Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-07-16, 11:43 AM   #26
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: david 查看文章
有翻爪,即係當套日本風情畫係黑歷史?

另外隻手係LOGAN個仔?
呢條時間線reset左啦,大佬

其實係博士老人痴呆咋下嘩?

舊 10-07-16, 11:44 AM   #27
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:

亦可能係 DoFP 另一條時間線

如果係X-23,查過佢係狼人嘅女性複製人

舊 10-07-16, 11:52 AM   #28
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:

就算未改世界線.

在DOFP都已經恢復鋼爪了(改變過去之前), 佢精神回到過去, 未來既肉體訓係床上伸出過鋼爪超多次

一係BUG, 一係當日本風情畫同DOFP之間相距既8年時間恢復左鋼爪囉.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 02:52 PM   #29
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
日本風情畫一直係黑歷史.

兩集狼人外傳都只算SPIN OFF,同本傳駁唔埋的

舊 10-07-16, 02:59 PM   #30
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
亦可能係 DoFP 另一條時間線

如果係X-23,查過佢係狼人嘅女性複製人
早幾個月果套-x-men, 最後end credit後出現左Mr. Sinister個機構, x-23係佢地用logan的DNA整出來的.

舊 10-09-16, 12:15 AM   #31
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

Aftermath

@wponx 張貼的相片 於 張貼

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 01:19 AM   #32
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
DOFP係年輕X博士身邊嘅狼人係 Ellen Page 將未來狼人嘅思想「超越時空」載入年輕X博士時代嘅年輕狼人。
而年輕狼人果時未俾人捉去改做鋼爪。

狼人外傳1係x men 1之前..
狼人外傳2係x men 3之後..

此篇文章於 10-09-16 01:30 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 01:22 AM   #33
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

狼人
好唔同..

舊 10-20-16, 06:07 AM   #34
david
The One

註冊日期: Mar 2002

原來JEAN就係WOLFIE...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 09:06 PM   #35
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
新Trailer好有The last of us味道
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 09:11 PM   #36
信長
The Flash

舊 10-20-16, 11:06 PM   #37
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
從Wikipedia嘅故事大綱:

2024年(即DoFP改寫歷史之後嘅新未來),X-Men被一個叫Nathaniel Essex(即Mister Sinister)領導嘅神秘財團Essex Corp消滅(即「天啟」臨尾出現收集Logan DNA樣本嘅Essex Corp),得返Logan同老教授避過一劫並隱姓埋名。隱居期間,Logan嘅再生能力漸漸衰退,而教授就患上老人癡呆症。故事會講述佢哋遇上一個被Essex追殺,叫Laury Kinney嘅「狼人少女」,並發現佢係Essex利用Logan DNA複製出嚟嘅新狼人。為保護呢位「親生女」,Logan決定同Essex進行最後反抗。

Laura wiki專頁
https://en.wikipedia.org/wiki/X-23

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 02:22 AM   #38
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
官方台灣中文字幕預告(1m58s)

https://www.youtube.com/watch?v=xA_3qcLviRE

香港3月2上
https://facebook.com/story.php?story...13750628651350

此篇文章於 10-21-16 05:42 PM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-16, 08:23 PM   #39
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
從Wikipedia嘅故事大綱:

2024年(即DoFP改寫歷史之後嘅新未來),X-Men被一個叫Nathaniel Essex(即Mister Sinister)領導嘅神秘財團Essex Corp消滅(即「天啟」臨尾出現收集Logan DNA樣本嘅Essex Corp),得返Logan同老教授避過一劫並隱姓埋名。隱居期間,Logan嘅再生能力漸漸衰退,而教授就患上老人癡呆症。故事會講述佢哋遇上一個被Essex追殺,叫Laury Kinney嘅「狼人少女」,並發現佢係Essex利用Logan DNA複製出嚟嘅新狼人。為保護呢位「親生女」,Logan決定同Essex進行最後反抗。

Laura wiki專頁
https://en.wikipedia.org/wiki/X-23
O岩O岩先救返班友又死哂,世界線收束?

舊 10-22-16, 08:46 PM   #40
信長
The Flash

最後一次做狼人,咁就十幾年了
另一看點,係X23 應該有動作戲,期待佢打得好激,有如當年KICKASS 的HIT GIRL咁
FOX 仲有套TEAMUP 的X-FORCE,
確認會有Deadpool ,cable.傳聞有X23, Psylocke

舊 01-19-17, 10:09 PM   #41
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 10:40 PM   #42
信長
The Flash

打人唔OK,偷野OK
教女有方

舊 01-19-17, 11:41 PM   #43
david
The One

有傳FOX要O係呢套戲入面幫HUGH完成心願做最後一次WOLFIE..

---
舊 01-20-17, 06:05 PM   #44
wing
格鬥低手

引用:
作者: 信長 查看文章
打人唔OK,偷野OK
教女有方
梗係啦.... 佢地偷野唔會搞出人命, 但如果打交....唔覺意錯手就死得人多.

舊 01-20-17, 10:34 PM   #45
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
一路睇條片,一路覺得是交叉人版的孤星淚
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 10:46 PM   #46
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我卻認為是x men 版 last of us

見到狼叔和x 教授變成這樣真是延悲涼

X23 真是像當年kick ass 超殺女又萌又打得

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 12:02 AM   #47
david
The One

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
根本就係啦,連OLD MAN LOGAN個造型同JEAN都有八九成似...

---
舊 01-21-17, 12:40 PM   #48
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
依家好似每集X-Men電影都係平行世界咁

同Wolverine全身骨骼都係Adamantium唔同, X-23只有手爪腳爪鍍上Adamantium

唔知有無Wolverine被Magento玩一幕

舊 01-22-17, 02:31 AM   #49
Rance
The One
ガハハ

https://www.comicbookmovie.com/x-men...-x-men-a148353
Confusing News: Hugh Jackman Says LOGAN Will NOT Be Set In The X-Men Movie Universe

睇怕又有好多人睇完又會話之前嗰集乜乜乜,點解今集物物物

舊 01-22-17, 02:44 AM   #50
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: Rance 查看文章
https://www.comicbookmovie.com/x-men...-x-men-a148353
Confusing News: Hugh Jackman Says LOGAN Will NOT Be Set In The X-Men Movie Universe

睇怕又有好多人睇完又會話之前嗰集乜乜乜,點解今集物物物
咁老實講我覺得比較似係官方已經搞到不能自圓其說先咁講。

如果狼人系列同X MEN電影世界觀無關
日本風情畫彩蛋由日本搭飛機遇上教授同磁力王搵佢幫手,唔係幫手DOPF咁係幫咩
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Wolverine (狼人, 曉治積曼| 2013年7月) ahleung 電影版 44 05-18-14 10:04 PM
徵求 x-men origins wolverine ps3 joker321 買賣專區 1 08-15-13 05:44 PM
[多機種] X-Men Origins: Wolverine 神祕人1號 電視遊戲討論版 102 03-09-10 01:20 PM
Team ICO working on 'the sequel' romrom2004 電視遊戲討論版 15 06-23-08 10:21 PM
Wolverine 信長 Cosplay同人MIX討論區 6 07-18-05 07:23 PM

現在的時間是 01:37 AM

手機版 | APP版