Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-01-20, 02:30 AM   #1201
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
算啦,上網講野重有意義咩?

舊 07-01-20, 10:38 AM   #1202
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
上年修例做唔到既野,換個方式由中國自已親自黎做姐。

無乜好驚訝既
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-20, 01:04 PM   #1203
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
其實係驚唔到咁多, 就算你唔出聲一樣可以拉你
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-20, 01:50 PM   #1204
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
上年修例做唔到既野,換個方式由中國自已親自黎做姐。

無乜好驚訝既
由手機版發出
每次見到新聞都諗起
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-20, 03:55 PM   #1205
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
曾志豪影到有人揸電單車揸旗警察就一棍打落去。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-20, 04:37 PM   #1206
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔明點解港警會覺得国安法影響唔倒自己
明明中產藍絲都驚影響經濟
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-20, 05:21 PM   #1207
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

上左賊船唔係話走就走到既....

明知架船就黎撞山, 如果要佢 e+ 跳船, 即係證明一開頭上呢架船係錯, 一直無跳船亦係錯.

要接受自己錯, 唔係易事.

無論紅藍黃綠, 好多時人會選擇執迷不悟.
舊 07-01-20, 11:08 PM   #1208
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
算啦,上網講野重有意義咩?
點解冇意義?大家都係匿名,如果server喺海外,黑警就吹admin唔帳。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-20, 07:28 PM   #1209
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
你睇立左國安法兩日西方國家得英美出下聲。歐盟真係直情當冇野。

至少而家明顯中共係完全食住西方社會 。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-20, 07:52 PM   #1210
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

都係自己種落黎既果

用中國工廠低廉既勞動力,生產大量產品,賣俾自己人,同時又通過香港賣返去中國所謂十四億市場

再Cut 軍費,反正最大既 Final Boss 蘇聯又死左

慳慳埋埋養懶晒 d 自己國民,又養左堆(左)膠人
由手機版發出

此篇文章於 07-02-20 07:57 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-02-20, 08:07 PM   #1211
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
咁佢地冇所謂,習朝完咗都未必打到過去…
係日日俾人吋同唔講得土共壞話啫。

舊 07-02-20, 11:22 PM   #1212
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

美陸軍展開最大型空降演習,由亞拉斯加飛去關島模疑攻擊南海

同時太平洋既空母開始由兩個打擊群一齊組成戰鬥群

蘇聯瓦解後無國家可以組成威脅美國空母既艦隊

空母打擊群 Strike Group 減少護航艦,集中對地攻擊配置

兩個 strike group 組成既 battle group,作戰對象係國家級既艦隊

當然 e+ 只有一個太空強國有可能威脅到啦

燒山燈唔燈得中呢?

引用:
Airlifters Packed With Paratroopers Just Practiced A Sudden Long-Range Invasion Of Guam

The operation saw Air Force C-17s laden with airborne troops fly thousands of miles across the Pacific to raid Andersen AFB.

BY TYLER ROGOWAY
JUNE 30, 2020

As tensions in the Pacific Theater continue to increase, the U.S. military is flexing its muscles and reminding its potential enemies that it can reach out over vast distances and put boots on the ground on an island within a very short amount of time. Case in point, an emergency deployment readiness exercise that just saw paratroopers from the 4th Brigade Combat Team, 25th Infantry Division out of Alaska descend onto Guam via airdrop from C-17 Globemaster III transports.

The airborne assault mission covered nearly 5,000 miles on its inbound leg from Elmendorf Air Force Base outside of Anchorage to Andersen Air Force Base on the northern tip of the island of Guam. According to an Air Force release, 400 paratroopers were included in the mission, which made it the "largest airborne operation here in recent history."

https://www.thedrive.com/the-war-zon...vasion-of-guam
由手機版發出

此篇文章於 07-02-20 11:30 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-03-20, 04:25 AM   #1213
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
歐盟真係直情當冇野。
你有冇睇新聞架?歐盟直頭用咗Deplorable(可恥的)嚟形容国安法通過呀。

引用:
至少而家明顯中共係完全食住西方社會 。
加緊制裁圍堵都叫比人食緊?

唔係好明呢啲失敗主義邊度嚟囉,國際線手足呢年幾嚟不斷努力爭取到呢啲實質行動都仲可以話無用。

此篇文章於 07-03-20 04:28 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-20, 11:49 AM   #1214
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
恭喜香港成功復興文字獄文化

舊 07-03-20, 12:05 PM   #1215
真!DC
Banned User
奉行我道

歐盟次次都得把口
一邊譴責一邊用華為
睇下今次係唔係一樣
而家睇得美英有做實質野
由手機版發出
舊 07-03-20, 01:43 PM   #1216
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Hi Auntie Merkel

引用:
港國安法梅克爾冷處理 無意提供港人專屬庇護

〔即時新聞/綜合報導〕「香港國安法」引發國際關注,美英澳已表態願提供港人政治庇護,德國態度相對保守,總理梅克爾認為,德國現行的庇護規範適用全球所有人士,沒有計畫因港版國安法為港人量身打造。

德國7月接下歐盟理事會主席國一職,梅克爾在當地時間週四的記者會上表示,歐洲必須持續與中國對話,因為中國對整個世界和歐洲來說有其重要性,「我們會持續追求與中國進行各領域的對話,包括人權、社會議題、投資保護、貿易互惠及氣候保護等,因為若是排除中國,我們就沒辦法阻止氣候變遷。」

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/3216415
由手機版發出
舊 07-03-20, 03:31 PM   #1217
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
你有冇睇新聞架?歐盟直頭用咗Deplorable(可恥的)嚟形容国安法通過呀。

加緊制裁圍堵都叫比人食緊?

