Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-29-18, 11:45 AM   #1426
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
用左火隊,WAVE3拖太耐打好慢,62ACT得23萬分

再打唔用比比用番RINOA先 @@

用番RINOA就47ACT 32萬分 @@ 打分要36萬分喎

見ALTEMA 41萬分35ACT,佢係RINOA LENA 斯丹,斯丹而家有咁勁咩﹖LENA應該只係BUFF BRAVE同初期冇乜力架喎,斯丹而家又快又大力﹖佢仲要話冇EX,好似好假咁

見人RINOA 大佬 舞女 37ACT,試下跟佢先

跟佢咁出42ACT32萬分 @@ 唔知點解咁低分,不過我冇跟足佢咁打,試下跟足先

跟足仲慢 @@

試極都係差唔多分,唔理住了,覺得佢咁打似係47ACT多D,佢又冇講幾多分

此篇文章於 09-29-18 12:35 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-18, 09:27 AM   #1427
ShinDou

COSMOS係難喎,第1次打左成108ACT 得23萬分 @@ 都COMPLETE唔到,再試下先

好易玩晒D技,應該要出D有EX OR HP加先得

舞女換小醜仲衰,打慢左好多,舞女應該必出

再試RINOA JECHT 舞女都唔得 @@

我知點解ALTEMA呢排成日用LENA了,原來佢個飛龍BUFF唔食異常,真係會易好多,佢條片隻RINOA好少變身既,狂用狗MODE HP都可以87ACT打完 @@ LENA真係好神下,但冇EX又爭好遠,就算換把專番黎都冇咩用﹖

此篇文章於 09-30-18 10:45 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-01-18, 01:54 PM   #1428
ShinDou

出番教官打出28萬8千分,但92ACT @@ 唔知邊度出左問題,爭2ACT先COMPLETE到

見人講話用阿伯0凸專反擊可以屈死,我果隻未升,得閒升黎試下先 @@

原來我冇專 @@ 得4次兩TURN反擊可能唔夠用 @@

此篇文章於 10-01-18 02:35 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-02-18, 09:22 AM   #1429
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
我用rinoa + kuja + dnc , 帶jecht 83 action.

我覺得第3wave 最煩... 要盡快打完中間個隻唔好浪費咁多打左右

----------
早排難左幾次比人鬧完, 又改易番.

而家整個高難度, 其實都好玩, 不過如果個turn 數冇咁緊仲好d.

此篇文章於 10-02-18 09:31 AM 被 Gustavi 編輯。
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-18, 09:59 AM   #1430
ShinDou

用KUJA都打到咁快﹖@@

試下學你先,諗諗下又真係WAVE3俾中間果隻係咁復活晒晒D時間同技

不過我好似冇咩FD掛JECHT @@ 可能要用其他大力人試,可能試錫生先,教官係勁但火力應該冇咁高

此篇文章於 10-02-18 10:01 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-02-18, 10:52 AM   #1431
Gustavi
Crazy Gamer

其實應該唔一定帶jecht 既 , 都係是旦帶個大力d咁.

kuja EX係等倍嘛, 打3隻兩隻一起係好d.
你有邊隻等倍EX 都可以試下.
舊 10-03-18, 09:57 AM   #1432
Gustavi
Crazy Gamer

冰召d 技咁廢既, 又要80%HP以下 , 仲要係加回避加防咁
除左rinoa , 真係大部份人都唔洗刷滿.
舊 10-03-18, 10:05 AM   #1433
ShinDou

終於搞掂,RINOA,JECHT,舞女,88ACT,抄ALTEMA D人講WAVE3換教官打到隻野復活唔到,廿幾ACT就WAVE5 XD 之後慢慢磨,就黎俾人BREAK就開召,如果有錫生EX應該易好多

嘩原來仲要打36萬分,好似好少人夠36萬分咁

新果隻龍騎好似幾堅,諗緊射唔射

少血既話真係差唔多得RINOA要用 XD
舊 10-03-18, 03:40 PM   #1434
Gustavi
Crazy Gamer

個冰召好拖呀.....
而家試緊 サンクレッド + rinoa + dnc 帶教官 , 暫時未搵到方法唔食佢diamond dust
舊 10-03-18, 03:47 PM   #1435
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
雙雲爺 一開始就換
快出火召 11turn KO
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-18, 03:59 PM   #1436
Gustavi
Crazy Gamer

想預埋第日拖人都輕鬆既方法呢..
舊 10-03-18, 05:01 PM   #1437
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
我諗帶一隻無練過應該無問題 另一隻夠勁既話
帶兩隻無練過就唔洗諗
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 10:19 AM   #1438
ShinDou

