Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 買賣專區 > 水★專區

主題工具 顯示模式
舊 11-06-10, 10:09 PM   #76
Gundam@EFSF
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2007
【阿寶之獨眼獨角獸!】1/100 Dijeh ★★ ver. C3 2010 ★★

ModelWork of kings_toyland
Collection & PhotoWork of Gundam@EFSF

See all pics in my blog!
http://hk.myblog.yahoo.com/gundam_efsf/

My 2nd collection of Dijeh. Like the blocky feel very much. You can refer to the previous the Korean TEM version in my previous thread & see the different.

The original G-kit is fix post. For better posing in phototaking, my modeler modified its articulation the the result is quite OK

Gundam@EFSF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-10, 11:46 AM   #77
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
\/完成
差滲線、水貼、同噴消光

RG用NT-1同GM改件

舊 11-11-10, 08:37 AM   #78
★星人44★
Moderator

今晩完成\/
當Fix咁勁扭都絶對無話整花同甩油

可動性完全同RG相同
外型可稱最完美的144Ka版(笑)

舊 11-28-10, 05:37 AM   #79
★星人44★
Moderator

RG用NT-1アレックス改造パーツ

舊 12-22-10, 03:12 PM   #80
★星人44★
Moderator

縮細緊個頭

細佐後順眼好多
跟住再修靚個様

翼関節輔強佐
打佐兩支1.5mm入去

舊 12-22-10, 03:13 PM   #81
★星人44★
Moderator

頭部小型化+Keita化中
頸加長佐4mm+位置後移3mm

灰色塊領位都会大整型

舊 12-22-10, 03:13 PM   #82
★星人44★
Moderator

今晩好好Feel
進度好快

如果日日都有咁好Feel肯定一個月内整得好
轉頭開工整膊頭
天光前可能更新多一次

舊 12-22-10, 03:13 PM   #83
★星人44★
Moderator

膊頭
整埋個膊後会即覆双

之後要停一停工整C3的件

舊 12-22-10, 03:14 PM   #84
★星人44★
Moderator

膊頭大修正

舊 12-22-10, 03:14 PM   #85
★星人44★
Moderator

頭部繼續修靚中
開始諗點整心口同修靚條腰

成隻手差不多完成

脚板同心口真係成隻PG整得最差的部份...
大改修予定......○| ̄|_

舊 12-22-10, 03:15 PM   #86
★星人44★
Moderator

開始成型
応該可以一月尾前全部整起

紅線捲起係改修緊Ge部份

個頭真係覺得自己改得好那型
不竟改佐今多次ストフリ
完全無問題\/

手同脚都大改修中
今晩会有更多新相

(隻件定価可能要過$1600...嗚嗚嗚嗚嗚T∇T)

此篇文章於 12-22-10 03:25 PM 被 ★星人44★ 編輯。
★星人44★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-10, 03:33 PM   #87
★星人44★
Moderator

真係越改就越粗口!!
夜少少我Post埋D對比相
各位就会明白!!

笨大整PG SF個Team成Team炒晒佢La

此篇文章於 12-25-10 04:22 PM 被 ★星人44★ 編輯。
舊 12-25-10, 04:57 PM   #88
★星人44★
Moderator

煌めきの白Ver.1.5追加新パーツ

舊 12-26-10, 11:54 AM   #89
★星人44★
Moderator

真係都唔想彈啦......

↑大脾甲D平面角度怪、重要白雪雪乜Detal都無...
大佬MG都有唔少Detal呀!你1/60PG乜差都無
你無病呀?

↑膝頭哥塊甲底下做乜要開穿佢呢?
又乜特別要開穿佢呢?
小腿同大脾又係犯同一錯誤
又係白雪雪乜Detal都無...
講落莫講話MG
講對脚的Detal真係衰過HG......

↑留意下膝頭哥塊甲底下個『穿崩位』!!
真係笨大劃時代設計!!!
整個位一定係低能!!!
監修睇唔到個位一定係弱智!!!

↑隻脚板四四方方
成粒巨型LEGO咁!
笨大知唔知乜叫流線型?
粒金色排氣口就鼻屎咁細粒!!
家下我新整個粒係用Wave現成補品改修以成

↑改修後對比
真係唔想改落去......○| ̄|_

此篇文章於 12-26-10 12:27 PM 被 ★星人44★ 編輯。
舊 12-30-10, 03:11 PM   #90
★星人44★
Moderator

引用:
作者: ro7912 查看文章
请问只attm超魔神 龍神丸有得拎吗?如果没有我可以退钱吗?
可以退錢
Sorry

舊 01-01-11, 11:41 PM   #91
唔好記住我
God of Gamer
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
裙甲都過份啦...咩紋都冇,白色一件野...
pg都可以整到成隻hg咁....
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-11, 06:07 PM   #92
★星人44★
Moderator

引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
裙甲都過份啦...咩紋都冇,白色一件野...
pg都可以整到成隻hg咁....
放心
前後裙甲都会改過晒

舊 01-05-11, 11:04 PM   #93
chobitstoloveis
Junior Member

註冊日期: Jan 2011
星人, 請問點pm??
thanks =]
chobitstoloveis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-11, 07:37 AM   #94
★星人44★
Moderator

引用:
作者: chobitstoloveis 查看文章
星人, 請問點pm??
thanks =]
要有10個Post才可使用PM功能

舊 01-06-11, 08:38 AM   #95

Unhappy

因為我需要你個 HSBC Account ma, 我覺得PM応該好D
chobitstoloveis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-11, 08:55 AM   #96
★星人44★
Moderator

引用:
因為我需要你個 HSBC Account ma, 我覺得PM応該好D
無PM都無所謂
我Acc number在這区内係公開的

472-256544-833
Lam KaWo

去日本前的進度

此篇文章於 01-06-11 08:59 AM 被 ★星人44★ 編輯。
舊 01-10-11, 02:14 AM   #97

Cool

星人~
總數 (+shipping)大概機時會知 ne?
thx
舊 01-10-11, 11:32 AM   #98
★星人44★
Moderator

引用:
星人~
總數 (+shipping)大概機時會知 ne?
thx
$1600+$189(EMS)

舊 01-11-11, 02:10 PM   #99
★星人44★
Moderator

基本上完工
跟住就復双同執返靚個頭

對脚結果都係完全改晒

舊 01-12-11, 01:15 AM   #100

星人
今日去左HSBC, 但個staff 話overseas 匯吳到,
我後日會去過另一間
Sorry
麻煩左你好耐.....

and請問会加多D 刻線ma??

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:46 PM

手機版 | APP版