Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-29-17, 03:50 PM   #376
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 細路翔 查看文章

點解條龍做隊友時要三隻先打到爆幾隻船,做敵人時就一發嘴炮轟爆長城
Dark side is strong
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 04:47 PM   #377
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
空眼黑龍升級青眼白龍
多咗600攻, 合理(ry

舊 08-29-17, 05:34 PM   #378
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
兩個角色合併 -> 但我印象中red viper係多次強調The mountain殺晒佢個妹Elia連埋對仔女(即係包埋Aegon), 而且劇組隨便俾個新名Jon Snow就可以, 何必用Aegon呢個名?

Lyanna 可能知道而將個仔命名為 Aegon,以紀念已死既 Aegon -> 紀念已離婚的大婆的兒子咁搞笑?

Rhaegar , Elia , Lyanna , Robert呢段四角關係實在好謎
紀念都唔係好奇怪,佢地關係又唔係大婆二奶爭產。
不過再諗下,如果 Lyanna 知道消息(可能 Ned 話左俾個妹知龍家已經 HGC),
為龍家留後命名 Aegon,為日後有機會做替身重奪鐵王座作準備?
感覺 Lyanna 個角色設定又唔係咁有機心。

舊 08-29-17, 06:25 PM   #379
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 神龍 查看文章
空眼黑龍升級青眼白龍
多咗600攻, 合理(ry
咁就應該快D拉埋另外兩隻落坑合體做究極龍啦b

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 06:49 PM   #380
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 2dn 查看文章
紀念都唔係好奇怪,佢地關係又唔係大婆二奶爭產。
根本就諗唔明佢地咩關係

Rhaegar和Elia係經High Septon正式(?)離婚, 但又無對外公佈, 甚至連應該和Elia關係好好的哥哥Red viper都唔知, 而且繼續坐住皇后個位

另一面Lyanna和Rhaegar結婚, 又係超級保密, 同樣又係連關係好好的哥哥Ned都唔知, 甚至Robert和Ned用Rhaegar綁架/強姦Lyanna的名義起兵造反, 佢兩個都十分堅持唔透露兩人其實係你情我願地結了婚

完全不打算公開的離婚/結婚, 搞黎做乜, 佢3個私了咪算囉 反正Elia作為Martell家的一員, 應該都唔介意一夫多妻(或多夫多妻...)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 07:29 PM   #381
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
根本就諗唔明佢地咩關係

Rhaegar和Elia係經High Septon正式(?)離婚, 但又無對外公佈, 甚至連應該和Elia關係好好的哥哥Red viper都唔知, 而且繼續坐住皇后個位

另一面Lyanna和Rhaegar結婚, 又係超級保密, 同樣又係連關係好好的哥哥Ned都唔知, 甚至Robert和Ned用Rhaegar綁架/強姦Lyanna的名義起兵造反, 佢兩個都十分堅持唔透露兩人其實係你情我願地結了婚

完全不打算公開的離婚/結婚, 搞黎做乜, 佢3個私了咪算囉 反正Elia作為Martell家的一員, 應該都唔介意一夫多妻(或多夫多妻...)
睇返第五集 Sam 果段,好似係寫左休書同埋秘密結婚,因為未正式離婚所以要秘密結婚?
Rhaegar 似係不愛江山愛美人果種,秘密去離/結,都算係私了啩。

舊 08-29-17, 08:21 PM   #382
細路翔
The One

引用:
根本就諗唔明佢地咩關係

你要用中世紀歐洲既思維去理解依件事,個時既歐洲係接受唔到一夫多妻

係出面有幾多件公認既野仔反而無所謂

加上人地係王二代,唔可以用正常人思維去理解

英國說大家抱團死
舊 08-29-17, 09:13 PM   #383
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
雷加當時同瘋王既關係其實已經唔好 (瘋王覺得雷加準備隨時造反

比武大會上雷加無視在場既太子妃直接同勞勃未婚妻萊安娜示愛又令王室蒙羞

休妻再娶可能已經唔可以直接擺上檯面做...
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 07:58 PM   #384
細路翔
The One

