Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-07-10, 09:50 PM   #626
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: kaichung20 查看文章
但係果個炸彈人好合情合理咁令你覺得佢放炸彈係應該架
名曰:陽之下光!!!心跳幼馴染既先驅!!<--詩織我唔當係!!無feel
依家個人心跳人物排名榜頭3位(5位):
花櫻梨=都子>光>虹野=カイ
但都子o尼個幼馴染已經好強大

引用:
作者: chibiyuchan 查看文章
心跳2係經典中既經典!
10年後既今日我都仲係咁鍾意美帆同真帆

同埋心跳2同幾乎每個女角都有童年event哩個設定好讚,
好有命中註定既感覺
童年event
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
唔止呢個結局,佢條線本身都灰
而家心跳2,日jp psstore 600yen有得d/l,未玩過一定要試下
http://www.jp.playstation.com/softwa...000000001.html
近排都停左心跳4,玩完應該會買心跳2
想問下你頭像邊度搵番o尼

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-10, 03:25 AM   #627
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: Castor 查看文章
但都子o尼個幼馴染已經好強大
因為過份強大,所以超越左光
但係光響童年已經係人妻(介指都收左啦)

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-10, 01:39 PM   #628
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
因為過份強大,所以超越左光
但係光響童年已經係人妻(介指都收左啦)
我覺都子最閃都係白番之後餵野食果段, 果時都子真係好可愛同埋白化果時段對話真係

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 01-11-10, 10:24 AM   #629
chibiyuchan

註冊日期: Apr 2008
想問下知姬學姐個新制服event係唔係一定要識haru先開到?
wiki寫到好亂.
手頭上冇左haru出場個save,
如果係又要等下輪先收到了
chibiyuchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 01:44 PM   #630
kaichung20

引用:
想問下知姬學姐個新制服event係唔係一定要識haru先開到?
wiki寫到好亂.
手頭上冇左haru出場個save,
如果係又要等下輪先收到了
我攞果陣有識haru

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢
舊 01-12-10, 01:46 AM   #631
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
引用:
八重唔理佢,條線就真係好灰
但係行佢條線就後期怒放閃光彈
所以下落不明呢句...攪到唔理都子令我都好灰...

P.S:心跳2係我心中必玩game之一!!!花櫻梨呀!!!
記得攻略花櫻梨後期, 要校好時間整病自己來發生餵食event
唔可以響考試前 / 約會前 / 每月第三個星期日前病低
都咪話唔煩

心跳二最有印象真係有童年篇呢樣野
但好似會因為童年event而影響ending的角色只有光, 華澄, 茜?
花櫻梨直頭冇份...

クロエ頭像原圖希望
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 05:35 AM   #632
fatparrot
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 雪代緣 查看文章
記得攻略花櫻梨後期, 要校好時間整病自己來發生餵食event

クロエ頭像原圖希望

你講呢張wallpaper?
http://www.konami.jp/tokimeki4/special/wp_ny.html

另外, 大倉都子既CV 福圓美里終於(笑)有時間玩心跳4了, 有興趣既可以去佢既official web site:
http://misato.idt.jp/cgi-bin/sfs6_di...onth=01&day=08
fatparrot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 08:26 AM   #633
HM

註冊日期: May 2007
引用:
都咪話唔煩

但好似會因為童年event而影響ending的角色只有光, 華澄, 茜?
花櫻梨直頭冇份...

クロエ頭像原圖希望
有人貼左,新年圖黎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 10:58 AM   #634
chibiyuchan

引用:
都咪話唔煩

花櫻梨直頭冇份...

クロエ頭像原圖希望
美帆, 炎, 伊集院都有童年event
冇記錯的話舞佳姐姐都有
舊 01-12-10, 11:02 AM   #635
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
美帆, 炎, 伊集院都有童年event
冇記錯的話舞佳姐姐都有
舞佳姐無童年event爆唔到o架

舊 01-13-10, 08:02 PM   #636
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
作者: Asurada 查看文章
舞佳姐無童年event爆唔到o架
細個一定要溺水, 大個先可以溝倒大姐姐

詰說心跳2係咪PS時代最多碟的game?
前後8隻CD
(之後出the best版好似有5CD變左4CD?)
舊 01-13-10, 08:42 PM   #637
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:
細個一定要溺水, 大個先可以溝倒大姐姐

詰說心跳2係咪PS時代最多碟的game?
前後8隻CD
(之後出the best版好似有5CD變左4CD?)
the best都係5隻,其實o個3隻唔計啦,都係要買雜誌先會有
官方攻略本月底出,有冇人會買?

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-10, 10:48 PM   #638
fatparrot

引用:
作者: 風之將 查看文章
the best都係5隻,其實o個3隻唔計啦,都係要買雜誌先會有
應該會買啦, 不過邊到會有??
舊 01-14-10, 12:08 AM   #639
fatparrot

心跳回憶4 Internet Radio

http://www.onsen.ag/blog/?p=7925

預計今個月開始

參演者暫時有星川真希同皐月優.... 唔知遲o的會唔會有都子份呢?
舊 01-14-10, 10:01 PM   #640
tom2002

註冊日期: Oct 2009
都子張隱藏wallpaper 更新o左,
年糕變o左八爪魚香腸(沙希??)

仲有套衫....更似老婆了....

http://www.konami.jp/tokimeki4/special/wp_ny.html

此篇文章於 01-14-10 11:11 PM 被 tom2002 編輯。
tom2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-10, 11:47 PM   #641
fatparrot

引用:
作者: tom2002 查看文章

佢個 preview 都無update, 被騙了.... =_=

都好~又有新wallpaper 用~
舊 01-14-10, 11:52 PM   #642
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
thx,即用!

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-10, 11:58 PM   #643
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:

寂寞兔
都子果然好強\/

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-10, 02:18 AM   #644
chibiyuchan

引用:
我攞果陣有識haru
剛玩會長線時順便收到了
這張的知姬姐姐好萌啊
新校服裙子有夠短!
舊 01-15-10, 05:53 AM   #645
kaichung20

引用:

用緊啦~~THX
都子+圍裙呀!!! 中招啦

舊 01-15-10, 08:10 AM   #646
HM

引用:
作者: 河野貴明 查看文章
thx,即用!
俾你搶先一步用左
引用:
作者: fatparrot 查看文章
心跳回憶4 Internet Radio

http://www.onsen.ag/blog/?p=7925

預計今個月開始

參演者暫時有星川真希同皐月優.... 唔知遲o的會唔會有都子份呢?
唔可能無啦
舊 01-15-10, 08:52 PM   #647
雪代緣
Crazy Gamer

連官網都承認哂都子先係主角
舊 01-15-10, 09:34 PM   #648
HM

引用:
連官網都承認哂都子先係主角
訪談好似提過本身都子就係女主角
只係太有特色驚唔岩心跳風格先改左王道既星川同皋月做女主角
舊 01-16-10, 10:58 AM   #649
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: クロエ 查看文章
訪談好似提過本身都子就係女主角
只係太有特色驚唔岩心跳風格先改左王道既星川同皋月做女主角
會長無問題星川邊會係王道
睇下都子幾受歡迎不過官方唔承認,大家都會認都子先係女主角同正妻

舊 01-16-10, 01:00 PM   #650
Commander

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 風之將 查看文章
我會買
不過.......邊度有得賣才是問題........
Commander 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:14 AM

手機版 | APP版