嘩是但出左教官JECHT RINOA打左廿幾TURN爭D死,打左成廿幾ACT

真係要出番雙CLOUD屈吹飛開陸行鳥召同胸斬疾佢先可以十幾ACT喎 @@

雲尼拿打呢隻冇用了,降唔到防淨係降到攻,佢個BUFF又後期先上,用教官打到佢郁唔到仲好
舊 10-04-18, 11:21 AM   #1439
Gustavi
Crazy Gamer

試左用好友cloud ,
一開始就換 打飛, 分身->再打飛,
就可以係佢diamond dust 前召喚,
再麻痺一隻打死一隻就可以快手完.

10-12turn 左右, 不過都要個隊夠力.

此篇文章於 10-04-18 02:40 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 10-05-18, 08:43 AM   #1440
ShinDou

雙CLOUD吹飛,RINOA CLOUD LULU,14ACT40萬分

見ALTEMA 10ACT殺到,佢淨係用FD CLOUD,不過佢出新龍騎,係咁凸破HP攻再分配,好似好堅

唔用CLOUD吹飛開召真係慢好多,用小醜好易打,完全唔會中HP,但打得好慢

此篇文章於 10-05-18 09:09 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-05-18, 09:09 AM   #1441
Gustavi
Crazy Gamer

我試過 serah + jecht + dnc 帶 cloud 都10action
serah 一開始就換左cloud 暴力打.. 打完cloud 都未走

今日改左shiva冇咁拖turn 好打好多wo
舊 10-05-18, 09:12 AM   #1442
ShinDou

改左咩﹖

下次我都試下出埋舞女先,不過而家RINOA基本上必出,因為得佢岩用冰召D技咋麻,都要帶佢升
舊 10-05-18, 10:10 AM   #1443
Gustavi
Crazy Gamer

佢diamond dust 會屈你停到下次行動嘛.
如果你推到兩隻輪住放會比佢屈住打.
而家改左diamond dust 完佢即行動lo
舊 10-05-18, 10:18 AM   #1444
ShinDou

不過而家要快殺都唔會俾佢放冰ALL啦 XD
舊 10-05-18, 07:30 PM   #1445
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
100果隻先有改 150無改
100應該都係廢事刷果陣太拖時間先咁改 正常都唔會死...
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-18, 06:51 PM   #1446
ShinDou

而家先入去望冰召個BOARD,嘩乜改到咁,咪要刷好耐先拎到D野﹖驚人個個好似火召咁刷幾刷就執晒D飛同石換人打﹖

真係要迫人落埋恩惠角咁喎﹖

好彩雙CLOUD帶RINOA同1隻恩惠PRISHE刷到,都係14ACT XD

本身想射隻龍騎,但見就黎復刻ZACK,我估又神化,都係等佢出左睇下點先算

此篇文章於 10-06-18 07:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-07-18, 05:06 PM   #1447
ShinDou

嘩DUM下DUM下原來冰穴得番4日,今日要刷了,之後冇時間刷 @@

終於識點樣11ACT殺到100超冰召了,有52萬分 XD

此篇文章於 10-07-18 05:11 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-07-18, 10:33 PM   #1448
ShinDou

又諗緊射唔射比比,配分配用好似都勁,因為最大BRAVE超高,個POOL又有新龍騎

ジェクト持ってるけどビビの方が強いぞ
ビビはためるを使う5ターンかけて
ためるダメージ0
ファイア5万
ファイア4万
メテオ6万
Wファイア15万
ビビは恩恵外でも分配うまく使ってこれくらい出る
ジェクトは5ターン全部ジェスラ使い果たしてやっと
ブレイク効果上手く使えばもう少しだけ伸びるけどアビきつくなるからレナルー入れないといけなくなる
分配あって今強いセラがいるからこそのビビってのはある

睇下ZACK勁唔勁先,唔勁就射比比了,橫掂好耐之前已經洗左6星BUFF ATTACK SPEED同兩個最大330,1個200 XD 而家打共鬥有D有EX都冇我咁高BRAVE,我仲要未凸爆專,淨係凸爆相性 XD

終於刷完又可以HEA下

此篇文章於 10-07-18 11:08 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-08-18, 07:58 AM   #1449
ShinDou

終於打到十act 56萬分了超冰召

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 10-08-18, 08:02 AM   #1450
ShinDou

9act 62萬分添XD

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 08:11 PM

手機版 | APP版