Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-29-08, 06:36 PM   #1
red
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
無奈

之前好長 廢事打了

話說本身嘈左少少野 佢打左好大段野比我 都feel到佢心仲有我 但係佢話我地冇可能永遠 因為佢發夢出現過既野係現實中會發生 過左一日 佢同我講

是麼 那我告訴你 我不會喜歡你 絕對不會 之前都是騙你的 死心吧 已經夠了 停止吧

之後我梗係唔信啦...人點會變得咁快
最後msn既對話:
別怪我對你不客氣`
從現在這一刻開始`
你不會再有跟我對話的機會`
絕對`沒有`

之後就block左我了 過左2日 我sd左幾個sms比佢
之後我睇佢xanga佢叫我放棄佢 我唔甘心就回左個sms比佢
跟住佢係我msn上線番 我果刻開心 以為佢理番我 點知佢打大左段野黎 如下:

我就是改變了我夢中的事實`將悲劇變成喜劇`我朋友`曾經在我夢中出現`那是第1次`我不知為什麼`我沒有去改變`在我的夢中`他為了我撞車死了`我還以為是夢`可惜幾個星期後`就是發生了`這就是我不去改變的結局`可能死神就是我`所以唯一可以去改變事實的人`也是只有我一個`所以`我只有改變`請別做些會令我後悔的事`我們只可以是朋友`這是界限的終點`請別踩界`這是很危險的事`這是我的最後忠告`

之後就再講左d好絕情既說話 又話我地一齊冇好結果 就又block番我了

究竟想點?如果呢件事係真..但我真係好愛佢既話 係咪應該放手,唔放手我又完全諗唔到咩說話可以叫佢唔好信呢d野.....唉

無奈

放呢度岩唔岩定放02區好呢?
red 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-08, 06:39 PM   #2
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
咁神經質?
有1自有2
放棄啦
我最憎+最怕神經質既女仔..
好恐怖..
佢可能要排期入去睇醫生
上晒腦冇得救
為左一個夢會變成咁?當佢冇吹水都好得人驚

而家由得佢冷靜下
你越煩佢越唔想彩你
到你玩失蹤
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-08, 06:44 PM   #3
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
我唔知係因為你地仲後生、佢會用呢個藉口唻拒絕你、
定真係佢命裡真係有呢種「宿命」,
不過覺得,
如果爭論得太多,其實不利感情發展,
even 你地爭論梗o既本身就係你地o既感情發展......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-08, 06:46 PM   #4
袓哥
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2002
咁啦
樓主唔係就黎要去外國讀書喇咩?
既然個女仔都咁講,又BLOCK左你
你點做都搵唔到佢架啦除非你廿四小時企係佢屋企門口
如果第二D CASE我會話幸福係自己爭取
但係樓主過多幾個月就飛,
個女仔又做到咁絕,
同埋個理由.... (無意冒犯)
不如算啦, 拎得起放得低啦
到時後悔果個肯定唔係你
佢會唔會我就唔知
袓哥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-08, 10:59 PM   #5
red
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
雖然個理由實在太........

但係佢實在變得太快 令我好想信佢

其實見到果段野..真係產生左一股無力感 人點同天鬥
red 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-08, 11:02 PM   #6
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: red 查看文章

鬥不到..........休息下,自然會有方法去面對
頂硬上/亂諗野不是好事

舊 08-29-08, 11:23 PM   #7
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

註冊日期: Sep 2002
呢個藉口幾新穎

舊 08-29-08, 11:44 PM   #8
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:

我之前咪話左law...
佢信心唔夠,你開導唔到佢姐

舊 08-29-08, 11:49 PM   #9
GuGu
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 蘿莉星人 查看文章
呢個藉口幾新穎
我睇完都唔知為咩要分手

[亂up]如果同我講咩神經質

我覺得係個女仔想閃低你
又搵唔到借口
應該話想搵個借口閃低你

就製造1個咁新穎借口
如果呢個都成理由 就真係

樓主唔好咁易俾你d野呃到呀
呢d 迷幻野點會係真相呢
就好似當年西班牙入侵者 打馬雅人
你當真係有天兵降臨咩 [/亂up]
GuGu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-08, 11:53 PM   #10
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: GuGu 查看文章
我睇完都唔知為咩要分手

[亂up]如果同我講咩神經質

我覺得係個女仔想閃低你
又搵唔到借口
應該話想搵個借口閃低你

就製造1個咁新穎借口
如果呢個都成理由 就真係

樓主唔好咁易俾你d野呃到呀
呢d 迷幻野點會係真相呢
就好似當年西班牙入侵者 打馬雅人
你當真係有天兵降臨咩 [/亂up]
佢夢到樓主同佢一齊無好結果
所以都係分手

佢對樓主有feel,呢個應該無錯
奈何佢信佢個預知夢多d

舊 08-29-08, 11:59 PM   #11
GuGu

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 某F 查看文章
佢夢到樓主同佢一齊無好結果
所以都係分手

佢對樓主有feel,呢個應該無錯
奈何佢信佢個預知夢多d
有冇feel 有d女仔可以扮野架
令到你分手之後唔會憎佢 [陰謀論]

呢份野令我諗起陶傑一份文
寫俾拍拖中的高考生
GuGu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 12:01 AM   #12
Norm
=_="""""

你點解開個新topic?用番之前個topic咪得囉....你應該放手啦...會搞出人命的...

