次次都有英國明星客串,好賀歲片feel。

另外,果套Paul都唔錯,記得隻外星人要閉氣先可以隱形…

以上幾套唔知宜家仲買唔買得返有中文字幕的BD碟呢?

Top 10 Cornetto Trilogy Moments
https://www.youtube.com/watch?v=jCK4NCxsduQ

https://en.wikipedia.org/wiki/Shaun_of_the_Dead

https://en.wikipedia.org/wiki/Hot_Fuzz

https://en.wikipedia.org/wiki/The_World%27s_End_(film)

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_(film)

此篇文章於 06-14-20 01:59 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 04:27 AM   #1479
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
奪金5王

The BlacKkKlansman 大導演(真係大,唔係反話)Spike Lee 最新作品 Da 5 Bloods 上咗,講一班越戰黑人老兵,今日重返越南,一方面要搵返佢哋陣亡嘅小隊長,最重要要掘返當年留低咗嘅大批黃金。原本送去康城參展先,點知今年只有肺炎,所以點到上咗先。

由頭到尾有大量嘅政治宣言,特別有關黑人民權嘅歷史,由美國開國講到近日,引用大量歷史人物;好應今日嘅政治氣氛 --「瘋狂」,講人為咗私利可以去到有幾痴線。

演員中以做 Paul 嘅最好,不慍不火,佢演一個因為戰爭心理受創,搞到佢啲人際關係好差嘅老兵;另一個係 Chadwick Boseman,佢有台型同領袖風範。尚連濃都有份,但佢個身形澎漲到幾乎唔認得。

拍攝好有心思咁適當時變畫面比例,初頭係16:9,去到舊事又變做當年咁嘅4:3,之後仲有 8米厘嘅比例,一入森林又變 HD 電視嘅比例。回帶部份好有心咁無將班主角「幼年化」,你知道邊個打邊個。

唔係咁好嘅係中後段因為一次事故,搞到變咗兩個故仔咁;而啲 CG 槍火同血花假到~

------

另:之前入戲院睇過嘅 Inside Man,原來都係 Spike Lee 導演嘅,而家 Netflix 又有,入面可以話係粒粒皆星,故仔曲折又鬥智,好商業化,同 Spike Lee 好多片一樣,有政治宣言嚮入面。有機會再講。

此篇文章於 06-15-20 04:45 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 04:44 AM   #1480
肉羊哩咖
griffin611

伏片注意報

近來見呢兩套幾行,點知係非常之伏:

365 DNI (365 Days)講一個西西里嘅黑幫頭子,無意中睇中個嚟放假嘅波蘭女仔,就用個最原始嘅方法「求愛」:玩非法禁錮,話一年後佢唔愛上就可以走~ 個女仔被男友冷落,一面反抗又一面特登去「挑釁」個男,有晒電話電腦同阿媽講電話又唔求救,離譜到幾乎掟電視咁滯 -- 去到一幕近跡老強決定棄番。要睇軟性色情片,本人情願睇嗰套「普通人」,起碼佢啲感情關係正常啲。

經此一役就好有介心 -- 另一套 The Wrong Missy 講男主角約正個變態女,男主角個樣十足個戴假髮嘅六十歲嘅阿伯,而女嘅樣同表情都怪到痺,第一幕個女咁玩法,男嘅一個唔好彩會身體受傷,呢啲咁變態嘅完全唔好笑,即棄!

此篇文章於 06-15-20 04:47 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-15-20, 10:32 AM   #1481
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
The BlacKkKlansman 大導演(真係大,唔係反話)Spike Lee 最新作品 Da 5 Bloods 上咗,講一班越戰黑人老兵,今日重返越南,一方面要搵返佢哋陣亡嘅小隊長,最重要要掘返當年留低咗嘅大批黃金。原本送去康城參展先,點知今年只有肺炎,所以點到上咗先。

由頭到尾有大量嘅政治宣言,特別有關黑人民權嘅歷史,由美國開國講到近日,引用大量歷史人物;好應今日嘅政治氣氛 --「瘋狂」,講人為咗私利可以去到有幾痴線。

演員中以做 Paul 嘅最好,不慍不火,佢演一個因為戰爭心理受創,搞到佢啲人際關係好差嘅老兵;另一個係 Chadwick Boseman,佢有台型同領袖風範。尚連濃都有份,但佢個身形澎漲到幾乎唔認得。

