Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-04-08, 01:11 AM   #101
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
得閒去多d clubbing
random 車ing 見怪不怪
不需自責

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-08, 03:02 AM   #102
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
到樓立人大左再毛回自己這個post,可能會覺得自己好傻
101~
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-08, 01:35 PM   #103
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 九里貓 查看文章
8月1 [我有個兄弟跑完步返私竇係門口聽到的內容] 注[C人係酒肉朋友.]
A人同B人加一個C人 係度飲酒 A同B係度互隊.飲飲下A人係度喊.
A人說:我冇晒朋友LA,連九里貓都出賣我,我當佢係朋友架,佢而家咁對我......

最大問題係我呢幾日都係出街都好平常不過比較靜,我又冇做過D咩.
我都未話佢,佢竟然咁講.....
唔見得a同b唔係酒肉朋友~

舊 08-04-08, 01:41 PM   #104
クラウド
God of Gamer
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
咁我呢D係咪叫純情,還是天真
對於上述發生既事我重未分析到
................嗯.....
我係你就斷晒而家呢班朋友唔再見...

[搞事]三次元唔O岩你架施主 [/搞事]

舊 08-04-08, 02:18 PM   #105
九里貓
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
我決定係邊度失敗,就要係失敗的位置再度番身.
擺和頭酒,同兄弟坦白認錯.
至於A 人同 B 人 都係係佢地面前扮傻算,繼續有講有笑.

我失去左初吻比個17女,我重未接受到,不過又冇仇報

TO:K死狗(K9999)京
[搞事]請帶我番2次元 [/搞事]

舊 08-04-08, 02:27 PM   #106
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:

你實在太好欺負
其實件事錯不在你啵,搞和頭酒咪只會助長班人更加去玩你…

舊 08-04-08, 03:11 PM   #107
Diana

朋友??咩叫朋友??
沒朋友不用哭,
沒人的心中當自己是朋友才哭吧。
舊 08-04-08, 03:44 PM   #108
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實我而家反而唔明做乜要擺和頭酒......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-08, 03:44 PM   #109
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
朋友??咩叫朋友??
沒朋友不用哭,
沒人的心中當自己是朋友才哭吧。
君子之交淡如水

舊 08-04-08, 04:16 PM   #110
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
擺左都無用啦
就當成件事都無發生會比較好

舊 08-04-08, 09:32 PM   #111
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:

首先~我相信你咁多年人..細過應該都有同D朋友仔咀下咀仔掛
有你咪當係朋友仔玩下囉....(能夠讓自己放下嘛)
冇o既話...咀係要兩個人的的情深才有意義..
大家都冇意思...咁又點算吻呢..過去了...
不用報仇吧...佢係毒藥來...你再諗佢..只會令你更加痛苦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-08, 11:45 PM   #112
singsingjai
Crazy Gamer

引用:
作者: 某F 查看文章
君子之交淡如水
小人之交甜如蜜

i love toys
i love you!
舊 08-04-08, 11:45 PM   #113
singsingjai
Crazy Gamer

我記得我初吻係比左我個女仔fd 做生日禮物

i love toys
i love you!
舊 08-05-08, 12:07 AM   #114
Diana

引用:
作者: singsingjai 查看文章
小人之交甜如蜜
咩聯o黎ga????
舊 08-05-08, 12:54 AM   #115
John5
Game Master
地獄浪人

註冊日期: Jul 2002
咩年代呀... 仲講咩初唔初吻?果日發生既野係幻象, just for fun~~~

兄弟...兄弟...兄弟...兄弟...兄弟...???
問你一個問題: 你出左事(例如: 欠債, 有病等錢洗等), 你d "兄弟"會唔會救你先?

你心入面應該最清楚...
為左呢d事唔開心.. 我都會, 人之常情, 不過你好快就無野..
之於你講自己會化淡妝出街... 你係米比d女仔當你係...攣?

人會因為經歷而成長~ 朋友無左可以再穩~
希望你只係一時介意而唔好一世懊惱...

