Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
日本動漫畫討論版>長月達平「Re:ゼロから始める異世界生活 2nd season」#38「泣きたくなる音」
尼路 06:58 PM 05-17-16
作者: dark_ming_:
聽說,就因為他的「行動力爆燈」,而導致成為「自宅守備員」。
又個種太熱情為四周帶來麻煩然後逃避一切?
RPG之鬼 07:53 PM 05-17-16
作者: teealpha:
其實動畫縮減左D細節野先搞到看倌覺得劇情奇怪,男主D有D內心戲CUT左/簡單帶過
改編通常都係咁樣
我係睇完動畫 > 小說 > 動畫,都覺得動畫真係差啲
不過有畫面的漫畫或動畫要講心戲係好難做得好,尤其是已經有個藍本係度的
supermanlady 09:36 PM 05-17-16
ミニアニメ「Re:ゼロから始める休憩時間(ブレイクタイム)」#06
作者: :

dark_ming_ 09:57 PM 05-17-16
作者: 尼路:
又個種太熱情為四周帶來麻煩然後逃避一切?
對不認識或初相識的人,都可以像對待熟人般,
因而惹人反感、討厭。
aricwong 11:29 PM 05-17-16
可能我唔太鍾意果D完美超人的男主角啦~所以覺得掃把佬呢種男主角都唔差,係太過輕浮唔討人喜歡囉。
其實佢第四回可以唔去自殺的,但雷姆代替佢去受詛咒而死,佢又覺得個結局唔夠圓滿,所以主動RESET,呢度係就係唔多合理...但雷姆死左,會唔會知會令更多人棄番?XD
Freddy 04:51 AM 05-18-16
作者: aricwong:
可能我唔太鍾意果D完美超人的男主角啦~所以覺得掃把佬呢種男主角都唔差,係太過輕浮唔討人喜歡囉。
其實佢第四回可以唔去自殺的,但雷姆代替佢去受詛咒而死,佢又覺得個結局唔夠圓滿,所以主動RESET,呢度係就係唔多合理...但雷姆死左,會唔會知會令更多人棄番?XD
我覺得佢內心爭扎緊藍毛係殺死自己同唔想藍毛死之間
所以佢一開始都下唔到決心跳崖
如果唔係佢記返起兩姐妹扼過佢隻手
原來其實佢地都係心地善良
曾經幫過自己
佢都唔會有覺悟下定決心去救兩姐妹
同第一ROUND原本唔想救女主但最後都決定要救女主一樣....
只可以話男主太有愛,同肯犧牲小我完成大我
尼路 05:11 PM 05-18-16
係大愛,就算用主角視點所有人都相識唔知有無一個月,第一回時同女主更唔夠一日,為左識左唔夠一日的人去死係大愛。
GUSTAV 06:04 PM 05-18-16
係大愛,就算用主角視點所有人都相識唔知有無一個月,第一回時同女主更唔夠一日,為左識左唔夠一日的人去死係大愛。
為女死為女亡既野....
shooter 10:43 PM 05-18-16
神無條件愛世人..... 男主可能係...... 神

但好似佢只愛女人...... 所以只可能係 ... 半神
大破人間 11:08 PM 05-18-16
作者: shooter:
神無條件愛世人..... 男主可能係...... 神

但好似佢只愛女人...... 所以只可能係 ... 半神
咁又唔一定既。
大宅篇我記得昴基本上係決心“一個都不能少”,我覺得即使死既係腹黑魔法師,昴也會去救。

頭篇的羅姆爺也是。
KENSNAKE 11:11 PM 05-18-16
作者: 大破人間:
咁又唔一定既。
大宅篇我記得昴基本上係決心“一個都不能少”,我覺得即使死既係腹黑魔法師,昴也會去救。

