Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-08-17, 11:52 AM   #151
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
請問去到凍既地方, 係咁扣血, 要點攪, 同埋有條河要過, 想用磁石吸舊野嚟舖橋, 但係整嚟整去, 都打直唔到舊野

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 12:11 PM   #152
wlng00
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
請問去到凍既地方, 係咁扣血, 要點攪, 同埋有條河要過, 想用磁石吸舊野嚟舖橋, 但係整嚟整去, 都打直唔到舊野
如你是剛開始 上山前會有間屋 煮野食比阿伯(魚加辣椒) 佢會送你防寒衫一件
wlng00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 12:12 PM   #153
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
d神像可以放蘋果供奉,會有.....
之後再拎返走~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 12:16 PM   #154
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: wlng00 查看文章
如你是剛開始 上山前會有間屋 煮野食比阿伯(魚加辣椒) 佢會送你防寒衫一件
THX

用磁力點先個可以調整佢由打橫變打直?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 12:28 PM   #155
wlng00
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
THX

用磁力點先個可以調整佢由打橫變打直?
我次次都係放番係地下 再用個人 去調整
wlng00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 12:45 PM   #156
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 貓太部 查看文章
之後再拎返走~

...........

如果款款open world 都係咁,真係會唔同好多,令人留意多D game 中細節
搵到出黎果下,真係可愛+果下音效,滿足
比較接近得是batman 的問號... 都有好多變化

好多GAME 都是儲死物同無變化, 仲要白金之一, 真係似比人迫住儲,好多時變成留難玩家,

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 01:12 PM   #157
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
之後再拎返走~
入村之前坐木伐去咗個有兩個像嘅地方,地上面有個蘋果
靈機一動試下放上去睇下會唔會有嘢,結果真係

之後入村成五個像排响度,當然識做啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 01:14 PM   #158
野良猫
肥倫

引用:
作者: 信長 查看文章

...........

如果款款open world 都係咁,真係會唔同好多,令人留意多D game 中細節

好多GAME 都是儲死物同無變化, 仲要白金之一, 真係似比人迫住儲,好多時變成留難玩家,
暫時日廠明白開放世界要點做嘅係得老任
其他嗰啲只係無縫大地圖而已

此篇文章於 03-08-17 01:23 PM 被 野良猫 編輯。
舊 03-08-17, 02:12 PM   #159
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:

...........

十分認同
D細節好掂
掂到寧願卡下關 都唔想睇攻略

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 02:20 PM   #160
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 忍者 查看文章
大妖精係邊??

宜家連地圖都未開晒
打得好慢

去賭場屈左兩次兩千蚊
仲有可以用心心果或榴連果d煮餸,會有黃心心加,可以頂到少少
另其他都講左,妖精之泉用指定怪物part可加三part衫既防力

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 02:21 PM   #161
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: lineage19 查看文章
王家大劍點拎??

Sent from my iPhone using Gaforum
地圖右上方盡頭的孤島巨型迷宮(我反而想知寶箱有冇得再拿,把野斷左wwww)
同埋有個迷宮(力之試練(極致)會出60攻既神器
圖片

如果未去到個到,可以試下擦太刀(殘心之太刀32攻) 因為每次紅月d怪都會復活,連裝備都一樣
儲氣有一閃
位置,藍色格入面

此篇文章於 03-08-17 02:42 PM 被 kowloon 編輯。
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 02:25 PM   #162
貓太部
Crazy Gamer

有冇人買咗下載版放在機內置儲存?
會唔會load快好多?我見測試係內存最快....
舊 03-08-17, 02:26 PM   #163
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
昨晚先第一次拿到迴力鏢類武器...好好玩的要自己接番

引用:
有買咗下載版放在機內置儲存?
會唔會load快好多?我見測試係內存最快....
會再快d既,睇sandisk個測試,暫時好似內存 > sd card > game card

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-08-17 02:31 PM 被 赤武神 編輯。
舊 03-08-17, 03:14 PM   #164
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 赤武神 查看文章
昨晚先第一次拿到迴力鏢類武器...好好玩的要自己接番

