Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-04-19, 11:02 PM   #301
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
雖然連官方自己都劇透, 但緊要個d唔該各位開攻略區討論啦, 我想留驚喜到玩game個陣...

引用:
作者: STRIFE 查看文章
開返隻4SE玩下V哥,再睇下網上D COMBO片,有時真係諗唔透做COMBO片果D係唔係人黎
人大左手速仲要慢左好多,連以前自己做到既JC依家都做唔返
我覺得Combo片個d唔係TAS就係有六隻手
Nero同Vergil 都算, Dante個堆真心覺得唔係人類

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-19, 11:04 PM   #302
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
雖然連官方自己都劇透, 但緊要個d唔該各位開攻略區討論啦, 我想留驚喜到玩game個陣...

我覺得Combo片個d唔係TAS就係有六隻手
Nero同Vergil 都算, Dante個堆真心覺得唔係人類
係一個空中combo裡面夾三個Guard Cancel飄移跟住Trickster跳返去再打過

睇都覺得眼花

舊 03-05-19, 12:11 AM   #303
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: Sar8 查看文章
係一個空中combo裡面夾三個Guard Cancel飄移跟住Trickster跳返去再打過

睇都覺得眼花
最恐怖係仲要不停換武器同風格

呢個人(?)MAD片以外平時都係咁玩, 印象好似有留言話過左40歲...
引用:

舊 03-05-19, 07:01 AM   #304
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
已開攻略區

http://gaforum.org/showthread.php?p=...1#post11622698

此篇文章於 03-05-19 07:04 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 09:44 AM   #305
Sar8
The One

引用:
最恐怖係仲要不停換武器同風格

呢個人(?)MAD片以外平時都係咁玩, 印象好似有留言話過左40歲...
呢D玩得熟都仲會操到既
始終唔係格鬥game唔係最講究即時反應

話哂4 dante大大話話都出左十年以上....

不過玩Dante會C字手,長久玩真係對隻手唔好...

此篇文章於 03-05-19 09:47 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 10:48 AM   #306
darkvolver
頹冗

引用:
呢D玩得熟都仲會操到既

坦白講句,我覺得3系統好用...簡易快捷...儲氣機制小....

相比4...我只會想起白金皮姐...聖光我們會懷念你..

U記有walkthrough大家小心

舊 03-05-19, 12:46 PM   #307
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
呢D玩得熟都仲會操到既

Gapcom > 請買Xbox one 精英手制 //

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 01:06 PM   #308
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
呢D玩得熟都仲會操到既

佢應該係用專業嗰啲後面都有制

c字手咁樣轉法真係癲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 01:11 PM   #309
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

佢係玩Xbox既, Demo已經玩到唔駛落地

引用:

舊 03-05-19, 01:30 PM   #310
darkvolver
頹冗

引用:
以前4代都有...

舊 03-05-19, 05:03 PM   #311
Sar8
The One

引用:
Nero唔難,有得拉+JC+火箭飛拳+噴射+空中taunt,唔落地真係「太易玩了」

舊 03-05-19, 05:15 PM   #312
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
Nero唔難,有得拉+JC+火箭飛拳+噴射+空中taunt,唔落地真係「太易玩了」
雜仔戰我都得, Boss戰未有信心可以由頭到尾唔落地

舊 03-05-19, 06:03 PM   #313
darkvolver
頹冗

其實不落地有什麼用?

舊 03-05-19, 06:42 PM   #314
Sar8
The One

引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實不落地有什麼用?
爽字

好多技巧多數空中施展出來會感覺良好d

舊 03-05-19, 07:02 PM   #315
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

就咁爆機真係好多技巧都唔需要, 但玩DMC就係貪佢有呢d野
唔係就變左DmC咁 普通一隻動作game

舊 03-05-19, 07:22 PM   #316
darkvolver
頹冗

引用:

此時此景像,想起聖光皮姐....時代眼淚

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-05-19, 07:24 PM   #317
Sar8
The One

引用:
DmC都做到呢D動作既...

當然dante果種幾種style轉換就另計

舊 03-05-19, 07:55 PM   #318
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
而家好似少左呢種廣告:

舊 03-05-19, 08:04 PM   #319
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
而家好似少左呢種廣告:
MHW先用完嚟
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 08:08 PM   #320
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
DmC都做到呢D動作既...

當然dante果種幾種style轉換就另計
DmC個jc易好多, 係人都好易玩到唔落地combo, 但最要鬧係無左個串咀指令

舊 03-05-19, 08:35 PM   #321
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
而家好似少左呢種廣告:
山田〇之表示.................我成日不務正業

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 10:32 PM   #322
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
而家好似少左呢種廣告:
經典

舊 03-06-19, 12:56 PM   #323
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://psnprofiles.com/trophies/883...y-5?lang=zh-tw

DEVIL MAY CRY 5 TROPHIES 中文版

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-19, 04:22 PM   #324
darkvolver
頹冗

明天放工是不是有偷跑?

bio2上一次早一日便有。

舊 03-06-19, 04:24 PM   #325
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: darkvolver 查看文章
明天放工是不是有偷跑?

bio2上一次早一日便有。
偷跑嘅嘢邊有定早幾多架~
不過傳統上應該日版會快少少~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Devil May Cry 5 駁招駁到手軟攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 135 09-28-23 12:36 AM
Devil May Cry 3 PC版 romrom2004 PC電腦遊戲討論版 15 06-24-06 09:20 PM
Devil May Cry 3 一問 aallkkss 電視遊戲討論版 3 09-13-05 09:41 AM
[PS2]Devil May Cry 3 In Motion ? neo2046 電視遊戲討論版 34 03-04-04 11:33 AM
Devil May Cry Bahamut 收藏品討論版 14 01-27-04 11:05 PM

現在的時間是 12:27 AM

手機版 | APP版