Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-14, 05:16 PM   #76
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
唔俾係未裝既…

http://psnova.sega.jp/about/
また、アドホック通信による4人協力プレイは、声を掛け合いながらこの超巨大エネミーに立ち向かうことで、
共に闘う楽しさを存分に味わうことができます。
我又唔覺得會

雖然我都想會

但...打pso2咩
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-14, 07:20 PM   #77
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
DEMO SAVE可唔可以繼承去完全版?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 08:40 AM   #78
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
DEMO SAVE可唔可以繼承去完全版?
可以
繼承一部份

可惜唔對應WIFI啊..不然打巨大機械滿有趣的..

舊 11-17-14, 09:38 AM   #79
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
今朝完成咗開角色,D女角搖到好似DOA咁

舊 11-17-14, 09:56 AM   #80
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
可以
繼承一部份

可惜唔對應WIFI啊..不然打巨大機械滿有趣的..
我諗應該會lag到訓係度
要同步一隻咁大既怪(圖,模組),

應該設定上及連網速度需求都好大下
(唔係好識表達)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 10:58 AM   #81
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
PSV版PSO2 12個人坐哂機械人打巨型甲虫都可以對應WIFI, 雖然畫面是弱化好多, 但如果只係4人, 以NOVA畫面一定可以做到, 不過酒井P冇可能做隻契仔來打親生仔, 唔對應WIFI是理所當然

不過如果adhoc-party都封埋就真係絕左D, 雖然隻GAME淨單打都好夠吸引力, 見好多鬼佬都出哂聲唔識日文都要買
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 10:58 AM   #82
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
我諗應該會lag到訓係度
要同步一隻咁大既怪(圖,模組),

應該設定上及連網速度需求都好大下
(唔係好識表達)
點會咁計 連線梗係只同步坐標怪出咩招就夠 唔係mh果堆大怪點算
十年前都已用ps2上網打梗老山龍

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 12:28 PM   #83
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
用demo下判斷真係準
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 12:30 PM   #84
kanone
Game Master

就算有adhoc都係自己友打
又吾似online甘有lobby俾你等人,交易點影響o2
舊 11-17-14, 01:23 PM   #85
ゆり

引用:
作者: kanone 查看文章
就算有adhoc都係自己友打
又吾似online甘有lobby俾你等人,交易點影響o2
如果佢真心想比你連機我覺得佢直接開wifi比你玩,好似pspo2咁

而唔係只限你可以adhoc玩

呢個時代仲邊有game賣coop但唔可以連wifi,咁樣肯定分明係有計劃

你真心唔明?(你覺得sega會唔會比隻外判出去做既契仔去打自己個親生仔?)
由手機版發出

此篇文章於 11-17-14 01:25 PM 被 ゆり 編輯。
舊 11-17-14, 01:34 PM   #86
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: ゆり 查看文章
如果佢真心想比你連機我覺得佢直接開wifi比你玩,好似pspo2咁

呢個時代仲邊有game賣coop但唔可以連wifi,咁樣肯定分明係有計劃

你真心唔明?(你覺得sega會唔會比隻外判出去做既契仔去打自己個親生仔?)
由手機版發出
唔係呀,之前都有好幾隻PSV共鬥GAME都係得AD-HOC,之不過之後出個所謂UPDATE PATCH加返WIFI之嘛
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 01:37 PM   #87
ゆり

引用:
作者: teealpha 查看文章
唔係呀,之前都有好幾隻PSV共鬥GAME都係得AD-HOC,之不過之後出個所謂UPDATE PATCH加返WIFI之嘛
我想佢出嫁,因為佢冇wifi我係唔會買
由手機版發出
舊 11-17-14, 01:53 PM   #88
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
我想佢出嫁,因為佢冇wifi我係唔會買
由手機版發出
其實唔係好明wifi 同 adhoc o既定義

以我所知, 駁ps3 用adhoc 4人連線.
m記四個人圍爐 用 adhoc

wifi係指 psv連網上專用server?
如果係咁, sega明顯唔想比呢筆錢喎...

