Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-19, 11:42 PM   #14026
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
隨時征霸比隻999根比你打

(3輪60先開到....)
有26日,等埋龍卷再抽都仲得 如果都有底力無效就吐血了

現在最大優點就8-7COST,組隊夠彈性可以玩下組合(之後比天使龍清場

此篇文章於 10-04-19 11:49 PM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 07:55 AM   #14027
王蛇

憑依風魔+新KS
竟然可以用比翼+巴沙拿打贏(不過百舌要有3迴避,本身得2),這樣用SEED應該都可以

不過新KS如果有把底力升滿就唔知得唔得....?

舊 10-06-19, 12:00 PM   #14028
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
風魔+變態點打呢..試過用哈你路亞唔夠命中打...(可能用錯技....) 諗緊用變態互射....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 05:20 PM   #14029
王蛇

引用:
風魔+變態點打呢..試過用哈你路亞唔夠命中打...(可能用錯技....) 諗緊用變態互射....
剛剛打過
用綠色一COST主角機放前(要突2,有EX指揮個部)+天使龍BOSS

主角要升滿開場多兩珠+行動UP(唔使滿)
天使龍BOSS就兩個速度技能MAX+減輕無效必殺MAX

對方BOSS係三連攻擊+回復,速度低好多 等用再動二連攻擊

不過變數好大:

EX:天使龍睇情況留再動 二連,超必要記住有就出(怕對方天使龍5回合回復正常

1.對方風魔有底力就可能唔得,不過少人裝 最好打之前睇睇
疾驅就用霸王大系

2.對方天使龍BOSS如果都係兩速技能就要鬥零件速度

3.2打2,天使龍BOSS爆擊唔夠 唔一定開場打爆風魔
不過打唔爆都仲打到

此篇文章於 10-06-19 05:35 PM 被 王蛇 編輯。
舊 10-06-19, 05:45 PM   #14030
王蛇

反正按錯

如果對方唔用底力,好似用全速霸王大系兩人組就得
打這麼多字真係多餘

此篇文章於 10-06-19 05:51 PM 被 王蛇 編輯。
舊 10-06-19, 06:28 PM   #14031
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
無霸王,我再試哈你落全命中技+艦命中可以谷到有% 命中(射5飛中變態後) 。。。當然都要睇對面落咩技。。。

另外如果用變態對射就睇佢夠唔夠9珠起手,唔夠就落齊5隻谷快隻變態出手先 第一手佢必唔到就到我必佢
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 09:56 PM   #14032
王蛇

幾個新陣:

風魔+變態:更新下 睇日本果邊用クーガー+一部支援三連攻擊打,用特急或摩亞
要命中,迴避400以上

風魔+KS:巴沙拿要睇對方技能而決定放 隼,百舌其中一部旁邊(大部分放隼就OK)
唔一定需要等百舌用魂出手,隼用激怒都得 不過兩部攻擊技能最好滿

風魔+藍獨角:都係巴沙拿+比翼. 命中要高而隼一定要用直感,如果可以確定順序 巴沙拿-->隼 就最好

巴沙拿+比翼仲有兩個位,放死BUFF或一氣呵成都得

此篇文章於 10-07-19 01:17 AM 被 王蛇 編輯。
舊 10-08-19, 05:49 PM   #14033
王蛇

風魔這樣就變了騙石機(拳ZERO再現),雖然有上修的可能性....

舊 10-08-19, 06:27 PM   #14034
J+1
望過黎呀!!!!!!

一部13c斬魔就收佢皮
由手機版發出
舊 10-08-19, 06:56 PM   #14035
王蛇

ポプテピピック有D想故意唔改造,愈慢愈好

舊 10-08-19, 07:12 PM   #14036
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
今次幾部能力都ok
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-19, 01:02 AM   #14037
王蛇

不過デモンベイン好容易就被有必中的舊機打爆(天元,ZERO
單體必殺的宿命

舊 10-12-19, 10:07 PM   #14038
J+1
望過黎呀!!!!!!

今日認真打鬥雞。。。

好多斬魔+風魔的陣比我4氣變態一炮變灰 冇人掛根性 (不過就算落都係遲一回滅亡
由手機版發出

此篇文章於 10-12-19 10:09 PM 被 J+1 編輯。
舊 10-13-19, 09:54 AM   #14039
王蛇

引用:
作者: J+1 查看文章
今日認真打鬥雞。。。

好多斬魔+風魔的陣比我4氣變態一炮變灰 冇人掛根性 (不過就算落都係遲一回滅亡
由手機版發出
現在最難打應該係SEED合體技+大導師,用返全速+命中向SEED合體先安全打得過
其他組合非常不穩定同打唔到

舊 10-13-19, 11:08 AM   #14040
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

今次隻11C盾? 睇咩陣..我暫時都係避打多....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-13-19, 07:09 PM   #14041
王蛇

引用:
今次隻11C盾? 睇咩陣..我暫時都係避打多....
就係隻盾BOSS,放最後

用風魔全體攻擊因命中唔夠,打爆隻盾之後被SEED清場
20次底力600迴避平均2萬速 唔用多HIT又打唔到

雖然下星期應該會被龍卷砍爆多

舊 10-13-19, 07:47 PM   #14042
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

用4氣13C斬魔先斬IJ先得唔得??佢唔受傷就唔會行太快,之後盡快殺佢最後先處理基魔?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-14-19, 08:01 AM   #14043
王蛇

引用:
用4氣13C斬魔先斬IJ先得唔得??佢唔受傷就唔會行太快,之後盡快殺佢最後先處理基魔?
對面當然有機幫基拉兩條友頂, 而 IJ特殊迴避有3次沒可能一開始打到
(SEED兩人+一氣BUFF機+糞動畫+斬魔BOSS)

排位係這樣:
自由,IJ,BUFF機 <--第一行
BOSS,糞動畫

打邊個先都沒用,用再動都唔夠快
就算真係夠快打爆到BOSS都會俾合體技打爆(兩次合體技就超過20次迴避)

本來基拉放沒加成的位置想像可能可以用風魔打,但發覺命中差成300幾...

此篇文章於 10-14-19 08:07 AM 被 王蛇 編輯。
舊 10-14-19, 11:16 PM   #14044
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
スパクロに期間限定で「革命機ヴァルヴレイヴ」の参戦が決定!本日は主人公、時縞ハルトの誕生日!

家用機呢⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-19, 08:07 PM   #14045
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

記得活動聽日早3個鍾完.,...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-16-19, 10:43 AM   #14046
J+1
望過黎呀!!!!!!

4週年個icon好hea

由手機版發出
舊 10-16-19, 02:13 PM   #14047
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
黑魔裝機神? 定機帝?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-19, 02:28 PM   #14048
J+1
望過黎呀!!!!!!

早左。。。半個鐘後重開。。。
由手機版發出
舊 10-16-19, 06:19 PM   #14049
王蛇

6珠6HIT底力無效,接近1000命中
龍卷可以單人一萬速

不過打機神主角應該都係唔得,考慮到位置贊加應該都係頂唔到

舊 10-16-19, 07:01 PM   #14050
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
對4周年新果個作戰QUEST MODE有D性趣

棄左成年,其實而家我舊ACCOUNT係咪已經冇用﹖刷首抽重打執過晒D石好過﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 09:16 AM

手機版 | APP版