Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-15, 05:47 PM   #26
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
睇日本仔報告話部機不為率幾高下
所以我縮佐
樓主部機有無事

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 08:06 PM   #27
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
訂左不過未俾錢
有人報告呢部機個firmware 係同retron5 同一間廠
同埋冇RGBS 輸出都係差D..
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 09:22 PM   #28
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 廢人 查看文章
睇日本仔報告話部機不為率幾高下
所以我縮佐
樓主部機有無事
我抽插了好多次,到現時都冇乜問題la, 基本上 FC, SFC 及 MD 插位要習慣一下,不要插太入就可以了,PC Engine 及 GBA 插位造工好一點,確認率好高! 另一位版友提及這跟 Retron 5同核心,我相信也差不多,但 Retron 5 造工不太好,插位太緊會連卡帶槽抽出,但今次還好la, 起碼全中文界面及User Friendly!

這機始終存在好多版權灰色問題,但想買這機的人大部份都是想重溫自己的收藏吧,其他沒有想太多了,如令版友或慨有利益者不快就請見諒la
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 02:20 AM   #29
hangyodan
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
我都入咗,但我部有好大問題,玩玩下會自動斷電關機,(約幾分鐘內), 今日再試時畫面仲會間中變色同無畫面,我部係經AmiAmi 訂的,而家同佢哋交涉緊換機。
hangyodan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 10:26 AM   #30
tsubasa22

註冊日期: Jan 2007
如果無帶,可唔可以下載人地D game玩
tsubasa22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 10:32 AM   #31
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: tsubasa22 查看文章
想搵XX過主啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 10:56 AM   #32
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
如果無帶
其實依家有好多途徑可以買返
由手機版發出

此篇文章於 11-09-15 11:00 AM 被 廢人 編輯。
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 11:12 AM   #33
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
見你得9個POSTS,應該做佐CD-ROM好耐啦。

引用:
電視遊戲討論版使用守則

- 請不要討論任何有關翻版的話題, 要求/提供任何有關翻版的資料

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=177040
版規第一條。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 11:12 AM   #34
tsubasa22

引用:
作者: D.K. 查看文章
想搵XX過主啦
Dont understand why you get mad
I also want to buy this machine but only a few cartridge at home, so wanna know need buy or can share
舊 11-09-15, 11:16 AM   #35
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
電視遊戲討論版使用守則

- 請不要討論任何有關翻版的話題, 要求/提供任何有關翻版的資料
部機有冇呢D功能都好, 都不能討論. 以上

大જિંગ
大징

舊 11-09-15, 11:19 AM   #36
tsubasa22

引用:
作者: david 查看文章
見你得9個POSTS,應該做佐CD-ROM好耐啦。

版規第一條。
Lee 部新機好多人都唔清楚佢有咩功能,唔比問?
唉,that's why a lot of ppl leave this forum
舊 11-09-15, 11:25 AM   #37
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
Lee 部新機好多人都唔清楚佢有咩功能,唔比問?
唉,that's why a lot of ppl leave this forum
明知故問, 同翻版有關一切都唔比.
你有興趣可以去其他壇或者GOOGLE, 實搵到
好行~

大જિંગ
大징

舊 11-09-15, 11:28 AM   #38
tsubasa22

引用:
這...不就是自製翻版嗎...
點解講Lee句又無問題?
舊 11-09-15, 11:30 AM   #39
tsubasa22

引用:
明知故問, 同翻版有關一切都唔比.
你有興趣可以去其他壇或者GOOGLE, 實搵到
好行~
唔夠人講又叫人走?米甘小氣la
舊 11-09-15, 11:32 AM   #40
D.K.
Game Master
こなみきりえ

OK, 我唔夠你講, 你再問我上天台講啫. 我小氣到爆架

大જિંગ
大징

舊 11-09-15, 11:34 AM   #41
david
The One

引用:
點解講Lee句又無問題?
你認真的嗎?