你無欠佢地, 佢地都無欠你

做d自己鍾意做既野啦~
John5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-08, 01:32 AM   #116
九里貓
腐係好事

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
首先~我相信你咁多年人..細過應該都有同D朋友仔咀下咀仔掛
有你咪當係朋友仔玩下囉....(能夠讓自己放下嘛)
就係冇........
我而家既就好似原始人黎到現代見到水龍頭有水出一樣 分析不能

引用:
作者: John5 查看文章
咩年代呀... 仲講咩初唔初吻?果日發生既野係幻象, just for fun~~~

同上,我係原始人,事係發生左,唔可以當發生過

兄弟...兄弟...兄弟...兄弟...兄弟...???
問你一個問題: 你出左事(例如: 欠債, 有病等錢洗等), 你d "兄弟"會唔會救你先?

我地互救過無數次,我比人救得最多,所以我覺得今次係對佢地唔住

你心入面應該最清楚...
為左呢d事唔開心.. 我都會, 人之常情, 不過你好快就無野..
之於你講自己會化淡妝出街... 你係米比d女仔當你係...攣?

想扮靚d出街o者

人會因為經歷而成長~ 朋友無左可以再穩~
希望你只係一時介意而唔好一世懊惱...

最慘唔知幾時先恢復到

你無欠佢地, 佢地都無欠你

係我違背承若,我欠左佢地

做d自己鍾意做既野啦~
Just Drink~

此篇文章於 08-05-08 01:34 AM 被 九里貓 編輯。
九里貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-08, 01:51 AM   #117
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
咩聯o黎ga????
莊子...
我國古代的格言之一

《庄子.山木》:“君子之交淡如水,小人之交甘若醴。君子淡以亲,小人甘以绝。彼无故以合者,则无故以离。”

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-08, 01:52 AM   #118
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
莊子...
我國古代的格言之一
咁句野係咩意思
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-08, 02:05 AM   #119
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
咁句野係咩意思
“君子之交淡如水,小人之交甜如蜜。”这是我国古代的格言。这里所谓的“君子”、“小人”,指的是纯正的人和不正派的人。
君子居心纯正,相交以誠,相处以信。与相交者,心情相投,理想相似,人品相侔。在一块的时候,互相帮助,互相跢砺,可说知心话,可干同心的事。这种朋友,虽无酒肉相待,金钱相助,来往香茗一盏,清洁如水,却可共安乐,同患难,真正能在困难的时候和衷共济。
小人之心叵测,相交以疑。与之结交者,或因暂时利害,眼前得失;或相互利用,彼此所需。有利则亲,无利则去。同床异梦,貌合神离,安能开诚布公,推心置腹。这样的朋友,虽则酒楼舞池,杯斛交错,互结金兰,其甜如蜜。可是,一旦利冲突,往往酒肉化为仇恨,金钱化为利刃,昔日的朋友,今日的敌人,刀光剑影,互相谋害。

再唔得請回校問你中文/中化阿蛇
或找google大神

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 08-05-08 02:12 AM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-08, 02:09 AM   #120
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
“君子之交淡如水,小人之交甜如蜜。”这是我国古代的格言。这里所谓的“君子”、“小人”,指的是纯正的人和不正派的人。
君子居心纯正,相交以誠,相处以信。与相交者,心情相投,理想相似,人品相侔。在一块的时候,互相帮助,互相跢砺,可说知心话,可干同心的事。这种朋友,虽无酒肉相待,金钱相助,来往香茗一盏,清洁如水,却可共安乐,同患难,真正能在困难的时候和衷共济。
小人之心叵测,相交以疑。与之结交者,或因暂时利害,眼前得失;或相互利用,彼此所需。有利则亲,无利则去。同床异梦,貌合神离,安能开诚布公,推心置腹。这样的朋友,虽则酒楼舞池,杯斛交错,互结金兰,其甜如蜜。可是,一旦利冲突,往往酒肉化为仇恨,金钱化为利刃,昔日的朋友,今日的敌人,刀光剑影,互相谋害。
可叹者,君子难识而小人易交昔人不长见,历史却长存。在十年文革中,谁为君子,哪是小人,血泪殷殷,历历在目。

再唔得請回校問你中文/中化阿蛇
或找google大神
感謝
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-08, 12:33 AM   #121
ChunChiG

註冊日期: Nov 2002
引用:
就係冇........
我而家既就好似原始人黎到現代見到水龍頭有水出一樣 分析不能
好坦白講
如果佢地係唔托你
你擺和頭酒都冇用
只會更多說話比人講