拍攝好有心思咁適當時變畫面比例,初頭係16:9,去到舊事又變做當年咁嘅4:3,之後仲有 8米厘嘅比例,一入森林又變 HD 電視嘅比例。回帶部份好有心咁無將班主角「幼年化」,你知道邊個打邊個。

唔係咁好嘅係中後段因為一次事故,搞到變咗兩個故仔咁;而啲 CG 槍火同血花假到~

------

另:之前入戲院睇過嘅 Inside Man,原來都係 Spike Lee 導演嘅,而家 Netflix 又有,入面可以話係粒粒皆星,故仔曲折又鬥智,好商業化,同 Spike Lee 好多片一樣,有政治宣言嚮入面。有機會再講。
90s 尾有部奪金三王, 係 Gulf war

e+ 有部差唔多既奪金五王, 係 Vietnamese war

歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 11:34 PM   #1482
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
睇完套Kaamyaab(阿伯的代表作),印度拍這類片真有一手,配角的光環永遠不及主角,但正因有他們故事才精彩

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-20, 10:09 PM   #1483
鐵之侍

想哭的我戴上了貓的面具都不錯,故事不算很特別但還算看得舒服的愛情小品

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 06-19-20, 01:55 PM   #1484
IDGAF
The One

媽!,好亂呀~!

雖然我有睇晒頭兩季Dark,
但個故事又時空穿越,人物關係又複雜,又亂倫咁…
睇完真係唔係好記得所有細節,
有由頭重睇的必要~!!!

如果未開始睇的,強烈推介趁最終季上架之前睇晒佢~!

"Dark" Series Recap Before Season 3 | CHEAT SHEET
There's a lot of twists and turns to keep track of in #Dark. Can't remember them all? Here's your Cheat Sheet for seasons 1 and 2, before you watch season 3!

https://www.youtube.com/watch?v=cDjZUWlEmKo

舊 06-21-20, 09:28 PM   #1485
肉羊哩咖
griffin611

貓人情未了

套《泣きたい私は猫をかぶる》原來係岡媽做腳本,輕鬆小品幾好睇,男女主角幾老梗,好在最後一幕入面班幫手嘅獨白幾有趣,動畫又靚。

舊 06-22-20, 09:23 PM   #1486
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
唔好意思,我好奇想問一下
我見係某拍賣可以做到$10/月,其實係未唔合法
winsonhei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 10:10 PM   #1487
肉羊哩咖
griffin611

Lucifer S5 終於有期! 8 月 21 號

舊 06-23-20, 11:39 AM   #1488
IDGAF
The One

又有新劇想睇,
但有好多Game買咗未玩…

《凹凸政壇路》:第 2 季 | 正式預告 | Netflix

激戰開始,雙方將會毫不手軟。紐約市史上最具話題性和代表性的選戰,一觸即發!《凹凸政壇路》將於 6 月 19 日隆重回歸。

https://www.youtube.com/watch?v=Wdx1CVXnngE

路西法最性感的畫面 | 正式上線日期預告 | Netflix

大飽眼福的機會來了!現在就讓我們為您獻上路西法最火熱性感,令人臉紅心跳的邪惡畫面。總共 66.6 秒,一定要看到最後。

https://www.youtube.com/watch?v=00Jmgi8tbfw

此篇文章於 07-19-20 11:30 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 06-23-20, 04:49 PM   #1489
肉羊哩咖
griffin611

眼鏡蛇·改?

YouTube 都好紅下嘅劇集 Cobra Kai,原本係《龍威小子》(The Karate Kid) 嘅外傳,做咗兩季,而家因為 YouTube 唔再搞劇集而要搵碇去,報導指 Netflix 買咗,連同未開播嘅 S3 一齊有得睇,日期未定。

舊 06-24-20, 09:31 AM   #1490
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
原來有神作 scott pilgrim vs. the world 睇

舊 06-24-20, 04:21 PM   #1491
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
原來有神作 scott pilgrim vs. the world 睇
齋係睇班大帝未成名係點已經值你嘅時間。

舊 06-26-20, 04:23 AM   #1492
肉羊哩咖
griffin611

負責過 Kill-la-kill, Darling in the Franxx 同 SSSS Gridman 嘅 Trigger,會替 Netflix 搞套動畫 Cyberpunk: Edgerunners,根據遊戲 Cyberpunk 2077 世界觀,一共有10話、2022年上。

引用:
CYBERPUNK: EDGERUNNERS tells a standalone, 10-episode story about a street kid trying to survive in a technology and body modification-obsessed city of the future. Having everything to lose, he chooses to stay alive by becoming an edgerunner—a mercenary outlaw also known as a cyberpunk.

