Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-22, 06:12 PM   #76
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
領先.指少女革命?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:15 PM   #77
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
根本係 機動戦士ガンダム 少女革命
今次就新娘白肉 王子就黑肉

此篇文章於 10-02-22 06:18 PM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:16 PM   #78
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
古爾大佬~ 你射擊值係唔係0~ 咁近企定定比你特~ 3x秒先射中1下~ 痾尿有無中過尿兜架~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:23 PM   #79
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
古爾大佬~ 你射擊值係唔係0~ 咁近企定定比你特~ 3x秒先射中1下~ 痾尿有無中過尿兜架~
唔好怪佢啦,黑肉耍帥時間嘛
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:23 PM   #80
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
兩樣都係日本動畫源遠流長已存在元素
日本玩緊既時候SJW都仲未出世
百合!
婚約者!
由手機版發出
白毛句對白係同海外未接觸過百合嘅觀眾講?
Rv250 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:38 PM   #81
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
間學院個外觀咁似一架炒咗落小行星的航拍機。

第一集主題係:「我會負責任的~!」
呢套係LGBTQ版Gundam?
「水星人好古板喔」
「在我們這裏可是司空見慣的事」

決鬥粉紫髮未婚夫個造型,
咁似《機動武鬥傳G GUNDAM》新美國個代表的。
https://youtu.be/6BEmRudNmgE?t=275

舊 10-02-22, 06:45 PM   #82
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
天空の学園 + 食戟 + 機動武鬥傳?! 作畫分鏡動作都上乘,不過主角個性格設定同背景交代幾麻麻,個世界觀仲係唔清唔楚。啲主角威能,唔係,係對家啲廢能乜咁「強大」㗎!開咁多鎗都唔中。

追加:唔只係部機被通緝,成架可以畀人揸走都夠胆死~~~ 個學校地點係咪木星軌道,無乜交待,如果係,有人就咁可以「隻身」返地球?!話時話,啲訓練用 MS 又幾有實在感。

實情西方啲 SJW / Woke 最憎日本動漫,因為後乜鬼意識形態都唔理,讀者至上!

此篇文章於 10-02-22 06:55 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:49 PM   #83
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
女主4才起已經玩牛油砲,阿媽要佢去巾巾學園做學覇,原來又係Spy X Family? 之後要唔要接近某高層二代架
第一集已經擺明居馬百合番
黑暗線全留比堆爸媽腳色

此篇文章於 10-02-22 06:54 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:54 PM   #84
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Del
上面版友講了
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 06:56 PM   #85
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
要換人接力,暫時黃lock

舊 10-02-22, 07:03 PM   #86
肉羊哩咖
griffin611

重唔重複,無所謂喇,開講都有話「英雄所見略同」嘛~

都係無乜期待,節奏唔快唔慢,故仔又無鐵孤咁燃咁爆,引起到話題都算唔錯。

此篇文章於 10-02-22 08:22 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-02-22, 08:12 PM   #87
真!DC
Banned User
奉行我道

除左少女革命還有一點銀河美少年感覺
主角新入生揸強爆機體決鬥打爆學生幹部
由手機版發出
舊 10-03-22, 12:25 AM   #88
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我比較驚佢遲D又玩不殺

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-22, 12:35 AM   #89
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我比較驚佢遲D又玩不殺
4歲已經開齋應該唔會之後先不殺掛
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-22, 02:13 AM   #90
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
百合好啊~
剛剛先睇完套彼岸花百合…

原來係u Gundam黎…
怪唔之得先前咁多部模型…

咁一定係你部風靈玩晒…除非係情緒影響戰力。

舊 10-03-22, 08:22 PM   #91
肉羊哩咖
griffin611

雖然都想佢下半 part 開大片,不過古人有句「小時了了,大未必然」。

話時話,睇英門嘅解說片,話班公子千金揸啲專用機,全部都係咱家品牌,死喇,今均支鎗打極都唔中,有人個頭不保~

另,推上有人做過個同《少女革命》嘅比較:

本人未有緣睇過,信佢又真係幾「致敬」噃~

此篇文章於 10-03-22 08:25 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-08-22, 05:20 PM   #92
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
唔係狸貓?

