Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-19-10, 10:43 AM   #76
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
樓主好快d現身啦!
唔好再玩野喇!

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線  
舊 10-19-10, 01:14 PM   #77
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我建議版大報警好D,人命攸關

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 10-19-10, 01:14 PM   #78
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
引用:
作者: available 查看文章
會唔會係樓主

http://hk.news.yahoo.com/article/101018/4/ksc1.html

始終一時之間失去三樣野係比較難接受
應該唔係,冇記錯佢係想吊頸
winsonhei 目前離線  
舊 10-19-10, 01:26 PM   #79
Owata
Junior Member

註冊日期: Apr 2010
樓主,
希望你可以再望一望呢個 post, 睇下你在呢度有幾多朋友
然後浮番上水面同大家繼續吹下水, 令自己開心, 大家安心
Owata 目前離線  
舊 10-19-10, 03:17 PM   #80
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我建議版大報警好D,人命攸關
唔駛咁下化?

舊 10-19-10, 04:54 PM   #81
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Seppie 查看文章
唔駛咁下化?
建議姐~~唔做咪算囉\

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 10-19-10, 05:02 PM   #82
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
點報?拎個ip去警局"呢位會員o係我地forum話想自殺!"?真係受o既咩?

舊 10-19-10, 05:38 PM   #83
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Rance 查看文章
點報?拎個ip去警局"呢位會員o係我地forum話想自殺!"?真係受o既咩?
備案都得掛??

雖然E家D警察........

舊 10-19-10, 05:41 PM   #84
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
樓主冷靜D
起馬你仲有GAF o尼度有版友支持你丫

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 10-19-10, 06:58 PM   #85
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
如果樓主還在, 這是給樓主的:

引用:
生命是父母給予的

請靜下心重新為你的父母
孩子和兄弟組妹著想下吧
不要一個人煩惱 凡事好商量
或者各位也應該要想得樂觀一點? 樓主只是離開了GAF而已?

(碎碎念)
簡.. 目前離線  
舊 10-19-10, 07:24 PM   #86
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
你吊頸死,你死後不上天堂不下地獄,
比你而家痛苦百倍,做人咩都可以簡,死唔好簡
POKA 目前離線  
舊 10-19-10, 07:45 PM   #87
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
吊頸應該好辛苦架wor.. 如果真係有勇氣死不如用果團氣黎做對自己有益既事

舊 10-19-10, 08:25 PM   #88
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
已經失蹤左一日

Nintendo3DS
Suda 目前離線  
舊 10-19-10, 08:57 PM   #89
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
樓主唔係響度食緊花生睇我地嘛?

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線  
舊 10-19-10, 09:16 PM   #90
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: nakata 查看文章
有樣野諗唔明,點解係情板出post唔去清談?
計流量果邊多好多

舊 10-19-10, 09:58 PM   #91
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: nakata 查看文章
咁我寧願佢食花生雖則未見過樓主,但大家有緣起GAF做到版友都唔想佢出事
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
有樣野諗唔明,點解係情板出post唔去清談?
計流量果邊多好多
可能情傷令到佢想輕生

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 10-19-10, 10:14 PM   #92
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: available 查看文章
會唔會係樓主

http://hk.news.yahoo.com/article/101018/4/ksc1.html

始終一時之間失去三樣野係比較難接受
引用:
作者: frankylui 查看文章
唔會真係樓主掛
news入面果件都無失業
引用:
作者: 虛空使者 查看文章
對不起

我失去了朋友,女朋友和工作

我內心很矛盾,很想去對抗...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 10-19-10, 10:22 PM   #93
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20101019/00407_012.html
盡興最後一夜孝順仔跳樓亡

【本報訊】年輕孝順仔自殺前仍收起痛苦,陪父母吃晚飯後,又與鄰居打麻雀,直至昨晨他趁家人熟睡後,黯然離家往元朗朗屏邨跳樓身亡,家人驚聞噩耗傷心欲絕,但不明其自殺動機。
播放本新聞相關短片

