Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-03-14, 03:15 PM   #801
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006

4.0海外沒有體驗會
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 10:09 PM   #802
LYH1
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2009
XBox Live Gamertaglyh1win
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
冇睇上次LIVE?
期待4.0試玩會,blancing話大執,
攪到想買的ITEM,全數hold住晒
Miss了上次Live,不過香港應該都無咁快up 4.0...
LYH1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 11:10 PM   #803
mcpy2000

註冊日期: May 2008
引用:
作者: LYH1 查看文章
Miss了上次Live,不過香港應該都無咁快up 4.0...
張海報都寫到明係先行體驗,正式版係日本出都起碼6月啦
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-14, 09:52 AM   #804
寫輪眼
插槍Master

.NET 有寫體驗會打劵換禮物之事宜,已經寫明不會海外付運,
言則經event 玩?

根據歷年經驗,BB 半年一小UP,
年半一大UP,今次快則3、4月有新VER喇

此篇文章於 02-05-14 09:58 AM 被 寫輪眼 編輯。
舊 02-08-14, 12:13 AM   #805
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
ヴルカン・ジャラー實在太可怕了!
用了三分鐘我就愛上這只鎗了!
不過遊戲的平衡沒問題嗎?

http://www21.atwiki.jp/frontlineinfo...ages/2098.html
この武器の登場によってラヴァの存在意義が本気で危ぶまれるハメに。
マガジン火力800減を代償に、
秒間火力が250上昇、重量が20軽減、精度が1ランク向上、リロードも0.3秒短縮。反動もマイルドに。
「引換券」の恐怖の3文字がちらほらと…。
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-14, 01:04 AM   #806
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
用一段時間之後,你就會轉實彈槍
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-14, 09:55 AM   #807
寫輪眼
插槍Master

引用:
無印LAC已經有相等火力喇,
再者,就連強襲把RX是2.5年代已有的產物.....

呢把係俾輕裝蛇專用
舊 02-08-14, 01:46 PM   #808
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
太陽之子唔係唔好用,不過用過就知咩事

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-14, 12:00 AM   #809
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
太陽之子唔係唔好用,不過用過就知咩事
每把 Newd 系會有嘅問題, 粒彈唔夠粗
太快著彈,但衰Lag
舊 02-09-14, 09:35 AM   #810
孤鎗客

XBox Live GamertagSENTINEL1080
說起上來,3.0之後我都沒有用實彈鎗了…
舊 02-09-14, 06:38 PM   #811
寫輪眼
插槍Master

引用:
說起上來,3.0之後我都沒有用實彈鎗了…
正如高達,冇機會用實彈,全部變晒光槍,
根本無後座力,單買RELOAD手就夠,
換左個結果係走向極端,太易/難突,
最後又加CORE HP又呢樣個樣......
舊 02-09-14, 08:57 PM   #812
TCS_disable
我有車車~

引用:
正如高達,冇機會用實彈,全部變晒光槍,
根本無後座力,單買RELOAD手就夠,
換左個結果係走向極端,太易/難突,
最後又加CORE HP又呢樣個樣......
Newd 槍應該唔會衝過 700 Shot/Min

咁會頂死實彈槍
舊 02-09-14, 11:53 PM   #813
孤鎗客

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
Newd 槍應該唔會衝過 700 Shot/Min

咁會頂死實彈槍
VOLT-X同呢支都應該是彈速極限了
另外實彈有實彈的浪漫,只要突廚仍然存在,實彈永遠有一席之地(拖
舊 02-11-14, 01:17 AM   #814
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:

http://www21.atwiki.jp/frontlineinfo...ages/2098.html
この武器の登場によってラヴァの存在意義が本気で危ぶまれるハメに。
マガジン火力800減を代償に、
秒間火力が250上昇、重量が20軽減、精度が1ランク向上、リロードも0.3秒短縮。反動もマイルドに。
「引換券」の恐怖の3文字がちらほらと…。
根本就係ラヴァ唔好用嘛...(同LG1秒間火力一樣,但係每個彈匣子彈數變少)
淨係講ジャラー既話,火力同重火力其他系統既主力主武器相比都唔算太高,
而且彈道都好散.
不過我咁講法唔代表ジャラー唔實用,只不過係各種武器系統各有佢既特色而已.
又,我未用過ジャラー(我主力用格林砲),等我試一下再評論.