我係質疑緊呢舊O野應唔應該係到繼續討論,因為個所謂「BACK UP」功能同自製翻版幾乎一樣。

而你係直接問邊到有得下載呢O的「翻版」...

---
舊 11-09-15, 11:36 AM   #42
tsubasa22

引用:
OK, 我唔夠你講, 你再問我上天台講啫. 我小氣到爆架
你都未答我點解David話部機可以做老X又無問題?
舊 11-09-15, 11:39 AM   #43
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
你都未答我點解David話部機可以做老X又無問題?
當事人響度, 我邊洗幫佢解釋
如果你認為唔妥當, 可以放上天台.

要講O既都講晒啦, 你喜歡請繼續

大જિંગ
大징

此篇文章於 11-09-15 11:44 AM 被 D.K. 編輯。
舊 11-09-15, 11:40 AM   #44
tsubasa22

引用:
你認真的嗎?

我係質疑緊呢舊O野應唔應該係到繼續討論,因為個所謂「BACK UP」功能同自製翻版幾乎一樣。

而你係直接問邊到有得下載呢O的「翻版」...
我無問邊到有得下載 ??
我係質疑緊呢舊可唔可以玩「BACK UP」
舊 11-09-15, 11:47 AM   #45
david
The One

我當你中文肥佬好未?你自己睇O下你講過乜先好插我啦。

前文(頭POST)
引用:
一放卡帶入機已詢問是否 Copy 到 SD Card, 即之後不用再放卡帶進去也可遊玩

後理:
引用:

---
舊 11-09-15, 11:51 AM   #46
tsubasa22

引用:
我當你中文肥佬好未?你自己睇O下你講過乜先好插我啦。

前文(頭POST)

後理:
其實你知唔知你quote段文出黎係證名唔到我有問邊到有得下載 ??
比心機諗過la
舊 11-09-15, 11:53 AM   #47
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
我無問邊到有得下載 ??
我係質疑緊呢舊可唔可以玩「BACK UP」
唔駛拗啦
總之問「玩唔玩得」「邊到搵得到」都一樣會觸犯版規
一日版規無改就一日都要跟
入鄉請隨俗

引用:
↑好明顯係問緊「玩唔玩得」

舊 11-09-15, 11:56 AM   #48
tsubasa22

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
唔駛拗啦
總之問「玩唔玩得」「邊到搵得到」都一樣會觸犯版規
一日版規無改就一日都要跟
入鄉請隨俗

↑好明顯係問緊「玩唔玩得」
then why this sentence is valid according to your explanation ??
這...不就是自製翻版嗎..
舊 11-09-15, 12:05 PM   #49
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
…其實你可以上天台問版主甚至A.M如何定斷。
不過在下覺得DAVID果句係質疑產品會否成老翻恩物,既冇要求亦冇提供。
而你果句嘛…

舊 11-09-15, 12:09 PM   #50
tsubasa22

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…其實你可以上天台問版主甚至A.M如何定斷。
不過在下覺得DAVID果句係質疑產品會否成老翻恩物,既冇要求亦冇提供。
而你果句嘛…
我都無求亦冇提供woh,唔明你地個個先入為主以為我求link,而家有google仲洗求咩

此篇文章於 11-09-15 12:13 PM 被 tsubasa22 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Retro City Rampage: DX(DS Shop) jyeung1 手提遊戲機討論版 2 07-05-14 12:10 AM
[SELL] 出售全新 Gears of War 3 Retro Lancer Replica 一支 Marco 買賣專區 3 12-25-13 02:35 AM
Nike Air Jordan 12 XII Retro Black Red AJXII nds 買賣專區 0 12-08-13 01:51 PM
[Wii] Donkey Kong Country Returns [Retro Studio 開發] MO 電視遊戲討論版 79 12-11-10 11:27 AM
[retro]Video Games Live - 8 bit music 6402oen 電視遊戲討論版 1 07-18-06 03:46 AM

現在的時間是 08:19 PM

手機版 | APP版