你做左都只係對自己交待
覺得自己做左0野
自己良心好過
而唔係對人交待

仲有你話班友睇你頭
做細GE 屬性
就係跟阿大
佢知你作反, 佢地亦會跟住作反
到時就真係多舊魚
ChunChiG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-08, 06:11 AM   #122
DREAMER.bo
Game Master
dreamer=夢中人

註冊日期: Sep 2002
唔~
首先想讚下你~你係一個好旗主~
負責任,肯維護,有自覺~講得自己地位最高,咁就知道你心態~
不過可惜,人地當你契弟...

a人b人...兩個都唔係人,溝女玩女就假認真,兄弟義氣假大方~好兄弟~好.........
a人b人,兩個有女~都可以因為爭個17歲不和~你返同佢兩個講...同邊個講都好笑~
a人就最垃圾~你因為19果個就被忌你,因為17果個(咀左一野)就話你背叛佢,
如果聽到果個係我,我一定即場開佢~因為本身對佢都有d火(19女),再講17女單野唔關你事喎~
我大條道理呀~呢d正垃圾~

17女單野,好老實講~佢地都有另一半~講咩都唔通,爭黎做咩??
"唔知遊戲規則??好細個呀~仔都生得出喇~好心就似返班男人啦~"
你抄底呢句丫,同佢地講啦~大個喇~應該知咩叫情咩叫慾~
因慾失情,簡直白痴~

我咁寫係要話你知,你唔須要因為呢件事而自責內疚,因為要反甦既係佢地3個,而你要反思既係另一件事......

唔~你既感覺~我重好記得...我唔敢講自己還有那純心,
不過..."初戀""初吻""處..."既心態,心情....我重記得~
雖然話大家面對呢d事既見解同價值觀都會唔同,不過都比較有瞳境...
你宜家要反思既,唔係佢地,而係你點面對自己...

上面一段,希望你知道,你主文既問題,有一大半,唔關你既事~因為你根本唔關事~老實講句...你地4個人...4個都無咩事...普通朋友關係,咩事都無發生過....
跟住要講既唔多,不過都同你有關~

你講到自己o係呢方面咁淺(都係岩岩比人強左個咀 )
不過,最基本的,你應該唔止一次吧....."暗戀"
19女單野...係一個遺憾,不過~你都唔駛咁放大黎諗...咪當暗戀錯過左咪ok囉~
食檸檬以後你都有機會,你唔須要咁重視,係~雖然會痛,不過好快會無事...平復係唔會完,不過會淡...快慢視乎自己..
第一次係會鄭重一d,不過,你諗後d...你今年22歲...離70歲(可能更長)...都重有好多年丫~大把機會再中....無咩既~

眼光放遠d啦~諗得好d~19女單野....
佢一開始比檸檬你食,都叫無開始丫~點都好過同你一排先散...你會傷得更慘.......

好喇~我無咩開解你既野要講喇~\
ps:你私竇o係邊頭??幾大??幾$$??咩樓黎??我都有興趣搬屋...

因為當有一件事出現一定會有相對的事好似有光就有影一樣~
當你心愛一個人時,同時會放棄其他的,即使那人多愛你...
座右銘:凡事太盡,緣份誓必早盡(取自風雲電影版)
DREAMER.bo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-08, 03:56 AM   #123
九里貓
腐係好事

引用:
作者: DREAMER.bo 查看文章
唔~
首先想讚下你~你係一個好旗主~
負責任,肯維護,有自覺~講得自己地位最高,咁就知道你心態~
不過可惜,人地當你契弟...

多謝讚賞,不過係咪我好欺負

a人b人...兩個都唔係人,溝女玩女就假認真,兄弟義氣假大方~好兄弟~好.........
a人b人,兩個有女~都可以因為爭個17歲不和~你返同佢兩個講...同邊個講都好笑~
a人就最垃圾~你因為19果個就被忌你,因為17果個(咀左一野)就話你背叛佢,
如果聽到果個係我,我一定即場開佢~因為本身對佢都有d火(19女),再講17女單野唔關你事喎~
我大條道理呀~呢d正垃圾~

經過呢幾日,我都覺得呢兩條友正垃圾......

