Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-26-06, 03:45 PM   #1
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
巴士模型/產品討論區 Vol.6

接上期
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=139024

歡迎繼續, お~~~ほほほほほほほほ~~~

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album

此篇文章於 11-10-06 04:28 PM 被 Super Bus 編輯。
Super Bus 目前離線  
舊 08-26-06, 06:17 PM   #2
flmthy
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
搶一 XD
迎期有冇龍運 E-500 的消息?
flmthy 目前離線  
舊 08-27-06, 12:04 AM   #3
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: flmthy
搶一 XD
迎期有冇龍運 E-500 的消息?
唔洗諗呢架住啦,
依家都冇任何消息, 相信呢架野短期之內都唔會出

舊 08-27-06, 05:41 PM   #4
flmthy

引用:
作者: Super Bus
唔洗諗呢架住啦,
依家都冇任何消息, 相信呢架野短期之內都唔會出
等死我啦 好心急
flmthy 目前離線  
舊 08-27-06, 06:00 PM   #5
nanjing
Junior Member
小二

註冊日期: May 2006
一场车祸

嘎嘎~撞了

舊 08-27-06, 06:04 PM   #6
nanjing
小二

老外也喜欢看热闹

舊 08-27-06, 06:07 PM   #7
nanjing
小二

堵车了~

舊 08-27-06, 06:10 PM   #8
nanjing
小二

WA ~~CRACK ON THE TREE

舊 08-27-06, 06:12 PM   #9
nanjing
小二

SEE THE ENGINE

舊 08-27-06, 11:09 PM   #10
chrislohk
★★★☆

註冊日期: Feb 2006
新版一貼

舊 08-28-06, 12:42 AM   #11
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
chris兄個景真係好正...
Cpato 目前離線  
舊 08-28-06, 01:05 AM   #12
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
如果唔係架都城做得唔似,我 100% 會收購。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 08-28-06, 01:33 AM   #13
Enviro 500

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 阿聰
架M仔真係差左d

舊 08-28-06, 01:33 AM   #14
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
引用:
所以我都冇買...
Cpato 目前離線  
舊 08-28-06, 02:35 PM   #15
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

當時o黎講呢架M仔已經算好啦,
起碼都有改D野, 唔似架 M51 咁~

舊 08-28-06, 02:48 PM   #16
chrislohk
★★★☆

註冊日期: Feb 2006
若果出九鐵色 Metrobus 就好

舊 08-28-06, 02:56 PM   #17
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: chrislohk
若果出九鐵色 Metrobus 就好
都要九鐵拍板肯至得,
依家都係得個恨字......

舊 08-28-06, 05:43 PM   #18
Enviro 500

註冊日期: Apr 2005
引用:
都要九鐵拍板肯至得,
依家都係得個恨字......
九鐵隻色好正(新同舊都係)
之前係hkBF到見有人改九鐵色,睇到我

舊 08-28-06, 10:40 PM   #19
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: Enviro 500
架M仔真係差左d
引用:
作者: Pato
所以我都冇買...
睇返 chris 兄張相,架都城真係好差勁……成個車頭已經唔似,都城車頭頂部應該似方型的,
而且車窗 d 黑邊粗得太離譜,仲好似「笠」咗入去咁,而且我覺得架模型車外殼造得唔好,
攪到架車好似上層「cup」落去下層咁,四個車軸又黑色唔係銀色,所以我諗咗好多次,都係冇買。

我真係好想有架似樣 d 嘅九巴都城模型巴士,有冇模型公司可以完我呢個心願?
最好出一部普通版都城,另外出一部 TURBO 版都城﹙最好用 51 號路線﹚,咁就 perfect。

阿聰 目前離線  
舊 08-29-06, 02:05 PM   #20
flmthy

引用:
作者: Pato
chris兄個景真係好正...
chris兄係lahoo放o左o的景出黎賣
flmthy 目前離線  
舊 08-29-06, 02:07 PM   #21
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
睇返 chris 兄張相,架都城真係好差勁……成個車頭已經唔似,都城車頭頂部應該似方型的,
而且車窗 d 黑邊粗得太離譜,仲好似「笠」咗入去咁,而且我覺得架模型車外殼造得唔好,
攪到架車好似上層「cup」落去下層咁,四個車軸又黑色唔係銀色,所以我諗咗好多次,都係冇買。