會再快d既,睇sandisk個測試,暫時好似內存 > sd card > game card
想買下載版入內存,
今集係我第一次冇時間可以狂煲機去玩,所以想爭取多d時間去玩~

原來嗰把刀可以回力...?
舊 03-08-17, 03:38 PM   #165
天野
Insane Gamer

終於卡關
去到一個廟
有好多大石撞門,最後有架車仔有條路軌
按左製開左度閘但架野又唔郁
最後放棄左
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 03:42 PM   #166
samus
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
玩左咁耐都未有迷宮地圖係好大但好似漫無目的咁
samus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 04:26 PM   #167
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: samus 查看文章
如果你覺得漫無目的就去解主線 我通常主主下線周圍搵下野,如果周圍行又唔開地圖就真係冇目的亂行了
我自己一定係搵塔先,冇地圖好難有方向

玩到邊?

-------

此篇文章於 03-08-17 04:33 PM 被 赤武神 編輯。
舊 03-08-17, 04:43 PM   #168
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
無方向可以多同路人講野 會話你知附近有咩

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 04:44 PM   #169
awan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 赤武神 查看文章
如果你覺得漫無目的就去解主線 我通常主主下線周圍搵下野,如果周圍行又唔開地圖就真係冇目的亂行了
我自己一定係搵塔先,冇地圖好難有方向

玩到邊?
我日日一開始都諗住打主線,但係次次去主線途中都俾其他嘢吸引咗,行下行下越行越遠
awan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 05:18 PM   #170
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: samus 查看文章
我初初都有覺得漫無目的,
直至玩咗14-15個鐘我先有明確嘅流程,可能今集每個人心中嘅流程都唔同,
而家咁樣開始其實有d似以前臨爆機前嘅zelda,
身上咩都齊,可以去任何地方,
現在就變成好多故仔散落在世界各地,去慢慢搵返出嚟,
其實林克失憶...呢個故事背景再配上open world玩法,真係非常好~

大迷宮方面,
我暫時只完成其中之一個重要地點,
雖然唔大,但佢解迷機關比以前更密集,同集中,(呢一版,其他未玩)
只係少咗拎大細鎖匙指南針嗰d嘢,反而我覺得仲一氣呵成~
加上仲有咁多祠,支線,大量細微得意嘅設計,好玩到不得了~
舊 03-08-17, 05:20 PM   #171
野良猫
肥倫

响高山上遇哥布林,斬到佢跌咗低一格嘅平台
佢斬唔到我我又斬唔到佢,佢又行唔番上嚟
結果我送咗個炸蛋俾佢,睇見佢成隻炸落山跌死真係笑出嚟

仲有就係遇到座塔要用火燒咗啲滕先可以爬上去
我又唔想用火箭,結果响附近生火,燒著木頭行過去時突然同我落雨……
舊 03-08-17, 05:34 PM   #172
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
响高山上遇哥布林,斬到佢跌咗低一格嘅平台
佢斬唔到我我又斬唔到佢,佢又行唔番上嚟
結果我送咗個炸蛋俾佢,睇見佢成隻炸落山跌死真係笑出嚟

仲有就係遇到座塔要用火燒咗啲滕先可以爬上去
我又唔想用火箭,結果响附近生火,燒著木頭行過去時突然同我落雨……
唔肯定係咪你講個支塔,
有一支塔係生咗好多荊棘,我係就咁爬上去,
可以上到頂,但爬到要轉來轉去....
舊 03-08-17, 05:37 PM   #173
野良猫
肥倫

引用:
唔肯定係咪你講個支塔,
有一支塔係生咗好多荊棘,我係就咁爬上去,
可以上到頂,但爬到要轉來轉去....
應該係佢
我冇轉最後都係要用火箭
舊 03-08-17, 05:51 PM   #174
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
有扣血黑物質 那支塔, 左搵右搵搵到靚位先上到
唔知係咪唯一方法, 都幾蝦人

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 06:14 PM   #175
貓太部
Crazy Gamer

引用:
有扣血黑物質 那支塔, 左搵右搵搵到靚位先上到
唔知係咪唯一方法, 都幾蝦人
我尋晚都上咗呢個塔,又係咁諗,「唔知其他人係咪呢個位上」.....

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 07:21 PM

手機版 | APP版