舊 08-30-08, 12:30 AM   #13
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
放呢度岩唔岩定放02區好呢?
如果放係02區,你既下場應該係....

舊 08-30-08, 01:04 AM   #14
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
講出E類原因o既,佢本身應該都會好驚同不安,你有冇問佢的朋友看看近排佢有冇異樣?

如果你仲有機會同佢講o野,你應該開解佢,因為佢好似自責緊

無啦啦變o左通靈者,點信.....

Main point: 係咪真係有朋友為救佢而撞車死??但係又話同你只可以係朋友....即係.....分o左手都要死?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 08-30-08 01:06 AM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 01:35 AM   #15
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
講出E類原因o既,佢本身應該都會好驚同不安,你有冇問佢的朋友看看近排佢有冇異樣?

如果你仲有機會同佢講o野,你應該開解佢,因為佢好似自責緊

無啦啦變o左通靈者,點信.....

Main point: 係咪真係有朋友為救佢而撞車死??但係又話同你只可以係朋友....即係.....分o左手都要死?
我估個女仔想講佢又發到預知夢
大概係樓主同佢拍拖所以......咁囉
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 02:16 AM   #16
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
放棄啦樓主....
唔理佢個理由係真定係假都好...

如果係真o既...命仔要緊....
咁恐怖o既事wo...
如果係假o既...
一係佢用個咁o既爛理由呃你...一係就係佢精神有問題
用咁o既理由o黎推你你都係死心吧啦.....
如果唔係呃你而係精神有問題...
比你得o左手你仲慘呢.....

安份o的做朋友會好o的....

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 02:39 AM   #17
liverwan

註冊日期: Dec 2004
呢個女仔你第日娶左佢又夢見乜當真你咪好唔掂!?
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 12:42 PM   #18
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
只可以講句...依個世界有好多事都可能發生...
不過...既然事情發展到咁..樓主你還是放開一點吧...
問題已經不在她說的是否籍口...而是你應該如何發下她了
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 04:54 PM   #19
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
思覺失調就睇醫生啦!

我夠成日發夢變超級撒亞人啦!

個朋友都唔知係咪為救佢,定係佢為咗夢境成真推佢出去!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 05:57 PM   #20
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章

個朋友都唔知係咪為救佢,定係佢為咗夢境成真推佢出去
佢個朋友肯定認為如果係夢境成真=害左佢

為左唔想害佢,就決定離開

呢個係正面既想法

舊 08-30-08, 09:52 PM   #21
NekkiBasara
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
或許只是他一時胡思亂想也未定

若樓主真的忍受不了他的狂, 可以考慮離開他

但若樓主還是愛著他的話, 不妨試一試退後一步, 先做朋友, 藉此觀察他的情況, 並在他有需要時伴著他, 事情可能會有轉機也未定

總之, 現在絕不宜逼他太緊, 無論自己選擇離開與否, 先退後一點再說
NekkiBasara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-08, 12:07 AM   #22
Norm
=_="""""

引用:
作者: 某F 查看文章
佢個朋友肯定認為如果係夢境成真=害左佢

為左唔想害佢,就決定離開

呢個係正面既想法
可能大家都有思覺失調....

舊 08-31-08, 12:32 AM   #23
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
既然未開始就放手吧... 話哂佢由頭到尾都無人話過你地係「男女朋友」~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-08, 03:32 AM   #24
CNC
Crazy Gamer
麻雀放砲專家

註冊日期: Dec 2003
唔知我有冇記錯
好似係樓主既死纏令到佢要BLOCK你
緊張係正常
但過份既緊張同煩擾會對另一半有反效果

既然而家如此田地..
一個人要請辭既時候
可以有千千萬萬個理由
無人可以阻止的
而且佢都係覺得沒救/自己唔想救先會咁對你

建議都係死心吧
對你同佢都會好D
要從中吸取教訓
去好好迎接下一次既來臨

舊 08-31-08, 05:52 AM   #25
DREAMER.bo
Game Master
dreamer=夢中人

咁既分手理由好似...."
你唔問佢..."咁如果你發夢你父母因你而死,你會唔會同佢地脫離關係?呢世都唔見佢地??"
唔知佢會點呢??
你最好令佢明白,既來之則安之既道理~
就好似上面個問題咁..,如果咁做真係令佢地唔會好似夢境咁死,
不過,你呢世都唔再見佢地...同死左又有咩分別呢...?
而且發夢都有唔同既結果架喎~
佢識解夢嘛??

因為當有一件事出現一定會有相對的事好似有光就有影一樣~
當你心愛一個人時,同時會放棄其他的,即使那人多愛你...
座右銘:凡事太盡,緣份誓必早盡(取自風雲電影版)
DREAMER.bo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
原罪之劍 第四十篇 不是頹喪的日子 (全書完) mok 學術文化綜合研討區 109 06-11-08 11:48 PM
[醫生與我+新聞合併號]假期前的無奈手紙 ZERO NEKO 照相館 9 06-11-08 10:19 PM
全新炸彈超人Online!正呀~包你玩到唔想停! loverbrb PC電腦遊戲討論版 29 05-03-08 05:07 AM

現在的時間是 08:08 PM

手機版 | APP版