Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-13, 09:23 PM   #801
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
二奇好可能係除蟲行動入面被迫死;為曹操代漢清除保皇派,點知曹操唔受(正史司馬二公子有份勸進),咁曹丕就受。
黑頁有講個荀彧係度果段時間漢室同曹操都冇倒下
加埋啱啱曹操同2哥講比佢玩兄弟離間,唔知有冇關係

我覺得曹操一直呃緊二奇,或者講,係互相利用,兩邊都覺得係不代漢既大前提下,自己可以震住對方,不過二奇就想等天下平定比番個權獻帝,曹操就想KEEP住個權係自己手

引用:
五奇,正史係急病死,在下以為都無咁簡單,被暗殺/迫死嘅機會唔細。亦好可能係孫權因為佢唔肯同大耳反面而做嘅,正史講過佢點迫死咗陸遜~
故事有提,六爺七爺都要「保漢」,五師哥就只係想幫孫家,暫時利益一致先一齊
係曹軍一退番北方就有可能鬼打鬼既同盟

引用:

咁, 官渡一役玩得已經冇咁神化,耍帥已經收咗好多,其實由二公子入河北開始,4奇成舖排唔係咁易明;睇翻郭嘉死前點佈南下戰略,就明白到郭嘉嘅計係周全得好緊 要,只要有一條中,就乘勢推展,摶奕到出神入化--好似許攸單嘢,二公子唔成功引佢落搭都無問題,點知二公子超額完成,咁楊修就好易就嚮袁營背後插一刀; 其實同演義咁,或都咁講傳統小說,都係誇張咗陣法同武將對戰局嘅影響,呢個梗中日港台都避唔到。
我覺得官渡先開始過火的........
至於二公子入河北(應該講郭援?)果度,我覺得真係走火入魔
出黎個結果變左大家一開始都對住對方講大話,然後知道對方講大話之後又完全唔介意,好怪。果part我比低分的

引用:
趙雲個出身係個謎,咁陳某咁玩都通嘅,好似演義咁見一次面就死心埋堆就夾硬尐;反而小強專注武功,唔洗諗計,就武功大進,咁就好唔通~

期待,唔怪得火哥成世人都冇一侯半爵做~
我認同跟大耳果度比演義合理,不過我話夾硬來係指個名(同字號)

舉個例老作個「紫王」已經笑死人,同果個年代既人改名既風格完全唔同,好鬼港漫(唔係wor其實佢真係港漫),跟住細佬叫「紫龍」,大佬聖鬥士咩
明明其他原創小卒個名都正正經經

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-13, 09:53 AM   #802
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 緋村 光 查看文章
黑頁有講個荀彧係度果段時間漢室同曹操都冇倒下
加埋啱啱曹操同2哥講比佢玩兄弟離間,唔知有冇關係

我覺得曹操一直呃緊二奇,或者講,係互相利用,兩邊都覺得係不代漢既大前提下,自己可以震住對方,不過二奇就想等天下平定比番個權獻帝,曹操就想KEEP住個權係自己手
套死鬼柏楊先生嘅講法,係專制政權嘅死結,坐第二把交椅嘅人,最後一係就坐正,一係就被第一搞掂,重要死全家嗰隻~銀英傳都有講呢樣,唔重覆;如果果你信曹操嘅《申令本明志》係真心話嘅,咁曹操自己唔想;但就算自己唔想篡漢,佢下面班馬未必咁諗,前面嘅問題係其中一個憂慮,二來邊個唔想升官發財?曹操在生,把持到,壓得住下面班細嘅(佢最多接受九鍚就收手),成世人都未出軌,佢個仔可能冇嗰層考慮,一個唔該坐正,但引發咗嘅政治連鎖反應,都幾大煲吓。

咁,據曹操同水鏡唯一一次對話,可以咁講:曹操放手畀三位奇人攪,自己一邊學嘢,一邊後面執頭執尾(好似血帶詔事件),等佢哋可以全面發揮。曹操咁挑通眼眉,無理由唔知三奇嘅志向。

引用:
我覺得官渡先開始過火的........至於二公子入河北(應該講郭援?)果度,我覺得真係走火入魔出黎個結果變左大家一開始都對住對方講大話,然後知道對方講大話之後又完全唔介意,好怪。果part我比低分的
在下講嘅係司馬二公子入河北係返去假借投大師兄嗰次--一來見班舊同學搭路,免咗佢袁家追殺令,二來係執行4奇嘅任務,引許攸入局。

