Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
日本動漫畫討論版>長月達平「Re:ゼロから始める異世界生活 2nd season」#38「泣きたくなる音」
supermanlady 06:37 PM 05-03-16
ミニアニメ「Re:ゼロから始める休憩時間(ブレイクタイム)」#04
作者: :

Lamsze 12:09 AM 05-04-16
作者: 大破人間:
劇透
致死原因有兩個
第一個是有人在某一時機放了衰弱死的詛咒
第二個原因是雙子女僕兼任大宅警衛,而且是有殺錯無放過的那種
所以雙子好感度和自己行為可疑與否非常重要
如果係甘,1係無得改?咪即係一定死得?
大破人間 08:11 AM 05-04-16
作者: Lamsze:
如果係甘,1係無得改?咪即係一定死得?
再劇透一點
詛咒不是在SAVEPOINT前中的自然有得回避, 大概在兩話後就會知道單純避開了詛咒有什麼後果了

風無霜 10:39 PM 05-04-16
我想知第四次係點死架
第五次係俾邊個殺?
Samng 06:55 PM 05-05-16
作者: 大破人間:
再劇透一點
詛咒不是在SAVEPOINT前中的自然有得回避, 大概在兩話後就會知道單純避開了詛咒有什麼後果了
另外
只要知道中了詛咒還有得救。不過話說1-3卷咁神勇,唔明點解去到5, 6卷反而會變到咁怕死咁易絕望 總覺得有d突兀

supermanlady 09:38 PM 05-06-16
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第6話「鎖の音」予告
http://www.youtube.com/watch?v=zFlgIt1qjYU
KENSNAKE 01:01 PM 05-09-16
昴以為自己係度查案反被滅口
我可以咁理解嗎?
麥魚仔 03:04 PM 05-09-16
作者: KENSNAKE:
昴以為自己係度查案反被滅口
我可以咁理解嗎?
之前沒有查案,一樣要滅口......
RPG之鬼 03:55 PM 05-09-16
斷估

係條村裡被黑色狗仔(?)(當係狗仔先)咬,因為聞到魔女味,而原來黑色狗仔係大怪物的囝囝,因為大怪物唔見到囝囝就發晒癲搵仔,咁O岩狗仔咬完昂之後有陣味可以就去咗大屋落咒

最後當然單挑打怪物,最好是係女僕前發威,咁樣就可以加滿分

dark_ming_ 05:23 PM 05-09-16
作者: RPG之鬼:
斷估

係條村裡被黑色狗仔(?)(當係狗仔先)咬,因為聞到魔女味,而原來黑色狗仔係大怪物的囝囝,因為大怪物唔見到囝囝就發晒癲搵仔,咁O岩狗仔咬完昂之後有陣味可以就去咗大屋落咒

實際是:
透明度:約70%
狗仔是落咒的關鍵,但與魔女味無關。
因為不論是誰,只是被咬就會中咒。

確實有因為聞到魔女味,而追殺主角的…

Freddy 07:04 PM 05-09-16
藍毛
斷估原因係唔想姐姐識到人類朋友?
真係想知男主點收枓
同埋明明男主已經走左佬
除非係背後跟住
唔係點知道男主藏身地點?
有NT感應嗎?
Samng 07:17 PM 05-09-16
作者: RPG之鬼:
斷估

レム推し♡
刷好感是重點,不過最後刷到太高
我都同意魔女氣味係有關係,根據稍後及567卷d魔獸對スバル既反應;其實隻狗仔未至於係人都咬,至少d小朋友玩咁耐都無事,而另一個被咬既人好有可能都係因為占上d氣味而受害

Samng 07:19 PM 05-09-16
作者: Freddy:
藍毛
斷估原因係唔想姐姐識到人類朋友?
真係想知男主點收枓
同埋明明男主已經走左佬
除非係背後跟住
唔係點知道男主藏身地點?
有NT感應嗎?
因為主角好臭
Kewellma 09:25 AM 05-10-16
對藍毛黎講男主好臭
fantast 11:19 AM 05-10-16
小說#7係出左?
#6問題
其實係咪比白魚食左就會冇左存在?