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 02:04 PM   #89
ゆり

引用:
作者: D.K. 查看文章
其實唔係好明wifi 同 adhoc o既定義

以我所知, 駁ps3 用adhoc 4人連線.
m記四個人圍爐 用 adhoc

wifi係指 psv連網上專用server?
如果係咁, sega明顯唔想比呢筆錢喎...
adhoc即係臨時網路,由幾部機建立既一個臨時通訊網路,etc以前mhp2/3圍埋一齊連/用xlink導向去人地部機連

infrastructure mode即係指用自己部機wifi/lan 連去一個ap,然後再經ap組行合作/對戰,以psp來講姐係pspo2
由手機版發出
舊 11-17-14, 02:32 PM   #90
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
有人係冇ps3(例如我)
大家打到識飛果時
我仲要抱大腿
到我跟到大家水平果時, 大家已經玩緊第二隻game
冇wi-fi 索性唔玩慳返幾舊
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 02:54 PM   #91
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
adhoc即係臨時網路,由幾部機建立既一個臨時通訊網路,etc以前mhp2/3圍埋一齊連/用xlink導向去人地部機連

infrastructure mode即係指用自己部機wifi/lan 連去一個ap,然後再經ap組行合作/對戰,以psp來講姐係pspo2
由手機版發出
3q
去除術語, 我應該冇理解錯

pspo2 sega都肯做server, 反而aaa整o既nova就冇...似乎別有用心

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 05:56 PM   #92
kanone
Game Master

引用:

由手機版發出
大大先問一句你有無玩PSO2你知吾知點收費
我玩左年幾洗左幾千可以答你有Wifi都吾會影響Sega賺$
O2 D俾$項目係自High用 你1蚊都吾俾都可以玩哂成個Story,沖神裝,拍片Show off

同埋我講Ad hoc party吾係Wifi law前者個Network靠玩家自己部PS3/4吾洗Server對間公司付出係0後者無吾奇Tei-ace細公司慳返畢Server費好正常
你真心唔明?
舊 11-17-14, 06:03 PM   #93
ゆり

引用:
作者: kanone 查看文章
大大先問一句你有無玩PSO2你知吾知點收費
我玩左年幾洗左幾千可以答你有Wifi都吾會影響Sega賺$
O2 D俾$項目係自High用 你1蚊都吾俾都可以玩哂成個Story,沖神裝,拍片Show off

同埋我講Ad hoc party吾係Wifi law前者個Network靠玩家自己部PS3/4吾洗Server對間公司付出係0後者無吾奇Tei-ace細公司慳返畢Server費好正常
你真心唔明?
我緊係知點收費,但你諗既野真係代表sega?

依家demo的確係唔支援adhocparty,以成品來講支援都冇咩可能係事實

再者我冇講過adhocparty係wifi,佢都只係一個將世界各地既adhoc連埋一齊既媒介

以sega呢d糞營運,你覺得佢真係唔怕psnova可以用adhocparty玩會搶左用psv玩o2既人?

以上係我對sega既見解,依家只係理論,ching免傷和氣

一切等27

我從心底非常佢支援adhocparty的

此篇文章於 11-17-14 06:30 PM 被 ゆり 編輯。
舊 11-17-14, 09:47 PM   #94
武藤遊戲
The One

Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
PSVita『ファンタシースターノヴァ』9/9/9/9

收咗錢分數好怪

舊 11-17-14, 10:58 PM   #95
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
基本GAME PLAY其實唔錯,有30分以上唔出奇。
不過男角D PARTS咁少既

舊 11-17-14, 11:10 PM   #96
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
今日download咗個demo2,玩咗成晚的確唔錯。 
砌人都用咗半個鐘。
女cast バストサイズ set最到大變火箭。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 11:23 PM   #97
Fio

註冊日期: Dec 2001
雖然係唔錯,不過四條9又高咗d喎

另外武器部件冇得置中?
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-14, 12:20 AM   #98
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
以日本雜誌立場, 呢隻都唔谷下, 呢個月真係冇野好做, 全民比卡超咩
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-14, 08:28 AM   #99
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
PSVita『ファンタシースターノヴァ』9/9/9/9

收咗錢分數好怪
咁高分就要小心了..(望向某FF..

舊 11-18-14, 09:24 AM   #100
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
睇左幾條demo game play

除左怪物d動作有少少生硬之外都整體都ok

唯獨最怕npc ai

睇片就睇唔出有冇咩問題

怕後面難度高d既任務 會有好低能行為 (硬食飛彈之類)

受過freedom war既洗禮真係要考慮清楚先入貨
(如果同討鬼傳一樣咁高又唔同)

此篇文章於 11-18-14 10:37 PM 被 捲毛老爺 編輯。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣 全新未開PSV Phantasy Star Online 2 AshleyYan 買賣專區 3 03-01-13 03:16 PM
[NDS] PHANTASY STAR ZERO [日版已售] money 手提遊戲機討論版 261 12-22-08 10:48 PM
[PSP] Phantasy Star Portable Vol.2 [已售] 川上双葉 手提遊戲機討論版 432 08-06-08 11:06 PM
Phantasy Star Universe ★ 美版 Vol.1 NexTony PC電腦遊戲討論版 185 10-07-07 08:53 PM
Phantasy Star Online -Blue Burst- neo2046 PC電腦遊戲討論版 2 04-05-04 11:17 PM

現在的時間是 11:55 PM

手機版 | APP版