Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-21-13, 03:25 AM   #126
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
砌左副DnT 咁耐
終於有機會試多幾次

無口巨巨好屈機
想問下巨巨覺得我main deck 好唔好用Judge's Familiar
定放入sb 好~?

之前聽過你提過可用Æther Vial
flash 隻1/1 好似幾正lol

===
thx a大教玩netrunner
試玩左一次覺得好正
不過仲未熟隻game lol

===

又係時候問定下星期6~
有冇人唔打pre-release and 會出去?
如果有~暫定應該係卡迷宮 or city~ 睇巨巨(s) 想去邊
希望會出現的各位巨巨
看到這post , reply 一下或私下send 我message 也可以

此篇文章於 04-21-13 03:33 AM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線  
舊 04-21-13, 04:25 AM   #127
scathezombie
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Cancer 查看文章
砌左副DnT 咁耐
終於有機會試多幾次

無口巨巨好屈機
想問下巨巨覺得我main deck 好唔好用Judge's Familiar
定放入sb 好~?

===
試玩左一次覺得好正

===

又係時候問定下星期6~
如果有~暫定應該係卡迷宮 or city~ 睇巨巨(s) 想去邊
希望會出現的各位巨巨
看到這post , reply 一下或私下send 我message 也可以
其實出席者應該留言, 因為咁樣大家可以知有幾多人會去玩, 人地見到人數多, 反應自然特別踴躍
雖然大家都知道係邊幾個常客了 : )

兩邊我都可以去, city幾好, "境觀" 唔錯 : )
scathezombie 目前離線  
舊 04-21-13, 02:05 PM   #128
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
賽後檢討,尋日副紅黑1 VS 1 EDH真係失敗,連勇丸都輸,尋晚番去睇DECK LIST,人地好多都係早段就搞對面D地然後自己啪低大獸,我果D就花拳繡腿,無咩殺傷力,同埋攻勢展開太慢
副DECK先放置一排,再諗下點改好,其實暫時都無咩心機搞1 VS 1,輸到灰
HM 目前離線  
舊 04-21-13, 02:11 PM   #129
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
賽後檢討,尋日副紅黑1 VS 1 EDH真係失敗,連勇丸都輸,尋晚番去睇DECK LIST,人地好多都係早段就搞對面D地然後自己啪低大獸,我果D就花拳繡腿,無咩殺傷力,同埋攻勢展開太慢
副DECK先放置一排,再諗下點改好,其實暫時都無咩心機搞1 VS 1,輸到灰
想一步登天很容易 , 拿出金條吧 XD
etwithme 目前離線  
舊 04-21-13, 02:14 PM   #130
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
砌左副DnT 咁耐
終於有機會試多幾次

無口巨巨好屈機
定放入sb 好~?

===
試玩左一次覺得好正

===

又係時候問定下星期6~
希望會出現的各位巨巨
無玩pre-releas , 原無意外應該會出去監視你 , 地點無乜所謂 , 不過應該有其他人要玩pre-release 吧? 你定果兩個地點所以你無玩XD?
舊 04-21-13, 02:28 PM   #131
HM

引用:
作者: etwithme 查看文章
想一步登天很容易 , 拿出金條吧 XD
應該係個方向砌錯左,人地果D好早期就有能力搞到人痛不欲生
錢既問題,其實自己本身鍾意打黑控,加上藍色貴同紅色平,咪砌紅黑,諗住用低成本砌一副有競爭力既DECK
OLIVIA覺得佢4分大將同生物戰能力強應該都OK,所以應該會TUNE DECK而唔係轉大將
而家要諗既,應該係GAME PLAN加快/減慢,中速太不上不下
減慢既就打5,6分妖獸,咁岩小弟手上有支偷襲
加快咪再出錢收加速野同攫取思緒果類卡

另外以後要多D請教ET大大點打DECK
HM 目前離線  
舊 04-21-13, 02:56 PM   #132
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
應該係個方向砌錯左,人地果D好早期就有能力搞到人痛不欲生
錢既問題,其實自己本身鍾意打黑控,加上藍色貴同紅色平,咪砌紅黑,諗住用低成本砌一副有競爭力既DECK
OLIVIA覺得佢4分大將同生物戰能力強應該都OK,所以應該會TUNE DECK而唔係轉大將
而家要諗既,應該係GAME PLAN加快/減慢,中速太不上不下
減慢既就打5,6分妖獸,咁岩小弟手上有支偷襲
加快咪再出錢收加速野同攫取思緒果類卡

另外以後要多D請教ET大大點打DECK
打deck , 我唔識wow , 我好弱 , 我只有抽水勁 , 不如我收你為徒 教你抽水秘技 ,哇哈哈
而且我原本就唔識整想贏既deck A.A
舊 04-21-13, 05:14 PM   #133
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: scathezombie 查看文章
其實出席者應該留言, 因為咁樣大家可以知有幾多人會去玩, 人地見到人數多, 反應自然特別踴躍
雖然大家都知道係邊幾個常客了 : )

兩邊我都可以去, city幾好, "境觀" 唔錯 : )
引用:
無玩pre-releas , 原無意外應該會出去監視你 , 地點無乜所謂 , 不過應該有其他人要玩pre-release 吧? 你定果兩個地點所以你無玩XD?
我冇玩pre-release~