Samng 10:37 PM 05-10-16
作者: fantast:
小說#7係出左?
#6問題
其實係咪比白魚食左就會冇左存在?
#7會講
存在消失係另一種攻擊方法,食左反而無事

supermanlady 11:09 PM 05-10-16
ミニアニメ「Re:ゼロから始める休憩時間(ブレイクタイム)」#05

fantast 02:00 AM 05-11-16
作者: Samng:
#7會講
存在消失係另一種攻擊方法,食左反而無事
你睇日版?
supermanlady 11:35 PM 05-13-16
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第7話「ナツキ・スバルのリスタート」予告

STRIFE 11:33 AM 05-16-16
被殺做唔到野之後逃避好正常,呢方面冇乜野,普通人一個好正常
但其他野就算唔係上帝視角好正常都會查清楚同會做既但係男主一一都無視/唔去諗,好多野唔去搞清楚,魔女係乜,王選係乜,ETC...
開口埋口都係女主同講百痴野真係好頂唔順,呢類寫到咁被動同唔用腦既男主真係會睇到火滾
KENSNAKE 12:28 PM 05-16-16
最後一段好夠迫力。

呢套作品絕對係有特殊優待,睇返之前作品本身唔係大熱,但一開始就預定半年番。

一般作品邊有咁多次oped都cut左為播長d劇情,連續幾集有超過22分鐘以上。

有人真係對呢套作品有信心定咁鍾意?

另外個鑽頭我都想拉下。
teealpha 03:12 PM 05-16-16
作者: STRIFE:
被殺做唔到野之後逃避好正常,呢方面冇乜野,普通人一個好正常
但其他野就算唔係上帝視角好正常都會查清楚同會做既但係男主一一都無視/唔去諗,好多野唔去搞清楚,魔女係乜,王選係乜,ETC...
開口埋口都係女主同講百痴野真係好頂唔順,呢類寫到咁被動同唔用腦既男主真係會睇到火滾
主要係因為男豬佢:
1. 唔知幾時會俾人落咒殺
2. 唔知幾時會觸發到雷姆殺
3. 想搵人傾訴壓力根源可能會死(黑影手)
4. 唔知呢次係咪LAST CHANCE冇得再死

響唔知會發生乜事但只係知道自己會被殺情況下,除左精神緊張提高警覺之外都冇野可以做
其實都只係想話俾人聽主角本身係個宅宅,佢都會崩潰之嘛,未痴線到四維大叫有人想害朕算係咁啦
stcdavidhk 04:42 PM 05-16-16
其實今集係咪算透左主角係魔女導佢黎?
STRIFE 05:04 PM 05-16-16
作者: teealpha:
主要係因為男豬佢:
1. 唔知幾時會俾人落咒殺
2. 唔知幾時會觸發到雷姆殺
3. 想搵人傾訴壓力根源可能會死(黑影手)
4. 唔知呢次係咪LAST CHANCE冇得再死

響唔知會發生乜事但只係知道自己會被殺情況下,除左精神緊張提高警覺之外都冇野可以做
其實都只係想話俾人聽主角本身係個宅宅,佢都會崩潰之嘛,未痴線到四維大叫有人想害朕算係咁啦
我表達得唔好,呢幾點唔係重點,因為呢幾點佢真係乜都做唔到,極其量盡量避,fine
但死q左咁多次,每次幾乎都會提魔女王選etc...呢類重要既名詞
佢就無一次去查係乜鬼野黎,日日都女主前女主後,擺百痴pose,掛住刷好感度
好喇,當人地講呢d事既時候佢就傻的嗎咁狀況外,曲線引發被殺,明係挑戰緊觀眾智商,點忍呢件低能啊
shooter 06:25 PM 05-16-16
覺得有D似右手哥既 "咀砲",聽佢"講完",都冇晒心機睇落去。表達得好鬼糾纏

回 teealpha: 正常黎講,之前死左咁多次,都會自動自覺地認為 "事件" 未解決前, 死後會 reload,除非有concrete evidence to the contrary,點會突然覺得會唔會係最後一次,咁神奇架?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面