Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-25-21, 12:49 PM   #7101
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
Yes
董生戰器buff 左+1攻
你開幕打咩奧義

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-21, 04:46 PM   #7102
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
今日收穫不錯。

嚴選3星張飛出了3G,再完場時出了3R司馬師及大器の旅路劉備。

最近發現d色幾一致下....

舊 04-26-21, 10:20 AM   #7103
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
Yes
董生戰器buff 左+1攻
人已經夠屈仲要屈埋基武

諗諗下副愉悅若獅子轉埋袁熙袁譚仲可以攞埋異彩3
不過要印

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-21, 10:41 AM   #7104
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
呢個ver 漢鳴打到嘔白泡

試左打副環境deck 區星董卓燒戈於夫
對D主流特別係狼煙/何曾都幾好打
不過會打到個人好空虛,兩場加埋打唔夠40c

何曾比人發掘左,睇落都幾勁
玩星爺個D都係人渣黎

田豐打何曾好勁

但係拎完呂布已經冇動力打....

=======================

>然後兩隻若獅子成日認錯卡
>輸咗場之後四連勝
>我識打機喇
>愉悅六分一機率砍韓遂都應該低機率過餓虎抽dick比人針

副野唔係主開韓生的嗎

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-21, 11:03 AM   #7105
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
玩星爺個D都係人渣黎

田豐打何曾好勁

但係拎完呂布已經冇動力打....

=======================

>然後兩隻若獅子成日認錯卡
>輸咗場之後四連勝
>我識打機喇
>愉悅六分一機率砍韓遂都應該低機率過餓虎抽dick比人針

副野唔係主開韓生的嗎
何曾異彩0可能就少返人玩
又係包剪揼,wara對何曾係輸硬,JACK都要輸比太尉
大力車/長時間號令/有瞬殺力嘅就食何曾

通常六士氣車一波愉悅,再韓生守一波,做兩次
或者之後韓生守晒

攞完兵服,差第五枚貼紙最後果三張券

鏟手遊保平安
舊 04-26-21, 11:06 AM   #7106
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: LR猫 查看文章

或者之後韓生守晒

腦內覺得一係韓生XN 一係郭圖X4

舊 04-26-21, 11:30 AM   #7107
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
你開幕打咩奧義
睇打咩, 多數唔係兵增就群大
對低武多伏既可能征知都ok

引用:
人已經夠屈仲要屈埋基武

諗諗下副愉悅若獅子轉埋袁熙袁譚仲可以攞埋異彩3
不過要印
求其試玩韓生第二場就打何曾
嬲左

我副漢鳴都異彩3

引用:

或者之後韓生守晒

何曾根本wara殺手, 計落可能仲勁過當年張角
頂上狐用馬單打到勁辛苦都係輸

所以咪話星爺係環境deck
打韓生/何生唔使理佢硬爆佢城就係
打漢晉個d後期deck又好打

我連惇爺都未拎到

引用:
玩星爺個D都係人渣黎
i am
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-21, 11:33 AM   #7108
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
腦內覺得一係韓生XN 一係郭圖X4
睇情況啦,打勇次郎都係韓生xN
但真係無試過愉悅x4
最多都係兩次
引用:
求其試玩韓生第二場就打何曾
嬲左

我副漢鳴都異彩3

何曾根本wara殺手, 計落可能仲勁過當年張角
頂上狐用馬單打到勁辛苦都係輸

所以咪話星爺係環境deck
打韓生/何生唔使理佢硬爆佢城就係
打漢晉個d後期deck又好打

我連惇爺都未拎到

i am
我明呀,所以之前推咗幾場王異車

餓虎唔上返異5都唔會玩

何曾同聖母吳夫人差唔多
我副愉悅韓生除咗6士氣車一波愉悅之後盡守都腦內唔到其他打法

鏟手遊保平安

此篇文章於 04-26-21 11:38 AM 被 LR猫 編輯。
舊 04-26-21, 11:36 AM   #7109
GUSTAV
The One
poor

其實根本都係2cost 9武 系列on居 依家越出越多

講真對隻game 既balance 完全冇期望 睇佢幾時執 新卡冇漢卡就直頭唔玩

舊 04-26-21, 11:38 AM   #7110
6eo
美波様!

已經個個月min pay打夠ex就收工左好耐
舊 04-26-21, 11:39 AM   #7111
GUSTAV
The One
poor

引用:
已經個個月min pay打夠ex就收工左好耐
ex都唔打先係王道

舊 04-26-21, 11:41 AM   #7112
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
其實根本都係2cost 9武 系列on居 依家越出越多

講真對隻game 既balance 完全冇期望 睇佢幾時執 新卡冇漢卡就直頭唔玩
有刻可以大L晒呢下吹脹
宜家啲event下下都送兵服已經有啲似當年3.59中期

其實隻game從來都無平衡過

鏟手遊保平安

此篇文章於 04-26-21 11:43 AM 被 LR猫 編輯。
舊 04-26-21, 11:41 AM   #7113
6eo
美波様!

