Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-27-06, 06:06 PM   #1
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
[找同好XD]Drag-on Dragoon 2

有冇人對Drag-on Dragoon 2有興趣丫~?
希望找人出番本同人誌

官網:
http://www.square-enix.co.jp/games/p.../contents.html

有冇人有興趣睇COSPLAY相?
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-06, 06:10 PM   #2
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
比較有興趣睇COS 神水守護者........HANCH..XD

有無人COS過奈威-真人類?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-06, 08:38 PM   #3
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 小J
比較有興趣睇COS 神水守護者........HANCH..XD

太陽之微笑?
把大槍好大工程喎
一定要有人cos Urick~

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 01:36 AM   #4
Areios

引用:

HANCH 漫畫節有人出丫~

真人類版下次會COS丫XDDD
準備大光燈同紋章中XDDD不過咁大工程o既野應該只會私影時先玩lu~
(玩唔到最多咪用photoshop加上去囉= =)

引用:
作者: 赤兵尉SETH
太陽之微笑?
把大槍好大工程喎
一定要有人cos Urick~
Urick之前有人cos丫~
可惜的是我地個團個個都有係欠左Urick…
那cos過的人又不肯join團…真可惜~_~
舊 02-28-06, 03:09 AM   #5
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
攞人COS BB LA/

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 01:44 PM   #6
Areios

引用:
作者: ZONDAS
攞人COS BB LA/
唔明…
舊 02-28-06, 02:36 PM   #7
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: Areios
唔明…
第一集最後果d食人怪嬰

舊 02-28-06, 02:57 PM   #8
Areios

引用:
第一集最後果d食人怪嬰
沒玩過第一集~_~"
舊 02-28-06, 03:40 PM   #9
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
第一集最後果d食人怪嬰
仲巨型過條龍

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 11:18 PM   #10
noel8890
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDdjkaeru
第一集興趣大d…
noel8890 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-06, 12:26 AM   #11
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
沒玩過第一集~_~"
梗Gain同Angel消失一幕你應該冇咩感覺...
上集Angel被封個結局勁感人,比戰機射飛彈炸死勁惡搞...
唔係太鐘意dod2既結局,不過仔超越老豆果幕都好正

舊 03-02-06, 03:50 PM   #12
Areios

引用:
梗Gain同Angel消失一幕你應該冇咩感覺...
上集Angel被封個結局勁感人,比戰機射飛彈炸死勁惡搞...
唔係太鐘意dod2既結局,不過仔超越老豆果幕都好正
雖然我未玩過第一集,不過我有惡補過架- -
邊個話我對果幕冇感覺架~差D喊添丫

好喜歡佢最尾用首歌來做BGM…
真係勁好FEEL~

不過今次的本子…
相信會惡搞多過正經- -"
因為買左本畫集,睇左佢個校園版惡搞之後
就好想畫…""
舊 03-02-06, 08:53 PM   #13
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

>因為買左本畫集,睇左佢個校園版惡搞之後

第二集本設定?
整體來說,俺比較喜歡第一集,雖然玩法有點悶......

舊 03-02-06, 10:35 PM   #14
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
話說回來我仲未打爆第2集...
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-06, 10:37 PM   #15
細路翔
The One

引用:
作者: 名次
話說回來我仲未打爆第2集...
隻game都痴筋既

三周目你無返咁上下nt力都唔洗指意打爆

英國說大家抱團死
舊 03-03-06, 12:16 AM   #16
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
我二週目都爆唔到a

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 12:59 AM   #17
Areios

引用:
作者: ZONDAS
我二週目都爆唔到a
引用:
作者: XENOS=翔
隻game都痴筋既

三周目你無返咁上下nt力都唔洗指意打爆
我都係- -打到二周目尾再生之卵就放棄左…(加上部機唔係我的- -要還番比人)
我控制唔到條龍
舊 03-03-06, 01:01 AM   #18
Areios

引用:
>因為買左本畫集,睇左佢個校園版惡搞之後

第二集本設定?
整體來說,俺比較喜歡第一集,雖然玩法有點悶......
係丫~特登訂番來的xdd
我重買左本小說同埋guild…

第一集的故事比較"扇"情吧~?
舊 03-03-06, 01:59 PM   #19
細路翔
The One

引用:

第一集燃D

英國說大家抱團死
舊 03-03-06, 02:30 PM   #20
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:

上集關係\

妹夫 > 妹妹 > Gain(哥哥) > Angel(?)a

舊 03-03-06, 03:25 PM   #21
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
聽說DoD的原畫者只係個業餘畫家@@

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 05:20 PM   #22
異.仔
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2006
最後都係重新申請左個ID = =
之前果個搞左好耐,放棄~

其實業餘都可以好勁!!!
如:一部份同人誌......
異.仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:30 PM   #23
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
我買唔倒本設定集啊
不過個人鐘意1個男主角同個故事多d~

回Areios,我好有興趣玩,不過o係我未肯定有冇時間之前
唔可以比個確實答覆你
你打算幾時出?
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:41 PM   #24
大淇@Goblins
Senior Gamer
貧窮兒童

註冊日期: Apr 2005
引用:
聽說DoD的原畫者只係個業餘畫家@@
業餘又點?靚就得啦
唔通人地比到專業個名又畫得唔好又叫專業啦喎
大淇@Goblins 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 10:08 PM   #25
Areios

引用:
上集關係\

妹夫 > 妹妹 > Gain(哥哥) > Angel(?)a
哈哈~係喎
真係講得通
又可以惡搞一下ccc

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2]復仇龍騎士?!!DRAG-ON DRAGOON攻略討論區 Metal Gear NT 攻略及心得交流區 351 04-29-04 02:18 PM
New:Sega新作名單(Shenmue III,Sega Superstars,OutRun 2,Panzer Dragoon Saga II...)??? 神祕人1號 電視遊戲討論版 46 04-26-04 10:44 PM
[XB]Panzer Dragoon 新作検討中? neo2046 電視遊戲討論版 0 04-12-04 11:10 PM
[PS2]Square-Enix ARPG大作Drag on Dragoon美版"Drakengard"預定3月2日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 02-20-04 01:36 PM
[XBOX] Panzer Dragoon Genos HAKAIDER 電視遊戲討論版 1 01-29-04 08:00 PM

現在的時間是 12:35 AM

手機版 | APP版