星期六暫時有:
1)我
2)ET
3)zombie

或者暫定卡迷宮~
就個d打完pre-release 想join 我地的巨巨們~

引用:
打deck , 我唔識wow , 我好弱 , 我只有抽水勁 , 不如我收你為徒 教你抽水秘技 ,哇哈哈
而且我原本就唔識整想贏既deck A.A
你仲成日攪到人地反艇

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線  
舊 04-21-13, 05:25 PM   #134
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:

星期六暫時有:
1)我
2)ET
3)zombie

或者暫定卡迷宮~
就個d打完pre-release 想join 我地的巨巨們~

你仲成日攪到人地反艇
應該唔打pre-release,迷宮同城大都ok

舊 04-21-13, 05:34 PM   #135

無口, 我尋日無講錯, 大Jace已經超過$1000
http://store.tcgplayer.com/magic/wor...rtner=MAGCINFO
舊 04-21-13, 05:35 PM   #136

引用:

也不錯, 同在油尖旺
舊 04-21-13, 06:02 PM   #137
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: scathezombie 查看文章
無口, 我尋日無講錯, 大Jace已經超過$1000
http://store.tcgplayer.com/magic/wor...rtner=MAGCINFO
都話時空旅行果時要小心天氣不穩引發時空通道內部行雷閃電架啦!!
舊 04-22-13, 02:24 AM   #138
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
砌左副DnT 咁耐
終於有機會試多幾次

無口巨巨好屈機
定放入sb 好~?

===
試玩左一次覺得好正

===

又係時候問定下星期6~
希望會出現的各位巨巨
屈機?上次唔甩地果一場咁大把仲要靠埋廚獸頂幾turn先挨到後段咋,有1支啟示係起手死卡...
有貓頭鷹個版本係叫hate bears,同你果副個形態好似,詳細可以睇下
http://www.youtube.com/watch?v=k-FPrcA_E3Q 之類,阻到人幾次其實好易贏
你果副台面有優勢其實就唔駛扔太多獸上場,如果唔係俾人偷到位清場會好傷
mgsyfw 目前離線  
舊 04-22-13, 11:24 AM   #139
ammms
渣根懦夫

用耀揚屈騎士副 fun deck, sorry
不過其實騎士都有贏我
只不過星期六幾鋪都抽得好
一次 mulligan 都唔駛

Netrunner 其實是很好玩的遊戲
新版上年下半年先出
而家爬到 boardgame 第六的排名
有興趣我下次 gathering 也可以帶
黎緊星期六休戰
星期日 youtube 有 AKB live concert 睇
隔週再會!
ammms 目前離線  
舊 04-22-13, 12:49 PM   #140
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

http://www.wizards.com/Magic/Magazin.../feature/244b2

second sunrise modern banned lol

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線  
舊 04-22-13, 01:06 PM   #141
ammms
渣根懦夫

冇得打 gameboy 了
ammms 目前離線  
舊 04-22-13, 01:17 PM   #142
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
oh no 我有一張仲未賣出XDD
舊 04-22-13, 01:56 PM   #143
PaladinX
Junior Member

註冊日期: Jun 2012
引用:
作者: ammms 查看文章
用耀揚屈騎士副 fun deck, sorry
不過其實騎士都有贏我
只不過星期六幾鋪都抽得好
一次 mulligan 都唔駛

Netrunner 其實是很好玩的遊戲
新版上年下半年先出
而家爬到 boardgame 第六的排名
有興趣我下次 gathering 也可以帶
黎緊星期六休戰
星期日 youtube 有 AKB live concert 睇
隔週再會!
a大 no need to say sorry

if i use my Naya human it should be much quickly ....
PaladinX 目前離線  
舊 04-22-13, 03:09 PM   #144
Insane Gamer
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
edh Banned & Restricted List

Staff of Domination is UNBANNED

Trade Secrets is BANNED

Staff of Domination個價直飛到5美元

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線  
舊 04-22-13, 05:11 PM   #145
HM

引用:
作者: 26378669 查看文章

Staff of Domination is UNBANNED

有無解釋呢個決定既原因?
HM 目前離線  
舊 04-22-13, 05:11 PM   #146
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
作者: 26378669 查看文章

Staff of Domination 我有wow 岩晒啦 0.0 有無link睇下
舊 04-22-13, 05:19 PM   #147
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
有無解釋呢個決定既原因?
不過
Staff of Domination 原本就唔應該ban啦?要屈過佢既卡大把
佢一般者?
舊 04-22-13, 05:27 PM   #148
HM

引用:
不過
Staff of Domination 原本就唔應該ban啦?要屈過佢既卡大把
佢一般者?
我第一時間諗到無限mana
HM 目前離線  
舊 04-22-13, 05:41 PM   #149
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
我第一時間諗到無限mana
咁應該ban火球先 A3A
舊 04-22-13, 05:49 PM   #150
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

不過點睇都似綠deck專用 , 只要有一隻獸 可以Tap出5分法力 就做到無限mana

此篇文章於 04-22-13 06:00 PM 被 etwithme 編輯。
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM

現在的時間是 04:56 PM

手機版 | APP版