Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-17-13, 10:01 PM   #601
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
新生FFXIV P/D吉田です。先行体験版(オープンβテスト)へ多数のご参加ありがとうございます。同時接続者数が12万人を超える状況となっており、これよりJP新規2ワールドの追加を行います。(1/2) #FF14

12萬
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 10:05 PM   #602
Sheva
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2004
想問PS3如果想玩BETA係咪就咁開SQUARE ACCOUNT, 跟住入PSN DOWNLOAD?
駛唔駛去邊度再註冊?
Sheva 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 10:09 PM   #603
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: Sheva 查看文章
想問PS3如果想玩BETA係咪就咁開SQUARE ACCOUNT, 跟住入PSN DOWNLOAD?
駛唔駛去邊度再註冊?
可以係度註冊
https://secure.square-enix.com/accou...betatop?rgn=jp
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 10:12 PM   #604
okabe

引用:
駛唔駛去邊度再註冊?
https://secure.square-enix.com/accou...betatop?rgn=jp

去尼到 有SE A/C既就去下一步,無既會跳去開SE A/C ,之後會問你PC/PS3
之後CHECK MAIL 拎CODE
拎到CODE 之後去帳號管理既CODE入力,之後就會DL 主程式
DL 完開GAME要轉語言唔係會黑畫面
舊 08-17-13, 10:23 PM   #605
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
Thanks your help

但出現指令錯誤玩唔到.......

舊 08-17-13, 10:27 PM   #606
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: kaimankg 查看文章
Thanks your help

但出現指令錯誤玩唔到.......
出 license agreement 個時error?可以跟呢度改試下。

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=702
引用:
作者: hydefai 查看文章
試下咁.

去My documents > my games > FF14 個FOLDER > Edit "FFXIV_BOOT.cfg
改 B4EulaAgreement 由0 轉去1.
唔係EulaAgreement 唔好搞錯.
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 10:39 PM   #607
Sheva

感謝真十人同okabe2位巴打!
舊 08-17-13, 11:15 PM   #608
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
玩到了,但不能創角色打完名,創角不成功....

舊 08-18-13, 01:53 AM   #609
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: okabe 查看文章
今日5點開始,無論有無玩過,都可以直接申請玩到
訂左果D都一樣,你試下重新裝過
引用:
作者: holsety 查看文章
冇任何update?
引用:
知道你問題所在了

你買了PSN版要到22號先會自動有更新同你DL主程式

現在要試既話去主網申請
之後會MAIL給你一個12位既CODE
到PSN帳號管理選CODE入力
自然就會有主程式 6451MB既檔案下載
引用:
作者: littleyip 查看文章
轉PS3 語言 我轉左英文就玩得.

如okabe所言,要8/22先玩到=-=
謝大大們解答~

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 03:35 AM   #610
field11

註冊日期: Oct 2009
追post 追到呢篇寫住:
●Oβ的角色資料會延續到正式版(無重大bug情況下)

咁而家OB揀既server 變得重要.

GAF 有無集合既server? 係bahamut嗎?
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 10:02 AM   #611
Sheva

巴打我用ps3+22寸大牛龜電視+色差線玩(得480p)
d 字型好細睇得好辛苦,請問係咪正? 有無得較番大?定係要用番大尺寸高清電視會好d?
舊 08-18-13, 11:16 AM   #612
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
要入legacy server一定要am時間

岩岩呢個鐘kick左我server兩次,太多人

個msg易打左
唔駛下下ctrl t/p/r

舊 08-18-13, 12:19 PM   #613
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
reg 了 ps3 beta 版, 按了download 主程式後, 畫面中間出現幾條直線....應該係loading中.....請問.係唔係要等好耐?
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 12:37 PM   #614
okabe

引用:
作者: tallken 查看文章
reg 了 ps3 beta 版, 按了download 主程式後, 畫面中間出現幾條直線....應該係loading中.....請問.係唔係要等好耐?
第一次download 主程式後,之後會安裝 (大約45分鐘)
裝完之後會跳入LOGIN PAGE之後再要DL(大約15分鐘)

真係裝哂野開始玩得既,唔會LOAD好耐
舊 08-18-13, 01:37 PM   #615
Alucardo
Junior Member

註冊日期: Mar 2006
本身係舊美版PC 玩家,無申請到Beta 4 Test

想問下Install 完 ffxivsetup.exe之後,唔知點解用SE 舊Account 登入唔到下載Game... 
是否要等到27號之後先開放登入及下載?

我係SE官網check 過 Account 係ok,如下

Alucardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 01:37 PM   #616
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
巴打我用ps3+22寸大牛龜電視+色差線玩(得480p)
d 字型好細睇得好辛苦,請問係咪正? 有無得較番大?定係要用番大尺寸高清電視會好d?
config中有字体大小可較

舊 08-18-13, 01:55 PM   #617
tallken
Crazy Gamer

引用:
第一次download 主程式後,之後會安裝 (大約45分鐘)
裝完之後會跳入LOGIN PAGE之後再要DL(大約15分鐘)

真係裝哂野開始玩得既,唔會LOAD好耐

太耐冇開ps3,好多野唔係好記得, 約一小時前,按download 後....仲未見downlload % bar 的畫面
舊 08-18-13, 02:18 PM   #618
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
請問要點樣先可以放野去market board賣?

舊 08-18-13, 02:19 PM   #619
okabe

引用:
作者: tallken 查看文章
太耐冇開ps3,好多野唔係好記得, 約一小時前,按download 後....仲未見downlload % bar 的畫面
一般禁左DL之後就會即時SHOW DL左幾多%
大約幾多分鐘完成
你DL果個檔案係幾多MB?
舊 08-18-13, 02:22 PM   #620
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
大家都係 Bahamut server 嗎 ?
而家 Bahamut 開新人入唔到了

舊 08-18-13, 02:32 PM   #621
tallken
Crazy Gamer

引用:
一般禁左DL之後就會即時SHOW DL左幾多%
大約幾多分鐘完成
你DL果個檔案係幾多MB?
現在先開始download, 要3 個小時
舊 08-18-13, 02:35 PM   #622
Sheva

引用:
作者: holsety 查看文章
config中有字体大小可較
Config 淨係較到window log (對話框)既字體,其他 in game 字體eg.能力值或者同npc對話既字體都無得較
舊 08-18-13, 02:44 PM   #623
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
入唔到game
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 02:46 PM   #624
Alucardo
Junior Member

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Marco 查看文章
大家都係 Bahamut server 嗎 ?
而家 Bahamut 開新人入唔到了
Bahamut 開新人入唔到了 X 2
Alucardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-13, 03:23 PM   #625
field11

註冊日期: Oct 2009
我尋晚用左3個鐘先入到bahamut
如果叫frd 一齊玩要佢用3個鐘揀server, 唔使旨意有得玩.
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
<未完>Final Fantasy XIII まだお仕事は終わらなそうです! neo2046 電視遊戲討論版 766 09-17-14 07:29 PM
[動畫] 『FINAL FANTASY Vll ADVENT CHILDREN COMPLETE』Blu-ray版 好評発売中 money 日本動漫畫討論版 400 07-19-09 04:43 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM

現在的時間是 02:51 PM

手機版 | APP版