獵狗好明顯有神之視點知道自己應該一早領便當好過

英國說大家抱團死
舊 10-27-17, 11:50 AM   #385
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:

https://hk.news.appledaily.com/inter...71027/20195825

這是《射鵰》首次被正式繙譯成英文出版。英文版推介文字稱之為「一部中國版《權力遊戲》」,並稱作者金庸是「世界上最暢銷的作者之一」,其作品在全球銷量超過1億冊,其中還不包括數量龐大的盜版書籍。
唔係啩.
射鵰個故事咁王道又咁少悲劇, 又唔夠虐, 點叫中國版權力遊戲啊
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-19, 04:25 AM   #386
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

掘定出黎,S8最終季當同人作咁睇,應該舒服d?

舊 04-22-19, 11:54 PM   #387
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
第二集有驚嚇位

舊 04-29-19, 11:04 PM   #388
cancerman
Game Master

S8E3 大戰個幾鐘
Spoiler
見Jon走返入城又唔似追夜王覺得怪,所以都估阿妹會同夜王打。

舊 04-29-19, 11:29 PM   #389
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
收貨

呢個終極一戰唔錯
不過阿妹果支乜神兵黎? 唔記得了

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-19, 11:44 PM   #390
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
。。
嘩。。我究竟睇緊乜。。
雖然紅巫女講完,都估到係阿妹殺夜王 。。。
但係有冇必要做到A4 咁,出現幾個不死英雄
今集太誇張。。。OVER太多。。。

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
收貨

呢個終極一戰唔錯
。。
都係瓦雷利亞鋼做,可殺藍眼
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 05:39 AM   #391
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
收貨

呢個終極一戰唔錯
應該係...
唔知係咪 S1 刺客用黎殺唔到 Bran 果把匕首,本屬 Tyrion 的,Valyrian steel 造,俾阿媽搶左輾轉去到 Arya 手。
咁係咪暗示左 Arya 係 Azor Ahai ?
GRRM 知唔知架?
今集兩個o靚妹都好英勇

黑媽媽睇得好辛苦下。
The Night King 線哩場仗咁完都 ok 啦,對住班行屍,寫到鬥智鬥力可能仲奇怪。

此篇文章於 04-30-19 05:45 AM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 09:23 AM   #392
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
事後睇Twitter
除左黑媽媽
最多人講係戰術失誤
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 02:17 PM   #393
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
JON SNOW攪咩呀……

舊 05-06-19, 11:26 PM   #394
魚伕
Moderator

今集大家會唔會又一齊集中搵杯咖啡呢。。。

每一集都有驚喜比大家。。

魔劍萬歲。。。
舊 05-06-19, 11:49 PM   #395
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
oh

呢款魔劍比起LOTR那款強大太多了

不過最後玩講數有點凸禿,基本上係無說得可能,正常更應該龍母小隊已經被全滅罷,咁都仲放生你地走人?

舊 05-07-19, 08:29 PM   #396
cancerman
Game Master

唔知第五集龍女會唔會死,
佢死左就大家唔洗煩

舊 05-07-19, 09:58 PM   #397
魚伕
Moderator

值入式廣告 (誤)

認真!第一個搵到既,絕對係真。FANS
舊 05-08-19, 09:11 AM   #398
C.Ryo
Game Master

聽說已被消失了,可能HBO隊長已經穿越去攞走咖啡了XD

舊 05-10-19, 02:23 PM   #399
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
唔知點解, 都就來最後一戰完全FEEL唔到逼力, 好似都已經睇到某人坐定凹六等坐王位敢, 但我FEEL到三傻好似要爆SEED, 唔同會爆冷?
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-19, 05:30 PM   #400
C.Ryo
Game Master

今集咁先稱得上係Avengers
唔…

基本上將各人以往多季build up嘅嘢隨馬筒流水一樣冲走……
龍母軍暴走完即係代表佢最後唔會有櫈仔座,
要阿妹玩絶體絶命都市之後,流向似龍母會被Arya ko?
最後似係 Jon / Arya 座王座?

此篇文章於 05-13-19 07:10 PM 被 C.Ryo 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 06:00 PM

手機版 | APP版