舊 02-11-14, 01:33 AM   #815
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
今日sg打1條斷3鑊

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-14, 11:36 PM   #816
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
而且彈道都好散.
不過我咁講法唔代表ジャラー唔實用,只不過係各種武器系統各有佢既特色而已.
又,我未用過ジャラー(我主力用格林砲),等我試一下再評論.
論散嘅話,格靈系嘅槍先係最散,散到更本 100m 打 Plant頂 , 踎 + 高射補 單發, 都會無次打中
(我試左好多次... 只有 連射精度 A到B 先有足夠可靠性打呢種距離)

咁個問題係咩?

彈種同Ping

我Check過, 所有實彈打100m 係要用 3 Frame 先去到, Newd 係 1 Frame
Ping嘅Timing一唔好,你就會用到慘叫

此篇文章於 02-12-14 08:40 AM 被 TCS_disable 編輯。
舊 02-12-14, 12:14 AM   #817
LYH1

註冊日期: Feb 2009
XBox Live Gamertaglyh1win
換武器就知個Ping係幾多...
返排成日都轉完等成秒先起手有動作
不過打中近就無乜關系,有Lock補正唔會太慘
LYH1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-14, 09:56 AM   #818
寫輪眼
插槍Master

根本係裝問題,唔係wea問題,
光槍個種1 frame,咪即係瞬間著彈
舊 02-13-14, 11:11 PM   #819
TCS_disable
我有車車~

引用:
根本係裝問題,唔係wea問題,
光槍個種1 frame,咪即係瞬間著彈
兩者有關係

用實彈,你唔準,係Local真係唔中,但上網會打得中人 (Star 就係呢種存在)
用Newd,你射準,係Local真係秒殺,但上網人地避晒

問題係邊? 邊粒子彈滯空越耐越有著數
(狙擊槍難用嘅理由... 其實把把 1 Frame 到任何距離,外加最大收束呢種低能野)

舉個例,就 kong, 你打爆左一個人嘅同時,睇唔到你粒彈打爆人果個玩家,係會有機會食你粒Kong (中彈A係15m距離命中, 中彈B係20m距離,但佢係食爆風)

唔明? 因為 Lag 你可以殺兩個,就因為粒彈慢!

此篇文章於 02-13-14 11:18 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 02-15-14, 10:33 AM   #820
Ginji

註冊日期: Feb 2006
點解用爆風武器同實彈武器比?

何不用魔劍比?
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-14, 01:39 PM   #821
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
今次keyword係SEGA2014
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-14, 04:54 PM   #822
寫輪眼
插槍Master

引用:
作者: Ginji 查看文章

何不用魔劍比?
You've got the POINT

引用:
作者: 森羅 查看文章
今次keyword係SEGA2014
剛查到,但也謝謝
舊 02-15-14, 08:29 PM   #823
寫輪眼
插槍Master

http://www.nicovideo.jp/watch/sm22892922

4.0 片頭

劇透
ZENA專用 浮空腳夜叉III +6翼飛行器2.0(Freedom!?) vs 男版雷花 ............................ 宣傳影像

此篇文章於 02-16-14 10:56 AM 被 寫輪眼 編輯。
舊 02-15-14, 08:45 PM   #824
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Ginji 查看文章

何不用魔劍比?
因為飛緊果下仲係飛緊嘅object

另外三者計判定係三種唔同方法

近接單方面計攻擊方嘅畫面發生嘜事
子彈計自機/對家畫面發生嘜事,聽落好似好正路,但呢個先最大問題
爆風計對家有關object判定,其實對面睇到粒彈無左,就唔會炸到上身

此篇文章於 02-15-14 08:58 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 02-17-14, 09:00 PM   #825
寫輪眼
插槍Master

ツンデレ?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BBAB Ver.2.7 討論區 vol 4 <<現戰場:【初公開】オルグレン湖水基地 ~天貫く光芒~>> <<『ヘヴィガードG型』、『シュライクW型』支給開始>> 彼岸花 街機心得交流討論區 1008 06-02-13 11:27 PM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 03:25 PM

手機版 | APP版