Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電視遊戲討論版>問GRANDIA 2 II o既秘聞,係潮聞黎
【子夜】 10:12 AM 06-08-05
可能GRANDIA 2係好耐o既事,
but我買左ps2冇耐,想玩隻RPG跟手要埋設定集咁煲
所以諗起GRANDIA 2 同GRANDIA X,
八到2係易玩唔好玩但故仔好,X好玩但故仔差
想問下:

GRANDIA 2 DC版同PS2有咩唔同?
GRANDIA 2 有出電腦韓國版?
響BT上流傳o既GRANDIA 2簡中文版同繁中文版係唔係game art出架?
GRANDIA 2 玩唔玩得過?
抵玩的話,7980果個box set抵唔抵?

thx~~
【子夜】 10:37 AM 06-08-05
自己睇左巴哈姆啦,但好似重多左問題
box set SOUND TRANK好少歌o既咩?
日文版有冇人玩過?
唔關GRANDIA II事 shadoe heart2個故仔好唔好?
ELT 10:38 AM 06-08-05
作者: 【子夜】:
可能GRANDIA 2係好耐o既事,
but我買左ps2冇耐,想玩隻RPG跟手要埋設定集咁煲
所以諗起GRANDIA 2 同GRANDIA X,
八到2係易玩唔好玩但故仔好,X好玩但故仔差
2唔係唔好玩, 只係1好玩得滯
X就唔好玩...

想問下:

GRANDIA 2 DC版同PS2有咩唔同?
以我所知冇野唔同

GRANDIA 2 有出電腦韓國版?
有出過

響BT上流傳o既GRANDIA 2簡中文版同繁中文版係唔係game art出架?
係GAMEARTS授權一間台灣代理, 以韓國版改中文宇(我都有買, 4CD都係100蚊), 另外仲有大陸簡體字版

GRANDIA 2 玩唔玩得過?
當然玩得過啦, 戰鬥果part最爽, 不過grandia 1更加值得玩

抵玩的話,7980果個box set抵唔抵?
7980yen?? 你指 grandia 3特典? 各花有各眼, 身為fans低唔低都會買, 如果只想打機可以只買普通版
柴崎幸 10:40 AM 06-08-05
Grandia2算係好好玩架啦,D人設又正,故事又好。
但係GrandiaX真係差到爆...
cloud 11:03 AM 06-08-05
Grandia 2 超好玩~故事正~!
個battle system 最正

LeeKH 11:53 AM 06-08-05
作者: cloud:
Grandia 2 超好玩~故事正~!
個battle system 最正
真係好好玩, 是我人生爆的第一隻RPG(慚愧).

個combo系統, 可以後發先至, 截住敵人出招, 真係一流.

每次打大佬前, 例必有個save point在附近俾你save, KO左可馬上來過, 不用又花時間go through大量劇情或迷宮.

graphic, 人設都好靚.

可惜我是玩老翻, 後來想買返隻正版美版都找不到了.
gc64 12:14 PM 06-08-05
作者: LeeKH:
真係好好玩, 是我人生爆的第一隻RPG(慚愧).

個combo系統, 可以後發先至, 截住敵人出招, 真係一流.

每次打大佬前, 例必有個save point在附近俾你save, KO左可馬上來過, 不用又花時間go through大量劇情或迷宮.

graphic, 人設都好靚.

可惜我是玩老翻, 後來想買返隻正版美版都找不到了.
玩DC既話隻正版都係25蚊,不過唔知依家仲有無~
主人 01:03 PM 06-08-05
咁樣係咪12X都有出電腦版?
ELT 01:39 PM 06-08-05
作者: 主人:
咁樣係咪12X都有出電腦版?
推出版本如下:
1 - SS, PS
2 - DC, PC, PS2
X - PS2
3 - PS2

我都想1會出番PC版, 想重溫番但又懶得拎番部SS出黎....
奇蹟少年J 01:34 PM 06-08-05
Grandia 2.....i bought it with $10AUD last mouth...about $60HKD, but is english ver.
chammi 03:14 PM 06-08-05
g2 幾好玩~

gx我覺得係個故仔差d~但講戰鬥其實好爽~
我覺得幾好玩~

咁當然g第一集係太正~所以一比較就覺得續集不及~
但我都一樣玩得好開心~

個人覺得g2同gx都值得一玩~
【子夜】 12:06 AM 06-09-05
多謝咁多位意見~!
我查grandia 2其實都係第一集影響我~
唔掂game好耐,ps2咁多rpg,唔知咩玩得過....

返回主題版面