17女單野,好老實講~佢地都有另一半~講咩都唔通,爭黎做咩??
"唔知遊戲規則??好細個呀~仔都生得出喇~好心就似返班男人啦~"
你抄底呢句丫,同佢地講啦~大個喇~應該知咩叫情咩叫慾~
因慾失情,簡直白痴~

佢答我要慾我都吹佢唔漲,都係唔同佢地講野穩陣

我咁寫係要話你知,你唔須要因為呢件事而自責內疚,因為要反甦既係佢地3個,而你要反思既係另一件事......

唔~你既感覺~我重好記得...我唔敢講自己還有那純心,
不過..."初戀""初吻""處..."既心態,心情....我重記得~
雖然話大家面對呢d事既見解同價值觀都會唔同,不過都比較有瞳境...
你宜家要反思既,唔係佢地,而係你點面對自己...

上面一段,希望你知道,你主文既問題,有一大半,唔關你既事~因為你根本唔關事~老實講句...你地4個人...4個都無咩事...普通朋友關係,咩事都無發生過....
跟住要講既唔多,不過都同你有關~

你講到自己o係呢方面咁淺(都係岩岩比人強左個咀 )
不過,最基本的,你應該唔止一次吧....."暗戀"
19女單野...係一個遺憾,不過~你都唔駛咁放大黎諗...咪當暗戀錯過左咪ok囉~
食檸檬以後你都有機會,你唔須要咁重視,係~雖然會痛,不過好快會無事...平復係唔會完,不過會淡...快慢視乎自己..
第一次係會鄭重一d,不過,你諗後d...你今年22歲...離70歲(可能更長)...都重有好多年丫~大把機會再中....無咩既~

呢個建意唔錯,不過我發覺我識女仔既渠道接近0,下下靠朋友會發生不愉快事件

眼光放遠d啦~諗得好d~19女單野....
佢一開始比檸檬你食,都叫無開始丫~點都好過同你一排先散...你會傷得更慘.......

未食過唔會知有幾慘

好喇~我無咩開解你既野要講喇~\

好多謝你既開解,令我睇既野又多左,諗既野都多左.

ps:你私竇o係邊頭??幾大??幾$$??咩樓黎??我都有興趣搬屋...
係村屋黎一層,係元朗,地下 700尺 $3000 , 不過呢個價係熟人先有
我發現一樣野
當A 同 B 係富豪,係度開緊大餐,而我係街邊多年未食過野既乞丐
有一日A 同 B 爭個麵麭,而個麵麭掉左係地下,身為乞丐既我當然會撿黎食.
點知A 同 B 唔理佢地既大餐而去搶個多年未食過野既乞丐既麵麭.....
我真係唔知比咩反應好

舊 08-07-08, 11:44 AM   #124
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
我發現一樣野
當A 同 B 係富豪,係度開緊大餐,而我係街邊多年未食過野既乞丐
有一日A 同 B 爭個麵麭,而個麵麭掉左係地下,身為乞丐既我當然會撿黎食.
點知A 同 B 唔理佢地既大餐而去搶個多年未食過野既乞丐既麵麭.....
我真係唔知比咩反應好
你眼看的普通麵包..可能係佢眼中係寶..無法...
既然你兩個朋友連一個普通麵包都唔比你..你跟住佢地做咩?
就算比...你的心甘願接受好像人家唔要才給你的東西嗎?

跌左落地的那個包..同兩個富豪唔適合你的..還是早走早著較好
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-08, 12:21 PM   #125
wykaegis
無情

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 皙子僇人 查看文章
以下係我過來經歷, 俾樓主參考下:

幾年前我都同兄弟爭女,
搞到爭D反面.
不過我地個時仲細,
讀緊F.4
平時學校放食飯仲有講有笑,
不過暗地裡唔妥大家,
成日背後同另一兄弟數對方不是. (我地係三人組)

最"慶"個次係03年我生日個日
佢約個女仔出街,
而我就去左7.1.遊行,
我遊行時都心不在焉.
不過個女仔最後都冇選擇我地是但一個,
反而跟左其他人,
仲一直維持到依家.

之後幾年我經歷人生低潮,
兄弟都好扶持我,
搞到我好後悔當年咁樣對佢.
上個月我生日大家講番呢件事,
真係得啖笑.
唔知點解....小弟係一直覺得兄弟重要過女人的....

論壇跳轉

現在的時間是 03:01 PM

手機版 | APP版