Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-27-08, 10:14 PM   #1
Assassin
Insane Gamer
鳥巢驚魂

註冊日期: Sep 2003
愛情呢樣野真係好得人驚

當初又話愛你
又話唔會呃你
到最後先知原來佢一直呃你
話為既係唔想你唔開心喎
我情願你一開始就同我講啦
又話忘記唔到上一個
唔通真係一秒鐘都冇愛過我
不過都比我學到樣野
就係下一次我唔會再咁投入係呢方面
一切都係掩眼法
當佢話其實佢一直都係呃緊我既時候
個一刻個心既感覺真係得到唔得
最後仲要扮冇事
話自己明白,睇得開
真係好痛
希望可以快d忘記呢個傷口

前方就會有一個難以置信的世界在等你

此篇文章於 08-29-08 02:53 AM 被 Assassin 編輯。
Assassin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:17 PM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
或者可以咁睇:自己未遇o岩人ja

坦白講,唔只愛情,人生好多事上面都唔會有完全坦白,
有時反而要呃下呃下,件事先可以繼續落去

點都好,加油

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:20 PM   #3
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實....講咁多做乜呀....
問清楚自己, 係咪仲愛佢....
愛既, 就努力想辦法 淡化呢個傷口
唔愛既, 就努力想辦法去淡忘佢啦

哭哭啼啼既說話講太多只會令自己洩氣
講埋今晚, 收拾心情上路啦...
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:22 PM   #4
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
佢最後都係唔想同你一齊?
又唔好話一秒都冇愛過果d
佢揀得你實係對你有好感的

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:29 PM   #5
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
愛情觀甚至人生觀咁就被改變左...?!
樓主可會孤獨終老...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:32 PM   #6
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
樓主我同你感同身受
愛情唔可以相信
為人認真只怪是我太天真
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:37 PM   #7
綾小路雷太

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
愛情觀甚至人生觀咁就被改變左...?!
樓主可會孤獨終老...
但係我身邊有好多姣婆案例喎.....咁點先.,......
引用:
作者: 是但 查看文章
樓主我同你感同身受
愛情唔可以相信
為人認真只怪是我太天真
咁又唔駛咁灰
呢個世界總會有人認真
只係你地未遇到者
舊 08-27-08, 10:38 PM   #8
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
唔好咁喇~
忘記過去,帶眼識女
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:49 PM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
但係我身邊有好多姣婆案例喎.....咁點先.,......

咁又唔駛咁灰
呢個世界總會有人認真
只係你地未遇到者
巧茅盾姐...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:54 PM   #10
Assassin
鳥巢驚魂

註冊日期: Sep 2003
今次真係令我唔會再相信樣野
同埋我相信唔會再搵過第二個
因為我而家知道
自己先會係信得過

前方就會有一個難以置信的世界在等你
Assassin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:54 PM   #11
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

以前我都曾一段時間 唔願相信愛情
最後又係屈服享愛情之下

舊 08-27-08, 10:54 PM   #12
綾小路雷太

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
巧茅盾姐...
有幾矛盾
講就話以後唔拍拖, 然後唔夠三個月拖個新既

需要矛盾嗎
舊 08-27-08, 10:57 PM   #13
綾小路雷太

樓主
岩岩先睇到你呢篇野喎...

引用:
作者: Assassin 查看文章
經過左幾日既思考
心情好左唔少
諗返起岩岩相識果陣
8號風球都上自己屋企既情節
終於睇得開了
咁而家即係點先.....
又話自己睇得開
而家又再鑽牛角尖...

唔好咁脆弱好冇
撐住呀!!!!!
舊 08-27-08, 11:01 PM   #14
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

係米女仔.......話唔要樓主先出呢個post

舊 08-27-08, 11:11 PM   #15
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Assassin 查看文章
今次真係令我唔會再相信樣野
同埋我相信唔會再搵過第二個
因為我而家知道
自己先會係信得過
好快你就會屈服於孤獨既恐懼之下......