引用:
但真係無試過愉悅x4
最多都係兩次

餓虎唔上返異5都唔會玩

何曾同聖母吳夫人差唔多
我用 韓生 軻比能 , 真係打能咩

張角 > 聖母吳夫人 > 何曾
歷史總係重覆
舊 04-26-21, 11:42 AM   #7114
GUSTAV
The One
poor

引用:

歷史總係重覆
你除左廚DECK仲識乜

舊 04-26-21, 11:43 AM   #7115
6eo
美波様!

引用:
ex都唔打先係王道
我之前個個幾round都打唔齊

魯肅, 魏惇, 仲有好幾張都無拎到

引用:
有刻可以大L晒呢下吹脹
宜家啲event下下都送兵服已經有啲似當年3.59中期
Sega腦內: 刻 = balance左overspec問題

SSQ

引用:
你除左廚DECK仲識乜
識R咭
舊 04-26-21, 11:44 AM   #7116
GUSTAV
The One
poor

引用:
但真係無試過愉悅x4
最多都係兩次

餓虎唔上返異5都唔會玩

何曾同聖母吳夫人差唔多
郭圖9C 幾又加得多 開4次郭圖應該夠做架WOW
又有支6武大弓(ry

尾段用征智應該KEEP 到輸少下征

此篇文章於 04-26-21 11:47 AM 被 GUSTAV 編輯。
舊 04-26-21, 11:48 AM   #7117
GUSTAV
The One
poor

引用:

Sega腦內: 刻 = balance左overspec問題

SSQ

識R咭
唔差在出隻3刻2cost 10武啦

再唔係3刻2cost 9 5 城弓

1cost 2刻6武都唔錯

舊 04-26-21, 11:49 AM   #7118
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:

歷史總係重覆

0:100, 下舖抽好啲

下個ver何曾應該一下砍到孫綝咁用都用唔到
SR同R都有幾會活多一個ver

引用:

SSQ

識R咭
3代9武2cost都砍到8.5武
幾時出返張930刻弓再balance啲個環境

鏟手遊保平安
舊 04-26-21, 11:50 AM   #7119
GUSTAV
The One
poor

其實刻真係問題唔大 問題係依家隻GAME真係唔鬼好玩 相性又勁 遊軍又垃圾

對比返3594 時代我都覺得係屎....

舊 04-26-21, 11:51 AM   #7120
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
郭圖9C 幾又加得多 開4次郭圖應該夠做架WOW
又有支6武大弓(ry

尾段用征智應該KEEP 到輸少下征
如果支大弓唔砍死自己嘅話
我支大弓有兩黃早返兩秒出嚟

但愉悅智力依存得0.2C

鏟手遊保平安
舊 04-26-21, 11:52 AM   #7121
GUSTAV
The One
poor

引用:
如果支大弓唔砍死自己嘅話
我支大弓有兩黃早返兩秒出嚟

但愉悅智力依存得0.2C
本身都9c 唔使加知啦 幫D細既加多D 紅色爽D

舊 04-26-21, 11:56 AM   #7122
6eo
美波様!

引用:
0:100, 下舖抽好啲

下個ver何曾應該一下砍到孫綝咁用都用唔到
SR同R都有幾會活多一個ver

3代9武2cost都砍到8.5武
幾時出返張930刻弓再balance啲個環境
緊急令, 應該有排都未轉VER

感覺何曾NERF到回100-110%血就差唔多
舊 04-26-21, 12:02 PM   #7123
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
其實刻真係問題唔大 問題係依家隻GAME真係唔鬼好玩 相性又勁 遊軍又垃圾

對比返3594 時代我都覺得係屎....
遊軍仲bata test緊
之前無扣城18c先有wara真係喊出嚟
撚到贏對面少少血,人哋2xC車落嚟比對面遊軍欺壓自己又無遊軍
到自己有時都1xC已經counter唔返轉頭
宜家好似滿城血去到25C就有遊軍叫好少少

宜家得征壓呢樣嘢好過當年
少好多龜西
新兵種出完都係勁一排再nerf到屎咁

引用:
緊急令, 應該有排都未轉VER

感覺何曾NERF到回100-110%血就差唔多

日本緊急令都係去到下月11日,邊似香港一玩玩鳩到個幾兩個月

所以應該會nerf到回50~75%血

鏟手遊保平安

此篇文章於 04-26-21 12:15 PM 被 LR猫 編輯。
舊 04-26-21, 02:20 PM   #7124
LR猫
ˊ_>ˋ

緊急令都上修垃圾線咁on9嘅
https://www.sangokushi-taisen.com/ne...ca10c1d3b9d7aa

鏟手遊保平安
舊 04-26-21, 02:52 PM   #7125
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
垃圾線之下,生活好苦
而家叫我呢個D金銀牌點堅強落去

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 01:58 AM

手機版 | APP版