舊 06-27-20, 01:26 AM   #1493
IDGAF
The One

公佈完推出Cuphead動畫之後,
又CYBERPUNK: EDGERUNNERS,
似乎Netflix無咗Marvel之後,
積極改編電玩遊戲成為旗下動畫作品。

唔知之前公佈咗的Transformers: War For Cybertron Trilogy幾時推出呢?
https://www.youtube.com/watch?v=SYDB6skUqYw

Cyberpunk 2077 – CYBERPUNK: EDGERUNNERS announcement video

We're excited to announce that together with an acclaimed Japan-based animation company, Studio Trigger, and the world's leading streaming entertainment service, Netflix, we're working on a new original anime series set in the same universe as Cyberpunk 2077!

CYBERPUNK: EDGERUNNERS tells a standalone, 10-episode story about a street kid trying to survive in a technology and body modification-obsessed city of the future. Having everything to lose, he chooses to stay alive by becoming an edgerunner—a mercenary outlaw also known as a cyberpunk.

The series will premiere in 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=E7dKVCw7bkE

此篇文章於 06-27-20 01:28 AM 被 IDGAF 編輯。
舊 06-27-20, 11:09 AM   #1494
IDGAF
The One

[限時免費]Stranger Things 3: The Game

提一提,
Stranger Things 3: The Game有限時免費下載,
舊年煲完劇有興趣的可以留意一下。

引用:
作者: IDGAF 查看文章
即日至7月2日可到Epic Games Store免費下載Stranger Things 3: The Game。

Link:
https://www.epicgames.com/store/zh-H...-the-game/home

Stranger Things 3: The Game Review

https://www.youtube.com/watch?v=R5iC0ItDLfg

舊 06-29-20, 03:16 AM   #1495
肉羊哩咖
griffin611

Netflix 原創電影 Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga,由 Will Ferrell 同 Rachel McAdams (Game Night, Sherlock Holmes, Dr Strange) 拍住主演。講佢兩個嚟至冰島小鎮,一心要參加 Eurovision Song Contest 嘅故仔。原本諗住五月上,點知個比賽無咗,唯有上 Netflix

好:幾好笑;歌幾好聽,加埋有啲真係現實嘅歌手參演,好幾有睇頭。有幾隻歌極洗腦。

唔係咁好:太多嘢想講,有時唔知佢諷刺緊啲參賽嘅人,定係好認真咁唱,有啲亂;笑位唔夠多;故仔太大路,但係你一心諗住聽歌無問題。

-------
睇資料,下個月 Netflix 會推出總共 59 套原創作品,其他平台夾埋都無咁多,勁!

此篇文章於 06-29-20 04:02 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-29-20, 10:09 AM   #1496
IDGAF
The One

睇新聞先知香港Netflix宜家有《幽遊白書》睇,
本身無完整睇過漫畫及動畫版,
但屋企又唔知點解有盒香港正版的幽遊白書Game Boy遊戲盒帶。

【長青30年】《幽遊白書》登陸香港Netflix 下月台灣搞展覽

幽遊白書
https://www.netflix.com/hk/title/81005375
1992 13+ 共 4 季 漫畫改編的動畫
不良硬漢浦飯幽助為了拯救一個男童而死,但獲得以擔任「靈界偵探」為條件而重獲新生的機會。
主演:佐佐木希,千葉繁,緒方恵美
舊 07-01-20, 01:01 AM   #1497
鐵之侍

看完了bna,trigger 出品果然大部份就是好

短短12話完整說完一個故事,故事說的問題多少也使我們現今環境會有共鳴吧?

舊 07-04-20, 01:09 PM   #1498
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
disney / mavel 好似落晒架了... v_v

舊 07-04-20, 03:47 PM   #1499
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: traveller 查看文章
disney / mavel 好似落晒架了... v_v
日本 6 月 11 號有 D+ ,睇嚟香港都快。

舊 07-04-20, 06:19 PM   #1500
IDGAF
The One

https://www.netflix.com/hk/title/81002438
https://www.youtube.com/watch?v=SYDB6skUqYw

Transformers: War For Cybertron Trilogy: Siege(變形金剛:賽博坦大戰三部曲),
終於有上映日期了,
7月30日上架~!

論壇跳轉

現在的時間是 11:50 PM

手機版 | APP版