唔係好明呢啲失敗主義邊度嚟囉,國際線手足呢年幾嚟不斷努力爭取到呢啲實質行動都仲可以話無用。
國際線係好努力, 但就算你叫醒左歐盟, 只要佢地覺得自己唔受威脅, 仍然會繼續搵人民幣至上.

不過呢, 7月1後, 我相信真係唔同左了. 唔係話一國兩制破唔破壞 (其實呢樣野除左英國有面子問題外全球wfc), 而係38條. 加拿大人因為刺探情報被捉, 原來係用來換華為公主?
全世界所有國家都面對切身威脅了.

舊 07-03-20, 03:42 PM   #1218
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
38 條呢條先至最惡,
就算唔係香港人, 喺外國就算講左一啲土共唔啱聽嘅說話,
都可以比佢入罪, 嘩! 咁即係好似我喺美國講野鬧林鄭習種,
佢地已經可以話我危害國家安全, 甚至派人過嚟拉我,
唔洗叫美國引渡我都得啵!!
土共幾時惡到可以 Take control 全世界嘅人㗎?!!
佢地真係以為自己已經係 King of the World 呀?!! 簡直無理!!!

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-20, 03:45 PM   #1219
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Super Bus 查看文章
38 條呢條先至最惡,
就算唔係香港人, 喺外國就算講左一啲土共唔啱聽嘅說話,
都可以比佢入罪, 嘩! 咁即係好似我喺美國講野鬧林鄭習種,
佢地已經可以話我危害國家安全, 甚至派人過嚟拉我,
唔洗叫美國引渡我都得啵!!
土共幾時惡到可以 Take control 全世界嘅人㗎?!!
佢地真係以為自己已經係 King of the World 呀?!! 簡直無理!!!
問題唔係你講唔講某D野, 而係你任何國家的人可以隨時被拘捕, 之後當籌碼用來同你換野, 咁你點可能夠佢玩? 所有國策全部受佢影響?

所以好快已經有國家對香港出左旅遊警示, 講明叫國民唔係來, 否則有被任意拘捕的危險. "任意" 兩個字係exact wording

https://travel.gc.ca/destinations/hong-kong

National security legislation for Hong Kong came into effect on July 1, 2020. You may be at increased risk of arbitrary detention on national security grounds and possible extradition to mainland China.

此篇文章於 07-03-20 03:49 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-20, 03:58 PM   #1220
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: wing 查看文章
問題唔係你講唔講某D野, 而係你任何國家的人可以隨時被拘捕, 之後當籌碼用來同你換野, 咁你點可能夠佢玩? 所有國策全部受佢影響?

所以好快已經有國家對香港出左旅遊警示, 講明叫國民唔係來, 否則有被任意拘捕的危險. "任意" 兩個字係exact wording

https://travel.gc.ca/destinations/hong-kong

National security legislation for Hong Kong came into effect on July 1, 2020. You may be at increased risk of arbitrary detention on national security grounds and possible extradition to mainland China.
加拿大果兩個已經係最佳例子, 明明冇犯法嘅都拉你,
跟住佢地就隨便加個罪名比你, 你就係犯罪,
呢度先至可怕, 根本同黑社會標參勒索講數冇分別!!

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-20, 04:32 PM   #1221
真!DC
Banned User
奉行我道

本來外資當香港做個緩衝
而家唔知仲有冇外國中高層放心長駐香港
最好港共快d捉番一兩個外國人嚇一嚇外國勢力
由手機版發出

此篇文章於 07-03-20 07:29 PM 被 真!DC 編輯。
舊 07-03-20, 06:59 PM   #1222
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
但我相信好多白皮豬都未識死
:罵先比人拉je,我唔罵咪冇事

舊 07-03-20, 07:09 PM   #1223
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

呢位 Scott Perry 議員犯左國安法

引用:
https://twitter.com/RepScottPerry/status/1278722074052304899?s=19

RepScottPerry:

The United States must take immediate action to stand with Hong Kong. Speaker Pelosi and I agree that “one-party, two systems” is dead. I call for the House to pass H.R. 6947 to recognize Hong Kong as a separate, independent country.
由手機版發出
舊 07-03-20, 09:25 PM   #1224
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
美陸軍展開最大型空降演習,由亞拉斯加飛去關島模疑攻擊南海

同時太平洋既空母開始由兩個打擊群一齊組成戰鬥群

蘇聯瓦解後無國家可以組成威脅美國空母既艦隊

空母打擊群 Strike Group 減少護航艦,集中對地攻擊配置

兩個 strike group 組成既 battle group,作戰對象係國家級既艦隊

當然 e+ 只有一個太空強國有可能威脅到啦

燒山燈唔燈得中呢?

由手機版發出
等睇現役艦載無人機實戰
之外還有乜新玩具

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-20, 10:50 PM   #1225