引用:
舉個例老作個「紫王」已經笑死人,同果個年代既人改名既風格完全唔同,好鬼港漫(唔係wor其實佢真係港漫),跟住細佬叫「紫龍」,大佬聖鬥士咩明明其他原創小卒個名都正正經經
好夾硬(笑),陳某老師改人名同劃女角一樣(小孟除外?),一樣可圈可點~

舊 08-12-13, 09:20 AM   #803
肉羊哩咖
griffin611

三爺出場短,但型過火哥大多喇。

徐庶光榮退場,幾句對白解釋哂佢之後鬼隱嘅原因~

另一邊魯肅登場,暫時睇佢唔係水鏡8號機噃。

估:赤壁會唔會搭正400回開戰?速度上幾似。

舊 08-12-13, 04:48 PM   #804
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
魯肅.....型到跌渣

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-13, 08:25 PM   #805
肉羊哩咖
griffin611

第三九九:說親嘅嚟喇 -- 跟手殺出咗個搶親嘅(大誤)

舊 09-02-13, 08:27 PM   #806
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
終於去到賣女呢度

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-13, 09:27 AM   #807
肉羊哩咖
griffin611

孫家連大耳嗰份都想食埋?!須知皇叔寄人籬下親實冇好事發生噃,咁玩分裂嘅種子已成~

另,而家七奇仲出緊口術,搭正第肆佰期開戰無可能喇~

舊 09-04-13, 07:31 PM   #808
3x3eye
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
終於去到賣女呢度
不是賣妹嗎?
3x3eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-13, 09:04 AM   #809
肉羊哩咖
griffin611

似賣姐多尐噃~~~ 

舊 09-06-13, 09:09 AM   #810
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
似賣姐多尐噃~~~ 
孫家大小姐~你年紀咁大仲無人要

舊 11-15-13, 02:19 PM   #811
肉羊哩咖
griffin611

50期出咗?

舊 11-15-13, 02:34 PM   #812
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
50期出咗?
特別(貴)version上星期出左....
普通既明天出

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 03:12 PM   #813
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
特別(貴)version上星期出左....
普通既明天出
有咩分別咖?

舊 11-15-13, 03:40 PM   #814
yeah yeah

引用:
有咩分別咖?

NTR.......
舊 11-15-13, 04:43 PM   #815
肉羊哩咖
griffin611

周郎對眼細咁多嘅?!

斷咗未? 有尐尐興趣~ (當年在下隻封面都買)

舊 11-15-13, 07:26 PM   #816
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
周郎對眼細咁多嘅?!

斷咗未? 有尐尐興趣~ (當年在下隻封面都買)
成$168本唔係咁多地方返
上星期係信和就見好多貨

舊 11-15-13, 09:08 PM   #817
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
d咁0既野就賣到$168,真係太貴…都係等普通版算。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:19 PM   #818
yeah yeah

引用:
作者: kin~kin 查看文章
d咁0既野就賣到$168,真係太貴…都係等普通版算。
所以上星期忍住唔買...
等明天出..
希望唔好下星期1先返貨

NTR.......
舊 11-15-13, 11:24 PM   #819
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
我拎起望真跟d咩, 諗咗3秒, 放返低

舊 11-16-13, 12:27 AM   #820
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 神龍 查看文章
我拎起望真跟d咩, 諗咗3秒, 放返低
me too

完全唔吸引,果條頸鍊我諗唔會真係有人帶咁kai 掛
佢呢個套裝,唔好話$168,就算係$88我都唔會買…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 12:31 AM   #821
Asurada
機動六課的一等空尉

隻game我又無玩...........
$168完全搵唔到買的理由............

舊 11-16-13, 01:06 AM   #822
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: kin~kin 查看文章
佢呢個套裝,唔好話$168,就算係$88我都唔會買…
咁又唔係嘅
8草8早兩個星期睇我一定唔諗比咗錢架喇

10年前嘅火鳳的話

舊 11-17-13, 12:47 AM   #823
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
平裝仲未有..
好心東立啦,唔係以為個豬頭骨限定版真係好有市場下話?

舊 11-17-13, 08:47 AM   #824
Asurada
機動六課的一等空尉

新角色
估唔到鄧艾咁早出場...........

此篇文章於 11-17-13 09:06 AM 被 Asurada 編輯。
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-13, 09:22 AM   #825
yeah yeah

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
平裝仲未有..
好心東立啦,唔係以為個豬頭骨限定版真係好有市場下話?
好心東立快d出啦....
個本既..要買既一早就買左..
唔買既....點都唔會買

NTR.......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:55 AM

手機版 | APP版