我真係好想有架似樣 d 嘅九巴都城模型巴士,有冇模型公司可以完我呢個心願?
最好出一部普通版都城,另外出一部 TURBO 版都城﹙最好用 51 號路線﹚,咁就 perfect。
我就反而覺得 OK 啵,
難聽D講句如果真係要做到好似你咁高要求咁挑剔o既話,
咁就真係好多模型都唔洗買啦,
須知依家只係模型, 只係模仿真車個樣做架車仔出黎,
爭一D點都會有, 亦冇可能百份百跟足, 偏差就點都會有,
更何況係合金模型, 未必可以將一D細微o既部份都造到出o黎,
所以我依家買巴模, 要求都已經叫寬左,
只要出得似, 同真車冇乜太大出入已經收得貨,
當然QC亦都係最優先事項啦
玩模型玩耐左, 自然會知道淨係出一個模o既難處

有時玩模型要求高唔係唔好,
但係有時要求太高反而變左挑剔, 盞自己冇癮,
所以有時玩模型將要求放低些少都未嘗唔係一件好事,
如果唔係, 玩巴模就少左D趣味啦~

以上只係個人愚見

舊 08-29-06, 04:49 PM   #22
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
今晚CABLE播既"有理取鬧"...
講新巴ROUTE*399...
CABLE節目話無論係政府刊憲,NWFB網頁,巴士站牌...
都有399號既資料...
但係新巴就無派車行走~~~

今日偶試過登入NWFB查詢路線399...
顯示"抱歉!沒有你所查詢的巴士路線"...
明顯新巴係即時"做左野"~

睇左...
新巴回覆由於該路線乘客量不足...
又有其他轉乘路線提供服務...
所以今夏沒有再提供服務...
只是事件無跟進而表示抱歉...
新巴較早時即將巴士路線貼紙揻掉...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 08-29-06 11:02 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線  
舊 08-29-06, 10:56 PM   #23
阿聰

引用:
我就反而覺得 OK 啵,
難聽D講句如果真係要做到好似你咁高要求咁挑剔o既話,
咁就真係好多模型都唔洗買啦,
須知依家只係模型, 只係模仿真車個樣做架車仔出黎,
爭一D點都會有, 亦冇可能百份百跟足, 偏差就點都會有,
更何況係合金模型, 未必可以將一D細微o既部份都造到出o黎,
所以我依家買巴模, 要求都已經叫寬左,
只要出得似, 同真車冇乜太大出入已經收得貨,
當然QC亦都係最優先事項啦
玩模型玩耐左, 自然會知道淨係出一個模o既難處

有時玩模型要求高唔係唔好,
但係有時要求太高反而變左挑剔, 盞自己冇癮,
所以有時玩模型將要求放低些少都未嘗唔係一件好事,
如果唔係, 玩巴模就少左D趣味啦~

以上只係個人愚見
就係因為出得唔似我先至唔買,你睇返我之前個 post,我都係要求出架「似樣 d」。
而且其他巴士模型好多都出得同真車好相似,有比較之下,我要求「似樣 d」唔算係挑剔喇。

我咁樣都叫要求高……無言。

阿聰 目前離線  
舊 08-29-06, 11:15 PM   #24
Lonely
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
新火箭聽朝有得賣
Lonely 目前離線  
舊 08-30-06, 12:47 AM   #25
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
就係因為出得唔似我先至唔買,你睇返我之前個 post,我都係要求出架「似樣 d」。
而且其他巴士模型好多都出得同真車好相似,有比較之下,我要求「似樣 d」唔算係挑剔喇。

我咁樣都叫要求高……無言。
咁除左佢用細轆之外 (呢樣我相信好難叫佢改到),
我覺得成架車望落都 OK 啵,
如果你都仲係覺得佢出得唔似咁我都冇乜說話好講...

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:07 PM

手機版 | APP版