頭篇的羅姆爺也是。
但佢靠運氣先過到第一關,之前死3次同解決事件冇關係。
Samng 11:41 PM 05-18-16
的確一般而言這個時間點主角應該未親近到可以為2姐妹去死,作者一直都將主角設定成對別人的善意加倍奉還(一個好人),係當時個氣氛(更重要係劇情流向)主角都係去死死算吧

亦都係之後我覺得矛盾既地方
明明依個時點未係太熟都可以為レム自殺,後面回鄉馬車レム犧牲之後,主角突然變得怕死嚇到瀨尿都要逃走時(還要不是有什麼計劃下次restart,而是純粹逃命),就覺得スバル你給我快點去死,立即死。不過都係為左之後既劇情發展

Samng 11:53 PM 05-18-16
作者: 大破人間:
咁又唔一定既。

頭篇的羅姆爺也是。
其實主角只會不惜一切犧牲自己救女性角色(就結果論)
第四卷
就真係有因為各種考慮而放棄幫羅姆爺
應該在自殺那時開始主角為左Perfect clear變得有點不介意Save/Load,不過perfect既條件好像很少包括男性(至少外表上)
Freddy 01:55 AM 05-19-16
第一回LOOP左2,3次應該都算識左幾日
大宅LOOP4次每次5日都應該差唔多一個月
反而女主識左一日對男主超好有點那個...
救命恩人係唔同D

同埋男主每次救人都講過唔想死的(冇諗過要死)
除左自殺之外都係不可抗力咁死啦
supermanlady 10:07 PM 05-20-16
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第8話「泣いて泣き喚いて泣き止んだから」予告
作者: :

十一月 12:02 PM 05-23-16
這個男主角的煩人程度真係神級
如果我身邊有個咁樣的人,我一定會想盡辦法唔同佢見面
LR猫 12:04 PM 05-23-16
作者: 十一月:
這個男主角的煩人程度真係神級
如果我身邊有個咁樣的人,我一定會想盡辦法唔同佢見面
所以佢咪NEET咗
tung999 12:14 PM 05-23-16
特別係呢2集在趕進度 D對白完全係一句接一句 仲要講得好快
咁樣壓縮法 成個煩膠感放大左勁多
ED又成為祭品換來多一個EVENT wwwww
小Ray 01:35 PM 05-23-16
如果唔係知道佢不停 Loop 既慘況..
真係好難會鐘意這男主角

佢知唔知自己今次既表現實在太做作, 好惡心
teealpha 03:11 PM 05-23-16
作者: 小Ray:
如果唔係知道佢不停 Loop 既慘況..
真係好難會鐘意這男主角

佢知唔知自己今次既表現實在太做作, 好惡心
佢自己都知嫁,所以佢咪嘔左俾你地睇囉
shooter 07:22 PM 05-23-16
工作能力合格 = 人品忠誠合格??
只要不偷懶,努力工作,就唔會被 藍妹 殺??
作者是用這個 邏輯 嗎?
LTKS 07:53 PM 05-23-16
パック → 人格驗證
エミリア睇嚟輕輕嘅一句因而變得值得信賴?
尼路 08:16 PM 05-23-16
真正的大愛其實佢班囡囡,對著個識左唔夠幾日就咁煩的人,真係唔好感度變零都出奇重可以咁溫柔……
Lamsze 09:11 PM 05-23-16
知道左係村果到而發生詛咒,應該更加離開?再接近查明好危險
如果要接觸先發動到,甘男主每次死而又有接觸既就係柏克同艾米莉亞 )0(
Freddy 09:18 PM 05-23-16
作者: Lamsze:
知道左係村果到而發生詛咒,應該更加離開?再接近查明好危險
如果要接觸先發動到,甘男主每次死而又有接觸既就係柏克同艾米莉亞 )0(
柏克用陰魔法果陣有一瞬間覺得佢就係咒術師
不過我都覺佢明知村有事都仲要去好似....
但佢又要搵出真凶,真係無計
藍毛表情好似知道村有內幕咁
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面