Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-03-18, 05:37 PM   #1976
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HM 查看文章
拖多件?
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-18, 05:54 PM   #1977
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
...
三件老婆仔
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-18, 06:22 PM   #1978
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
...
三件老婆仔
所以
人生勝利組是這樣煉成
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-18, 06:23 PM   #1979
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
再問多樣野,光如何可以發揮別人招式,我見到一次教學可以無限用,之後我都無再見到光最強型態

舊 03-03-18, 07:52 PM   #1980
chrischun
Juliuscrui

最後一隻異刃係世界樹剛開始既電梯坐返落去就見到佐田彥,對話完就加入

舊 03-03-18, 07:54 PM   #1981
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
拖多件?
係,不過更加喜感

引用:
作者: chrischun 查看文章
再問多樣野,光如何可以發揮別人招式,我見到一次教學可以無限用,之後我都無再見到光最強型態
唔知乜野係發揮別人招式
不過如果你係指綠毛既話,就係戰鬥時焰/光好感升到最高兼左上條BAR三格滿,然後R+X覺醒

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-18, 08:00 PM   #1982
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: Kello820 查看文章
係,不過更加喜感

唔知乜野係發揮別人招式
不過如果你係指綠毛既話,就係戰鬥時焰/光好感升到最高兼左上條BAR三格滿,然後R+X覺醒
師兄估到我講乜

舊 03-03-18, 09:46 PM   #1983
chrischun
Juliuscrui

二周目無腦式爆機,諗緊做唔做返支線任務

舊 03-04-18, 08:44 AM   #1984
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
成日儲到幾個波但chain attack 爆唔哂....

同埋最多出到2 round就完,儲唔到條bar...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 10:54 AM   #1985
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
成日儲到幾個波但chain attack 爆唔哂....

同埋最多出到2 round就完,儲唔到條bar...
呢個情況好明顯係異刃既屬性分配唔夠完善
執下出戰成員或上個ball breaker都可以好容易解決

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 04:56 PM   #1986
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
第一次見到范生香果陣咩感覺,反而第二周見多次果段CG就覺得有D感人...
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 05:04 PM   #1987
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: fortel 查看文章
第一次見到范生香果陣咩感覺,反而第二周見多次果段CG就覺得有D感人...
呢段好感人WOW

算係XB2 故事我覺得做得最好一段

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 05:07 PM   #1988
fortel
Game Master

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
呢段好感人WOW

算係XB2 故事我覺得做得最好一段
可能果陣我覺得同范生相處太短...都未有同伴既感覺就無啦啦香左....
舊 03-04-18, 05:12 PM   #1989
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
可能果陣我覺得同范生相處太短...都未有同伴既感覺就無啦啦香左....
我係入城前面個MAP比D水同言低差玩左好耐

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 05:18 PM   #1990
fortel
Game Master

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
我係入城前面個MAP比D水同言低差玩左好耐
可能我真係沖得太快,我見回想神劍EVENT有唔少劍仲會見到范生係到一齊既
舊 03-04-18, 05:58 PM   #1991
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
大叔除左莫名其妙地對R總好睇好之外 我覺得果段做得唔錯
起碼好過弁慶同義經果段先

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 06:00 PM   #1992
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 細路翔 查看文章
喵喵居然係二週目翻身....
只係忍耐力再提升左姐

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 06:56 PM   #1993
chrischun
Juliuscrui

引用:
你可以選擇喂飽佢先比佢上路

舊 03-10-18, 07:59 PM   #1994
fortel
Game Master

打緊2周,打算開始升埋果幾把新劍....不過完全唔記得左七冰個羈絆係邊到觸發,求幫
舊 03-10-18, 11:29 PM   #1995
chrischun
Juliuscrui

引用:
打緊2周,打算開始升埋果幾把新劍....不過完全唔記得左七冰個羈絆係邊到觸發,求幫
古拉-商店街廣場

舊 03-12-18, 10:24 AM   #1996
fortel
Game Master

引用:
古拉-商店街廣場
thx

detail版

傭兵團訓一晚>自動event>青之岸壁(羈絆對話)>古拉噴泉(必須有焰係隊)

二周目無晒d tips真係搵死人

仲差3把新劍就全部s晒
舊 03-13-18, 08:46 PM   #1997
chrischun
Juliuscrui

有無人記得瑪瑙寶石夢係邊到觸發,係1周目未做,宜家2周目搵唔返,瑪瑙宜家係第4圈(在各地採集),不過已經無左個任務,可以係邊到搵返

舊 03-13-18, 09:50 PM   #1998
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
有無人記得瑪瑙寶石夢係邊到觸發,係1周目未做,宜家2周目搵唔返,瑪瑙宜家係第4圈(在各地採集),不過已經無左個任務,可以係邊到搵返
好似係烈王國
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 10:28 PM   #1999
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
仲要第四話起絆環第二級開放。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 11:24 PM   #2000
fortel
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
仲要第四話起絆環第二級開放。
我真係好想知個霸王心眼係點既

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 08:05 PM

手機版 | APP版