死者郭楚輝(二十六歲),生前與父母及弟同住攸潭尾村村屋,他中學畢業後在物流公司工作,其後轉做客貨車司機,並無不良嗜好,父母及鄰居均認為他是乖仔和孝順仔。
身上車內無留遺書

前晚郭如常與父母及家人晚飯,其後到鄰居打麻雀,盡興後他並無回家。至昨凌晨二時許,郭駕車至朗屏邨潛登上喜屏樓,再由高處跳樓亡。警員在三十樓走廊發現鞋印,估計郭由該處跨欄墮下,同時翻查大廈閉路電視錄影,證實他獨自進入大廈及乘電梯登樓,身上及車內無留下遺書。

郭父及親友到現場助查,傷心不已。郭父表示,兒子近日無異樣,亦無親友居於朗屏邨,不明他為何會在該處跳樓。鄰居稱,郭沉默寡言,早年曾見他帶女友回家,但近期已不見女友蹤影,對於他自殺感可惜。

此篇文章於 10-19-10 10:27 PM 被 Designer 編輯。
Designer 目前離線  
舊 10-19-10, 10:33 PM   #94
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
看來呢位朋友仲有工做...

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 10-20-10, 12:15 AM   #95
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Rance 查看文章
曾經我有朋友發左個短訊俾我話佢想死
報警結果幫我搞左三個鐘

你有合理解釋的話,警方係會受理的

舊 10-20-10, 12:22 AM   #96
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Designer 查看文章

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20101019/00407_012.html
盡興最後一夜孝順仔跳樓亡

【本報訊】年輕孝順仔自殺前仍收起痛苦,陪父母吃晚飯後,又與鄰居打麻雀,直至昨晨他趁家人熟睡後,黯然離家往元朗朗屏邨跳樓身亡,家人驚聞噩耗傷心欲絕,但不明其自殺動機。
播放本新聞相關短片

死者郭楚輝(二十六歲),生前與父母及弟同住攸潭尾村村屋,他中學畢業後在物流公司工作,其後轉做客貨車司機,並無不良嗜好,父母及鄰居均認為他是乖仔和孝順仔。
身上車內無留遺書

前晚郭如常與父母及家人晚飯,其後到鄰居打麻雀,盡興後他並無回家。至昨凌晨二時許,郭駕車至朗屏邨潛登上喜屏樓,再由高處跳樓亡。警員在三十樓走廊發現鞋印,估計郭由該處跨欄墮下,同時翻查大廈閉路電視錄影,證實他獨自進入大廈及乘電梯登樓,身上及車內無留下遺書。

郭父及親友到現場助查,傷心不已。郭父表示,兒子近日無異樣,亦無親友居於朗屏邨,不明他為何會在該處跳樓。鄰居稱,郭沉默寡言,早年曾見他帶女友回家,但近期已不見女友蹤影,對於他自殺感可惜。
應該唔係
睇返佢d post, 佢係08年AL考生, 應該冇26歲咁高齡

舊 10-20-10, 12:22 AM   #97
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
估唔到而家既GAF 都仲有人肯留正能量POST

樓主希望你只係離開GAF啫
請你記住有呢種境況既人唔係得你一個, 拎得起放得低
人人都一定會有低潮
真係個個人好似呢度咁好景咩?
一日没死都没埋單
生存係為左改變而家既境況
有勇氣死點解冇勇氣生存呢

老老實實, 我就真係幾憎花生友
我諗樓主應該出個POST 交代下先對得住咁多位BRO
LonelyBlue 目前離線  
舊 10-20-10, 12:29 AM   #98
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
曾經我有朋友發左個短訊俾我話佢想死
報警結果幫我搞左三個鐘

你有合理解釋的話,警方係會受理的
果個係你朋友, 有名有姓, 有電話
有SOLID既證據 (包括你既證供) 說明佢真係有尋死意欲嘛.....

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 10-22-10, 02:38 AM   #100
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
真係消失左3日
POKA 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 12:25 AM