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-22, 02:30 PM   #93
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

ED會有意外驚喜

舊 10-09-22, 05:36 PM   #94
肉羊哩咖
griffin611

- 一開始已經畀人拒絕~
- 今次揚咗,認真大檸樂
- 睇 OP 似會係奶油炮大戰
- 通常講咩絕對唔會嘅啱啱相反~
- 個世界觀同一貫高達嘅唔同:宇宙居民大晒
- 原來上一話開頭有咁嘅後續
- 輸咗真係有人「人頭落地」~ 不過係個衰人,算。
- 今次個蒙面人係咁用法,不過佢係乜水,幾呼之欲出囉。
- 低重力嘅環境,唔可能咁食嘢法故噃
- 似乎呢個世界有樣好重要嘅資源,但未講得太清楚
- 呢個真係食戟嘅世界~
- 唔知點解覺得個 ED 隻歌同 OP 調轉會好啲。

據報網上有部短篇小說將個序同第一話連結,因為日文苦手,不過講返第一話女主角背後可能嘅動機。

此篇文章於 10-09-22 05:39 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-09-22, 05:41 PM   #95
野良猫
肥倫

OP作畫同首歌根本、一啲都唔配合,浪費哂
舊 10-09-22, 05:50 PM   #96
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

- 一開始已經畀人拒絕~
- 今次揚咗,認真大檸樂
- 睇 OP 似會係奶油炮大戰
- 通常講咩絕對唔會嘅啱啱相反~
- 個世界觀同一貫高達嘅唔同:宇宙居民大晒
- 原來上一話開頭有咁嘅後續
- 輸咗真係有人「人頭落地」~ 不過係個衰人,算。
- 今次個蒙面人係咁用法,不過佢係乜水,幾呼之欲出囉。
- 低重力嘅環境,唔可能咁食嘢法故噃
- 似乎呢個世界有樣好重要嘅資源,但未講得太清楚
- 呢個真係食戟嘅世界~
- 唔知點解覺得個 ED 隻歌同 OP 調轉會好啲。

據報網上有部短篇小說將個序同第一話連結,因為日文苦手,不過講返第一話女主角背後可能嘅動機。
篇小說就咁放左官網,十幾年間風靈AI視點既女主水星生活片段
主要係風靈AI獨白句子用字都比較簡單
網上有人譯左中文可以搵下
由手機版發出
舊 10-09-22, 05:54 PM   #97
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

面具人一出,話艾莉同蘇萊塔唔係同一人既即時大爆炸

舊 10-09-22, 05:57 PM   #98
野良猫
肥倫

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
面具人一出,話艾莉同蘇萊塔唔係同一人既即時大爆炸
反而唔明點解唔係同一人
舊 10-09-22, 06:01 PM   #99
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
老母係想做Veda~?將仇人公司生產既機~ 加入自己個AI系統~ 最後用自己操控既AI系統~ 控制所有機體~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-22, 06:01 PM   #100
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 野良猫 查看文章
反而唔明點解唔係同一人
睇眉毛已經可以肯定係同一人啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
機動戦士ガンダム 戦場の絆Ⅱ 安安 街機遊戲討論版 41 02-22-24 12:00 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム エクストリームバーサスフォース 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 817 06-13-16 02:14 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム バトルフォートレス l 停止運營 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 61 02-27-16 01:35 AM
[動畫] 「機動戦士ガンダム」Blu-ray BOX、8月28日発売決定! money 日本動漫畫討論版 31 03-14-14 03:34 PM
機動戦士ガンダム UC [已售] 武藤遊戲 電視遊戲討論版 352 07-16-12 10:35 PM

現在的時間是 06:12 PM

手機版 | APP版