舊 08-27-08, 11:12 PM   #16
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
如果佢搵番你, 你會唔會同佢重新黎過?
如果你既答案係會, 你就試下改變下自己既想法...
佢可能覺得你唔緊佢之類 (雖然係呃自己,但係你會好過d)

相反若果你既答案係唔會, 你就搵d野做下
同friend講下呢件事,發洩出黎
做下運動, 盡量令自己抽離啦...
同埋盡量唔好一個人留係間房, 因為好易就諗起同佢既回憶

如果你做得到既話, 睇化d
你對佢咁好,佢都唔珍惜, 佢唔係一個值得你投入去愛既人

我都發覺自己屈服係孤獨既恐懼之下....
當你發現你身邊冇左個人, 你會覺得好唔自然
你一合埋眼就見到佢, 但係佢已經唔會再出現係你面前
你就會發現孤獨既可怕之處...

有d野真係冇左先會珍惜...

此篇文章於 08-27-08 11:22 PM 被 JENOVA 編輯。
JENOVA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 11:19 PM   #17
POKA
Banned

引用:
作者: JENOVA 查看文章
如果佢搵番你, 你會唔會同佢重新黎過?
如果你既答案係會, 你就試下改變下自己既想法...
佢可能覺得你唔緊佢之類 (雖然係呃自己,但係你會好過d)

相反若果你既答案係唔會, 你就搵d野做下
同friend講下呢件事,發洩出黎
做下運動, 盡量令自己抽離啦...
同埋盡量唔好一個人留係間房, 因為好易就諗起同佢既回憶

如果你做得到既話, 睇化d
你對佢咁好,佢都唔珍惜, 佢唔係一個值得你投入去愛既人
一塊玻璃裂左,修補返你估裂痕會唔會完全消失??
既然知道左結局,早知好過遲知
舊 08-27-08, 11:23 PM   #18
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: POKA 查看文章
睇你拍拖/生活係執著於要完全無裂痕、
定係眼前o既開心或者幸福啵。
如果係重視結果多於過程,有好多野都好難去開始去享受......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 11:25 PM   #19
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
引用:
所以就要睇下樓主能唔能夠做到一個灑脫既男人
不過,千萬不要做一個令自己後悔既舉動
憑你個人既感覺去做啦

舊 08-27-08, 11:26 PM   #20
POKA
Banned

引用:
作者: Middle 查看文章
睇你拍拖/生活係執著於要完全無裂痕、
定係眼前o既開心或者幸福啵。
如果係重視結果多於過程,有好多野都好難去開始去享受......
引用:
作者: JENOVA 查看文章
所以就要睇下樓主能唔能夠做到一個灑脫既男人
不過,千萬不要做一個令自己後悔既舉動
憑你個人既感覺去做啦
得快樂時且快樂吧喇~始終後生
舊 08-27-08, 11:34 PM   #21
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
得快樂時且快樂吧喇~始終後生
死仔包 你講句野都毒過人

舊 08-27-08, 11:36 PM   #22
POKA
Banned

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
死仔包 你講句野都毒過人
我諗唔止得我一個有咁既睇法..
戀過失過..睇法就會改變..
以前拍拖可能為鐘意對方去追佢..
但失過之後我認為..拍得開心先係大前題..不快樂的戀愛唔要仲快樂
舊 08-27-08, 11:41 PM   #23
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
唉我係唔應該咁講
失言了
del

此篇文章於 08-28-08 01:49 AM 被 是但 編輯。
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 11:44 PM   #24
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
情傷是一個人成長的環節..............
希望樓主可以盡快恢復過來

舊 08-27-08, 11:47 PM   #25
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
請問樓主幾多歲?

我有一個朋友, 最近既諗法同樓主一樣 (但佢只係得21歲......)

如果重係後生既, 樓主唔應該咁怕痛, 咁樣就話"梳起唔嫁", 真係好可惜
反而樓主應該要向前走, 發覺呢段情如果無力挽留的話, 就應該再次上路尋找新一段情......

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:39 PM

手機版 | APP版